Išlydint litą: visi taškai ant „i“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-02-03 22:27
Sloggi, mano paraše kalbama apie tave.
bahuriux 2014-02-03 22:32
Kazkodel tavo mylimas Kubilius su showmenu partija priesaky nesugebejo visko taip sureguliuoti, kad dabar turetum eura, nebent tik dar labiau viska sugadino. Bereikalo praleidai gera proga patyleti. Tik dabar atejo vel social komunistai ir stato SGD terminala, stato el jungtis su svedais ir lenkais, ives eura, pristate biokuro katiliniu, isjudino renovacijas, pakele ir dar kels minimalu atlyginima ir tt. O ka padare jusu isaukstintieji desinieji? Ir kaip pries kitas ES salis atrodys lietuviskas minimumas 290 EUR? Neaisku juoktis ar verkti.
immortallt 2014-02-03 22:45
Bahuriux, tu tikiuosi juokauji? Ar irgi pasirodo buvau tave pervertinęs?
bahuriux 2014-02-03 23:41
ikeltus video, as dar abjojau del euro, reikia ar ne mums jo, bet dabar atrodo kad tikrai ne, nebent ES mums dar primoketu uz valstybingumo atsisakyma, o ne dar apiplestu papildomai. Ten pradzioj pirmam video aiskiai isdeste visas blogybes stojant i ES.
Creatium 2014-02-03 23:47
Dar vienas pilypas. Pasidomėk kiek laiko užtrunka tavo "socialdemokratų projektų" vystymas. SGD terminalo visos sutartys ir projektai pradėti ruošti ir pabaigti dar konservatorių Vyriausybės metu, jungčių projektai ir sutartys pasirašytos dar konservatorių laikais, Visagino atominės projektas sparčiai judėjo konservatorių laikais. Vienintelis minusas, ko nepadarė ir negalėjo padaryt konservatoriai - tai išjundinti renovacijos ir pastoviai kelti MMA. Bet bent jau pastarąjį žymiai įtakoja ekonominė šalies situacija. O vergti, kad konservatoriai NESUGEBĖJO visko SUTVARKYTI ir paruošti eurui, tai atsiprašau... ar tik ne socdemų kvaišalų vartojimo baliaus likučius konservatoriai ir tvarkė? Būtume jau 2007 įsivedę, bet gi reikėjo socdemams prieš pat rinkimus pakelti išmokas, tai taip ir nuplaukė visas euras. Ir vis gi pasitvirtinta nuogastavimas, jog didelė dalis žmonių visiškai nejaučia ryšio tarp praeities, dabarties ir ateities. Kitaip tariant, jeigu kažkas vyksta dabar, tai tai yra įtakojama tik dabar daromų sprendimų. Jokiu būdu ne anksčiau padarytų... O tai yra blogai, kai tokio mąstymo nėra. Iš to ir atsiranda visokie šūkaliavimai prieš eurą, prieš žemės pardavimą užsieniečiams ir prieš ES narystę išvis. Populizmas arba grynas bukagalviškumas, ne daugiau.
Shioks 2014-02-03 23:52
O man euro nereikia , kodel jusu manymu litas yra blogai? Visus 20 metu jis buvo gerai ir dbr is niekur jis tampa blogis? Euras gerai, nes paskolas pigiau gausim? musu biudzeto deficitas galetu buti toks, kad paskolu nereiktu, jei butu sumazintas biurokratinis aparatas 30% , o dabar jis tik auga auga.... Gincijates del valdzios kuri geresne, deja nuvilsiu visi jie blogi, jie ziuri kuo didesne dali sau i kisene isidet. O ka daryti teks kai ES ir euro zona zlugs pvz. vel nauja lita leist, auksa tai ES centriniam bankui teks atiduoti kaip garantija. Snekat vejus jei ne ES tai Rusija, o kodel ne Lietuva? Mes esam buferine zona tarp rytu ir vakaru, ir mes galim sedet neutraliai kol neprasides kariniai veiksmai tarp rytu ir vakaru jeigu ka . Tada turesim nuolaidu is Rusijos ir Europos.
Creatium 2014-02-03 23:58
Vat prisiklausai tokių Vaišvilų ir po to trydalioji nesąmones. Lietuva niekam nieko užstatyti neturi ir neturės. Daugiau aiškint neturiu noro, kai pats tingi pasiskaityti TIKRŲ FAKTŲ, o ne kažkokios grupelės asmenų, kurie skleidžia visišką dezinformaciją, siekiant kuo labiau sukompromituoti ne tik Lietuvos progreso didėjimą, bet ir pačius tą progresą skatinančius asmenis.
Shioks 2014-02-04 00:32
Neklausau as tu Vaisvilu, kaip neturi ir netures uzstatyti? Klysti juk i stabilizavimo fonda kiek milijardu reikes sukisti be galimybes susigrazinti juos? Lietuvos progresas: parduoti Mazeikiu nafta ir pirkti kura is jos bragiau, uzdaryti AE ir pirkti eletra brangiau, atiduoti komunalius privatininkams ir vel moketi uz tai brangiau, na kazkoks absurdas ir tiek. Ok ES skyre pinigu keliams tiesti tiek daug, bet kiek zinau viena diena tos lesos keliams pvz baigsis, ir is kur tada ta Lietuvele paims pinigu keliu remontams, jei Kaune dabar nesugeba uzlopyti duobiu? Skyre pinigu AE uzdarymui ir kazkaip nusimuilino, na jo dar zemdirbiams ismokos nesuvienodytos. Na zinok as tavo progreso nematau. Jei greitu metu vel bus recesija tai Euras taps bevertis popierius, nes po paskutines krizes vos atsilaike nesubirejus ES. Kurie tavo manymu yra tikri faktai? tai kuriuos tu skaitai ir tave mulkina kazkas ar tai ka as skaitau ir mane mulkina kazkas?
Unikali durnaropė 2014-02-04 00:34
Tai visgi, kuom blogai litas? Patogus, telpa į piniginę, o euras - didelis, negražus, netelpa piniginėn. Teks dabar tą brudą lenkt pusiau, glamžyt.
bahuriux 2014-02-04 00:51
Ne dydyje ir spalvoj pinigu esme. Ar litas butu didelis, ar mazas, grazus ar ne, gal net plastikinis, koks skirtumas, tai yra litas musu valiuta, atsisake lito atsisakysim dalies savo valstybes ir taip jau per daug paaukota del ES.
Arns 2014-02-04 00:51
Creatium, ir toliau girkis bei girk didžiuosius griovėjus. Na norėjo kaip geriau, bet gavosi kaip visada Pirmuoju atveju euro mums nedavė, nes netikėjo jog ekonomika sveika, t.y neauga burbulas ir mastrichto kriterijų išlaikys ne vien įvedimo metais (kaip matom buvom teisūs). Be to, visos vėliau įsivedusios šalys to nesugebėjo įvykdyti, ir pvz Slovakija, įsivedusi per pasaulinę krizę, smarkiai nukentėjo dėl susidėjusių visų faktorių. Kada kelti minimumą, algas ir pensijas, jei ne gerovės laiku? http://www.tax.lt/puslapiai/27-minimalu ... esine-alga pasidžiauk minimumu, manau esi už tai jog koserviškai turėtume 550lt, ir už tiek verstumei išgyventi bene trečdalį Lietuvos. Gi STABILUMAS! Matai mes ekonomiką sugriovėme, kai privertėme verslą jei ne algas kelti, tai bent minimumą, kurį kaip taisyklė visados tik uždirba pas lietuvį verslo asą... Apie kokią dar renovaciją? Krizė, bankai net verslui užsuko paskolas, ko "šaunioji" sumąsto iš biudžeto prisidėti net iki 15% (kai buvo iki krizės 50%, nuo praeitų metų vasaros pabaigos patvirtinta 40% prisidėjimas bei kai kurių darbų padengimas iki 100%). Ir tai sunkmečiu, kada žmonės prarado darbus, buvo mažinamos pensijos (o senjorai nemaža dalimi ir gyvena daugiabučiuose)... Ar galėjo toks projektas iš vis važiuoti? Dar pridėkim jog vykdėm TVF programą, tik skolinomės su 4-9% palūkanom, kai Latvija už 2-3%. Tad po kelių metų, kai reikės pradėti grąžinti, mes pajusim ką reiškia tie keli procentukai nuo milijardų. Taigi, koks pliusas? Gal išaugo gyventojų akyse pagarba valstybei, valstybės institucijoms? Gal be galo svarbūs darbai padaryti? Gal priimti labai svarbūs įstatymai? Gal įvykdyta kokia nors reforma, kuri neabejotinai ateityje atneš gerus rezultatus? Tik demagogija ir klaidos (kaip naktinės mokesčių reformos, daug pakeitusios studijų apmokestinimo, vardan kokybės, reforma... ). O kur dar nepagarba konstitucijai (antrą kartą su tomis pačiom pensijomis pamaunama po jų sekanti vyriausybė (ir matėm kaip norėjo jog į šių metų biudžetą tą įpaišytu(kas reikštu skolintis dar daugiau, dėl pravalgymo)).
immortallt 2014-02-04 02:27
Fantazijos ir skiedalai. Eik į Š.Korėją, ten tokių sapalionių daug ir tik jomis žmonės gyvi. Arns, tu kaip alkoholiku siūlai gyventi, atliekamas litas, kurio dar niekas neatėmė saujoje - paimkime pigiausio alaus. Vat dėl tokių nuomonių man ir pikta, kokia debiliška visuomenė Lietuvoje. Pastaruoju metu darausi prieš dabartinę demokratiją, kur bet kas turi balso teisę, nors nifiga nesupranta, apie ką kalba. Tas pats kas beždžionei duoti valdyti branduolinį reaktorių ir tikėtis, kad nesusisprogdins jinai.
Arns 2014-02-04 02:36
immortallt, negalėjai labiau supinti, ne apart to jog bandei į mane kreiptis, toliau iš sakinių nesupratau ar kalbiesi su savimi, ar man pagyrą ar priešingai, pastabą sakai... Ir iš vis apie beždžiones kalbant, kyla įtarimas jog čia jau nebe mano pusėn lekia...
immortallt 2014-02-04 02:41
Tau tau, apie minimumą sapalioji kaip apie išganymą. Debilų tautą nori auginti ar tikslas yra vidutinė alga? O gal geriau padarom pagal įstatymą, kad minimali alga turi būti 10% didesnė nei vidutinė?
Shanti 2014-02-04 03:04
Kodel kaikurie tiki kad situose reikaluose yra baseinas filantropijos, kai is tikro jo cia vos keli lasai...
Arns 2014-02-04 09:21
immortallt, kalbėkim apie faktus. O jie tokie, kad ir kokia bebūtu gera ekonominė situacija, kad ir kaip lėtai kiltu minimalus pragyvenimas, kad ir kaip visokie statistikos departamentai visiem pasakotu apie vidutinė algą http://osp.stat.gov.lt/pranesimai-spaud ... eId=693116 matome, jog ji fantastiška, ir neturėtu Lietuvoje didėti procentas gyvenančių žemiau skurdo ribos (ypač kai sparčiai auga emigrantų skaičius). http://vz.lt/?PublicationId=43224c2e-e8 ... 51df83b5b7 Tačiau jis didėja. Ir juokingiausia, jog tik minimumo pakėlimas iki 1000 lt tą kiek pakeis, nes ankščiau net minimali alga neleido statistiškai būti neskurstančiu... Bet aišku demagogai visados turi atsakymus, net kodėl verslas krūtine stoja prieš minimalios algos didinimą, bet patys savo algas laiko ant minimumo, net ir suprasdami jog kiekvienam dirbančiajam reikėtu po ordiną už atsidavimą duoti.? Juk jie galėtu pašalpas rinktis ir turėti dar laisvas dienas šešėliniams bizniukams vystyti, nes taip jie bent jau gyventu geriau...
Creatium 2014-02-04 11:25
Kai ekonomikoje nė kiek nerauki - tai tuomet Kubilius yra griovėjas. O dar pridėk Šimonytę šalia ir Grybauskaitę. Tai visi protesto balsai bus tavo. Pirmuoju atveju mums euro nedavė dėl kelių priežasčių, viena jų yra ir tavo išvardinta. T.y. ekonomika neatlaikė infliacijos didėjimo, o ilgalaikėje perspektyvoje matėsi burbulų putimasis. O visą tą tik didino beprotiškai (ne dėl to, kad nereikėjo, o neapgalvotai staigiai) padidintos išmokos. Eurą įsivedusios šalys niekada neišlaiko toliau mastrihto kriterijų. Taip jau yra, kad vadelės yra atleidžiamos. Bet čia jau kiekvienos jų problema. Estijoje dabar išvis pastebima defliacija. Niekas nesako, kad nereikia kelti MMA ar mažinti mokesčių. Bet tą reikia daryti protingai. Kai jau 2007 metų pabaigoje buvo pasaulyje aiškiai matomi krizės kontūrai, visi apie tai garsiai kalbėjo, ką tuomet darė to meto Premjeras Kirkilas? Įsikišęs pipkę į burną šaltai aiškino, kad Lietuvos krizė nepasieks. Tuo pačiu metu pensijos buvo padidintos beveik dvigubai. O bet kuriam nors kiek ekonomikoje besigaudančiam yra aišku, jog dabar didinamos išlaidos remiasi ateityje galbūt gausiamomis pajamomis. Kitaip tariant, 2007 metais padidintus išlaidas, jau 2008 reikėjo tas išlaidas apmokėti. Tais pačiais metais ekonomika sustojo. Žinoma, socialdemokratams tai visiškai vienodai. Tais metais nuo rinkimų praktiškai nusimuilinę, jie sėkmingai ateinančius 4 metus galėjo rėkti, kad Kubilius su Šimonyte sukėlė PASAULINĘ krizę. Tiesiog debilų elektoratui skirti teiginiai. Visi ekspertai juokėsi susiėmę pilvus. TVF programos mes nevykdėm. Jeigu būtume vykdę, tai dabar tu mokėtum ne tik visuotinį NT mokestį, bet ir visuotinį automobilių mokestį. -------- Dar kažkur čia mėtėsi argumentas, kad reikia sumažinti valstybinį aparatą 30%. Tai kaip suprantu, čia eina kalba apie mokytojus, policininkus, gydytojus, gaisrininkus ir kt. biudžetininkus? Nes kitokiu atveju jūsų išsvajotieji sutaupymai nesiektų 100 mln. Lt per metus. Ir tą puikiai galit patys pasiskaičiuoti (visa informacija, kiek yra valstybės tarnautojų ir kokie jų atlyginimai - visiškai laisvai prieinama). Bet gi neskaičiuosit, nes rezultatas tik paneigs jūsų pačių argumentus. O juk rėkti nesąmones yra labai patogu. Prirašai absurdo be jokių įrodymų, argumentų ir sėdi laimingas. Runkeliškas metodas.
Arns 2014-02-04 12:02
Creatium, ir ką gi tu sakai? Ogi nieko. Svarbu tik kad "Kirkilas kaltas" (nors už tas pačias padidintas pensijas ir tie patys konservatoriai noriai balsavo(gi antraip rinkimai pralaimėti(o kad valstybės gerovė svarbesnė nei jų buvimas valdžioje... ))). Vis dar "Rusai puola" (nors visi ekspertai ragina pirmiau į save pasidairyti(net dėl žiniasklaidos, patys "naktinės reformos" rankomis per krizę smaugė legaliai veikiančius, ir stebėjosi kodėl išliko tik neaiškių pinigų palaikoma žiniasklaida ir žurnalistai)). "Išėjome iš krizės" (kai net bankininkai sako jog užėjus antrai krizės bangai, viskas būtu nušluota, nes ana vyriausybė ne tik persunkė ką galima, bet dar ir sunaikino vieningumo visuomenėje likučius). Kitaip sakant nieko naujo, lozungus pakabinus teigti jog "dirbo", ir kad po kažkiekos metų teigiami dalykai "jų darbo vaisiai raškomi". Apie konkrečius gerus ir reikalingus darbus, apie įvykdytas geras reformas, ar apie konkretų valstybės stiprinimą telieka mekenti, kai nebe užtenka numesti lozungą ar nurodyti už kurio krūmo, kieno ausys kyšo. TVF programą vykdėm. Gal ne papunkčiui, bet netoli to. Tik kad kaip sakiau, savų rankomis savo valstybę smaugė ir be jokio rezultato, nes net giliau kritę ir labiau nusižeminę latviai jau optimistiškiau savo ateitį mato, ko net didieji liber-konservatoriai nedrįsta lietuviams į akis sakyti, tik per kritikavimo užuolankas pabando pasigirti kad jie irgi darė, o ne miegojo.
Creatium 2014-02-04 12:16
Aš tau pateikiu faktus. Tu tuo tarpu atkerti "sugriovė", "nužudė", "pavogė", "sumažino", "padidino". Tai kas čia kalba emocijomis, o kas faktais? Nori gerų konservatorių reformų pavyzdžių? Pasižiūrėk į valstybines įmones. Pasižiūrėk į verslo skatinimo agentūrų darbą. Pasižiūrėk į aukštojo mokslo rezultatus (sulygintos profesinių mokyklų, kolegijų, universitetų proporcijos), pažiūrėk į energetikos sektorių, pasižiūrėk į valstybės finansų sektorių. Bet vėl gi - nežiūrėsi arba sakysi, kad nieko nematai. Tai tuomet diskutuot ir neketinu, kai tiesiog akiplėšiškai užsimerkiama prieš faktus ir toliau trydaliojama "pavogė", "nusmukdė". Su tokiomis "žiniomis" dar ilgai galėsime pasigirti 290 eurų MMA.
boom 2014-02-04 12:24
Vat va tokie pas mus ir verslinynkai, moka tik kitus debilais ir durniais išvadint.