Lietuvoje išleistos knygos autorius neurochirurgas dr. E. Aleksanderis: pomirtinis gyvenimas egzistuoja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

valdze 2013-12-04 13:17
http://www.youtube.com/watch?v=sT7G2o5sDpI
valdze 2013-12-04 13:44
...Ką Jūs, ne. Aš Jūsų nekaltinu vartojant. Tai man panašus išgyvenimas buvo, pavartojus "markučių". Šiaip aš irgi nevartoju, bet buvo kartą gyvenime pasitikius proga ir aš neatsisakiau... Buvo tikrai įspūdinga, tikrai nesusiję su mano fiziniu kūnu... na, panašiai kaip Jums. Daugkur pabuvau, dauk pamačiau, o draugai sakė, kad 5h pramiegojai. Bet aš TIKRAI žinau - aš nemiegojau ir nesapnavu. Ir viskas buvo taip realu... gal aš ir buvau komoj ar gal net miręs - nes aš mačiau ir save ir visus draugus prieš išskrisdamas iš kambario... Gerb. Vytautai50, Jūsų "kompiuteris" (galvelė) nuo komos "lievai" persikrovė, štai jums ir paaiškinimas. Mano LSD kelionė man ir labai tikroviška, bet aš neplyšauju, kad yra gyvenimas atskirai nuo kūno.
Atk 2013-12-04 13:46
Pavyzdžiui žmogus lifte nervuotai, susierzinusiai spaudžia mygtuką ir galvoja, kad čia nieko tokio, bet matosi visas tas jo susierzinimas ir pasipiktinimas ir tai jau žudo jo sielą, prasideda viskas nuo mažų dalykų. Reikia būti nuoširdiems ir geriems iš tikrųjų. Kai pavyzdžiui sako "Ačiū". Bet jaučiasi veidmainystė, kad žmogus tik paprasčiausia metė formalų žodį. Reikia nuoširdžiai sakyti, kad kitas žmogus pajaustų, kad tai nuoširdžiai sakoma. Toliau, rūkymas, vartojimas alkoholio, tokie paprasti dalykai ir daug kas juos daro. Tai taip tiesiogiai nekenkia sielai. Alkoholio išgėeęs žmogus kenkia savo sveikatai ir gali būdamas girtas padaryti veiksmus labai negerus už ką pakenks sieloms kitų, o tada kitos sielos pradės kenkti jam, nors ir nestipriai, bet jų bus labai daug ir tai susidės nemažas kenkimas. Pavyzdžiui būdamas girtas išprovokuos muštines, tada prasidės pykčiai, vienas kitą stimuliuos pykti, o kai žmogus pyks, jis naikins sielą. Rūkymas ir gėrimas dar kenkia sveikatai, žmogus greičiau išeis iš gyvenimo, o tai neleis jam pasiekti didesnės brandos ir suprasti tam tikras tiesas ir įgyti geros patirties sieloje. Ir dar daug visokių smulkesnių negerų dalykų neša rūkymas ir vartojimas alkoholio, pavyzdžiui gundo daryti tai ir vaikus ir kitus žmonės ir taip vienas už kito kabindammiesi vis daugiau pradeda stimuliuoti vienas kito silpnumus. Tarkim visi negeriantys ir nerūkantys, sąlyginai įsivaizduosim, vienas pradėjo gerti, jis sugundė kitą, kitas sugundė dar kelis ir taip dėl vieno žmogaus palaipsniui visa žmonija gali pradėti vartoti alkoholį ir rūkyti ir jis tarsi ir nekaltas, bet jis juk negyvena marse, kad rūkytų ir gertų ir tai niekas nežinotų, jis jau vien savo nedorom pastangom veikia visą žmoniją neigiamai, jei to nepadarytų galėtų daug geresnė ateitis būti, bet taip vienas po kito įtraukdamas žmones, o tie žmonės įtraukdami dar daugiau žmonių ir tai vis didėjančia progrėsija gale paskui gali įvykti karas ar tragedija, o pati pirmą mažą akmenuką pastumė šitas pirmas žmogus, o tas mažas akmenukas vis stumė (išmušdavo) didesnius riedėdamas nuo uolos didelės. Arba imti paskolą ar skolinti pinigus. Imti paskolą iš banko dar gali būti atvejų, kai galima, bet tai išimtiniai atvejai, o štai skolinti jau niekam negalima iš pozicijos Dvasinės Tiesos, reikia arba atiduoti pinigus arba, jei negali, neduoti. Nes padėti žmogui pinigais ar dar kaip nors ne visada iš tikrųjų bus pagalba jo sielai, galima dar daugiau jį įvaryti į purvą savo pagalba, kada jis jau be pagalbos nieko negalės padaryti. Padėti geriau tada, kada žmogus stengiasi ir jam trūksta jėgų ir tada net natūralus noras atsiras jam padėti. Žodžiu padėti teisingai irgi ne toks paprastas darbas, kad nepakentum savo pagalba. Ir dovanoti kuo daugiau reikia, ne pardavinėti, bet irgi galima dovanoti, ten kur jau nereikia, irgi reikia ten, kur reikia. Galėčiau ir daugiau pavyzdžių, bet jau paskui bus nepakelima našta ar pradės trintis svarbiausi dalykai gal.
sub 2013-12-04 13:57
Čia religija įsipainiojus. Taigi suprasti ir pamatyti kas yra kas bus labai sunku. Kolegos, prašau pragarą ir rojų paaiškinti ne religiniais terminais. Tada ir diskusija pakryps normalesne linkme. O dabar tai tik svaičiojimai. Apie komą: http://www.balsas.lt/naujiena/747731/mo ... tys-zmones - kas pagrindžia kai kurių matytus vaizdinius komoje, bet ryšium su religija nieko nėra. Taip pat apie kitus pasaulius nieko nėra ir negali būti, kaip faktas, pasaulis tik vienas. Mokslas dar aiškinasi ar yra paraleliniai pasauliai, o religiniais kitais pasauliais aš netikiu, nes tai "išgalvotas darinys", egzistuojantis tik religingų mintyse.
sielinas 2013-12-04 13:59
Na jis sielom netiki, aš irgi netikiu - todėl klausimas ką čia tuo norėjai pasakyit?
UTF16 2013-12-04 14:13
O tarp šitų „sielą naikinančių“ dalykų nėra moralizavimas ir absurdiškų dalykų pasakojimas aiškinant, kas „naikina sielą“? Pvz., jums neatrodo, kad labiau savo sielai nusikaltote jūs, aiškindamas, kaip nusidėjo paskolą būstui paėmusi šeima, nei kad ta šeima imdama paskolą?
sielinas 2013-12-04 14:20
Jo. Ir ko nusikalto 54 maxima pirkėjai Rygoje ir našlaičiais likę vaikai?
vvv2 2013-12-04 14:32
- Taip, juk pavydą sugalvoti galėjo tik niekšas, vertas bausmės (moralinės?)! Pasiduodantys jų sugalvotam ir platinamam per pasaulinę purvąsklaidą, parodo savo silpnybę tiek valios, tiek doros, tiek laisvės prasme. p.s. .. o tamsta regis nelabai supranti lietuvišką tekstą? Ten jokių, nei tiesioginių nei menamų nuorodų į tamstą nebuvo.
Atk 2013-12-04 14:34
Viskas yra paaiškinama logiškai, tiesiog, daug žinosi greit... Pragaras tai yra žmogaus pasaulis, kuris pasidaro iš jo parties, kurią jis prikaupė sieloje gyvendamas kūne, kuo daugiau neteisingai gyveno, matė visur niekšus, tuo daugiau niekšų ir nemalonių jausmų bus ir jo pasaulyje, kurį mato tik jis vienas, bet jis jam kaip realus. Tas pats ir su Rojumi, ten laikinai kaupasi tos sielos, kurios prikaupė pakankamai daug teigiamos patirties. Ir jos jau ten nekankinasi. Jos ten dirba labui kitų (savo pasaulyje kiekvienas dirba ir jį kitaip mato), bet nesivysto, bet jiems malunu ten. Sielos iš rojaus negrąžinomos į žemę, nes jas galima palaužti vistik ir viską sugadinti, jų gerą prikauptą patirtį sugadinti. Jas geriau patausoti laikams, kada nebus tiek daug dvasinio šalčio ir bus kūriamas pagrindas amžinas ir teisingas žmonijos ir jis jau bus pakankamai tvirtas, kada vaikas jau nuo mažesn bus mokomas amato ir meistrystės.
vytautas50 2013-12-04 14:38
sielinas 2013-12-04 14:43
Čia apie tai kai reporteris paklausė vienos moters išgyvenusios tornadą? Lietuviškai taip gerai neskamba kaip angliškai: Reporteris: Tu tikriausiai dėkoji dievui už stebuklą Moteris: na iš tiesų aš eteistė.. Nuoroda: http://www.youtube.com/watch?v=DA2fRyllDSE
vytautas50 2013-12-04 14:49
sielinas 2013-12-04 14:56
O kas yra nuojauta? Ar tai tik ne ankstesnės patirties apdorojimas ir pritaikymas esamai situacijai?
vytautas50 2013-12-04 15:07
sielinas 2013-12-04 15:10
tai reiškia ir vaikai turi nuojautą jeigu tai niekaip nesusiję su ankstesne patirtimi.
Atk 2013-12-04 15:11
Gerai, žmogus degraduoja, kai pyksta ir erzinasi ir kenkia kitiems. Bet tai ir norėjau pasakyti, ką parašiau, kad reikia būti geriems, bet iš tikrųjų geriems, bet būnant netikinčiu negalima būti tokiems, neužteks jokių jėgų, jokios valios, niekas nepadės, nes vis tiek mirsi, tavęs neliks, kam stengtis taip jau? Reikia kuo daugiau paimti iš gyvenimo, viską išbandyti, daugelis netinkčių žmonių maždaug taip mąsto. Plaukia pasroviui su visa talpa, mase žmonių, daro taip kaip daugmaž priimtina, o ne tai, ką sako balsas širdies. Nors atsirado tokie supratimai kaip sąžinė, tai netikintiems šiokia tokia pagalba, sako "Turėk sąžinės!" Ir patys nors kažkiek stengiasi sąžinės klausyti. O sąžinė pakankamai tikliai nustato, kas vysto sielą, o kas ne, kas palanku Dievui, kas ne. Sąžinė galbūt ir yra beveik tas pats, kas širdies balsas. Tikintis galvodamas apie Dievą, nusistato į tokią idealią būseną ir tai jam padeda ir kai maldą kalbą ir jei visi vieną maldą kalba, jų jėgos susijungia ir pradeda tekėti jėga tiems, kas silpnesnės būsenos yra. Ir pati malda juos nuteikia į gerą informaciją ir tai tikintiems turi padėti, o netikintis negali šito išnaudoti. Bet irgi sakyti, kad visi netikintys pikti žmonės negalima, vaizduotė dar daug padėti gali neutralzuoti viską, kas susiję su neigiama. Vistik nuo Dievo yra visi ir todėl irgi ir netikintys jaučią balsą širdies ir turi šansą padaryti teisingą poelgį, nes dabar tikintys iš esmės niekuo nesiskiria nuo netikinčių, tikintys tapo veidmainiais. Jie dėl viso ko vaikšo į bažnyčia, gal padės, gal tai išgelbės, bet gyvenimo šaknyje savo nekeičia, tesia ir toliau, pykti, teisti, gerti, šaukti ant kitų, žeminti kitus. Gal tik truputi geresni tikintys už netikinčius. O tokių, kas šito nedarytų, tokių gal jau ir nėra. Gal yra tie, kuriuos galima priskirti arti šitų, bet jų labai mažai. Žodžiu dabar nuoširdžių, gerų žmonių, kurie tiki gerą, kad yra dar kažkas gero ir nesugadinto vis mažiau
vytautas50 2013-12-04 15:13
Atk 2013-12-04 15:21
Aš nesakiau, kad buvo, tai bet kokiu atveju nemandagu, nekultūringa, neetiška, įžulu ir taip toliau galima vardinti tik vien neigiama. Neigiamai darydamas kitiems, neigiama darai ir man. Negalėsiu juk aš sau ramiai ir laimingai gtventi, kai žinosiu, kad kitur žudomi žmonės? Taip ir čia, tik mažiau neigimas dalykas, bet jis neigiamas, o tai iš to palyginimo apie akmenelį, kur vienas išleido neigiama, kitas užsidegė nuo to, dar daugiau ir taip pradeda daugėti vis neigiama, bet kažkas pirmas pastūmė tą mažą akmenėlį.
vvv2 2013-12-04 15:27
- O kaip "mandagiai" apibūdinti individus, kuriems pavydas yra natūralus, savaime suprantamas? Pavydas iš tiesų yra gana naujas žmonijai primestas kūrinys, nebūdindas nei protui, nei dvasiai.. p.s. .. ta pati situacija su skoniu, pasirodo "kerštas saldus" ir gyvenime nieko nėra saldžiau, ir gyvenimo tikslas rasti saldžiausią! Taip kliedi malda net tikintys!
Atk 2013-12-04 15:39
Aš nevisai taip sakiau, aš sakiau, kad išimtinais atvejais galima iš banko paimti paskolą, nors kad nebūtų painiavos geriau niekada nesiskolinti. Bet va skolinti, jau kategoriškai nesiūlau. Banko tai kaip ir nepakeisi, jis vistiek skolins, čia jau tie, kas jame dirba turi susimąstyti, bet save jau galima valdyti. Ir iš žmogaus neskolinti, negadinti jo ir savo likimo. Aš pavyzdžiui vienam žmogui paskolinau, o paskui jis į avariją pateko ir mirė, jei nebūčiau paskolinęs, būtų daug geriau. Bet tai ir be avarijos sakyčiau, kad nereikia skolinti ir skolintis, ypač iš žmonių. Jei žmogus pinigų neturi, jie jam nereikalingii, o pasiskolinus ar paskolinus, jau prasideda pavojinas scenarijus, kur pririšai save prie grandinės ir kas, kad ir nutiktų negali niekur išvykti ar pakeisti darbą ar dar kažką, reikia dirbti ten, kur daug moka, bet širdim jauti, kad šitas darbas tave žudo pavyzdžiui, ar kad staigiai reikia palikti šitą vietą ir eiti kitur, nes tarkim bus čia stiprus nebūtas žemės drebėjimas ir jis viską sugriaus ar dar kažkas, ką sunku žodžiais pasakyti, bet jauti, kad skubiai reikia iš čia vykti. Bet jau prisiskolinai, kaip išvykti? Jei kitam paskolinai, tai kitas žmogus tampa vergas ir negali laisvai persikelti kur nors ar pakeisti ką nors savo gyvenime taip kaip sako jam širdis. Ir taip daromos bėdos su skolinimais. Arba pasiskolins kas nors , nupirks motociklą ir užsimuš, jaunystėje populiaru su motociklais važinėti. O tu kaip draugas paskolinai, negi gaila paskolinti žmogui pinigų, draugui?