Įtampa aukščiausiame lygyje: Ukraina ir Rusija paskelbė karinę parengtį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2014-03-03 16:59
Nedaryk išvadų nežinodamas faktų. Aš skaitau vakariečių spaudą ir pagrinde skaitau jų mąstytojų mintis. Ne visi vertina situaciją taip, kaip mūsų spauda. Objektyvių straipsnių visur randama nesvarbu kurioje barikadų pusėje esi.
zyzelis 2014-03-03 17:35
Ernestass, kurioje barikadų pusėje tu esi?
immortallt 2014-03-03 17:49
Zyzeli, Ernestass yra apmokamas trolis arba Rusijos propagandos praplautom smegenim, net labiau, nei Rusijoje gyvenantiem rusams. Ekonomika nesvarbi? Mhm, kai kariai pradės badauti ir prasidės konfliktas dėl Ukrainos, kur rusų kariai neturės jokio noro aukoti savo gyvybes ir dar badauti! Tikrai motyvacija gera bus. Tuo tarpu ukrainiečiai kovos dėl savo šalies, dėl ateities ir turėtų vakarų paramą. Tuo tarpu Rusija gautų blokadą, visas Rusijos šalies, įmonių ir gal net fizinių asmenų turtas areštuotas. Tokiu atveju oligarchai, kurių dėka Putinas sėdi kėdėje, būtų plikom rankom sudraskytas. O ką jau bekalbėti apie badaujančias minias, kurios nenori karo dėl Ukrainos ir dar prieš vakarus, kai tai neatspindi visuomenės ideologijos ar pan. Negana to, Rusijos didžioji dalis dujų eksporto eina per kur? Oi, per Ukrainą. Vamzdį atkirs, pinigų Rusija nebegaus, prasidės krachas po pusmečio.
Ernestass 2014-03-03 18:16
Sunku pasakyti. Rusija man simbolizuoja daug ką, ko nerandu vakarų europoje. Ypač ryžtingų, tvirtų bei kompetentingų lyderių. Niekas tikriausiai neneigs, kad bent į pirmus du punktus Putinas papuola. Dėl trečio pamatysime neužilgo. Nors emociškai palaikau Rusiją bei jos invazinę politiką, nenoriu rinktis pusių. Abi jos turi minusų, su abejomis pusėmis idealiomis sąlygomis neasocijuočiau savo valstybės. Asmeniškai, ir man būtų sunku tiesiog sėdėti ir stebėti kai priešininkai išplečia strateginius sąjungininkus man iš panosės. Dar daugiau, įstato abejotinus vadovus. Žinoma, Europa nesupras kaip galima šiais laikais užpulti valstybę. Aš nesuprantu kaip galima sėdėti ir nedaryti nieko, leisti kitiems atimti tą, ką laikai savo ir žaisti kažkokius žaidimus. Konfliktas toli gražu nėra juoda-balta. Vos ne pusė Ukrainos turi abejotinos tautybės ir dar svarbiau- legalumo žemės. Įsivaizduokite, kad koks Adamkus būtų padovanojęs Žemaitija užsieniečiams. Argi dabar būtume ramūs ypač kai turėtume galimybę ir jėgos tam, kad galėtume atsiimti ją? Tai tikriausiai rinkčiausi Rusijos pusę. Nors ji pažeidžia įstatymus, grąžina šaltąjį karą bei praktiškai užėmė kitos šalies žemes, ji vis tiek turi pateisinamų interesų tame regione. Abi juodos pusės, tačiau renkuosi sau prie širdies artimesnę pusę, kuri sugeba pasiekti tai, ką vakarų politikai ir per milijoną metų nepasiektu.
zyzelis 2014-03-03 18:17
immortallt, o kas jei putinui karas yra naudingas ir labai reikalingas? kas jei be karo putinas prarastu autoriteta? Kiek istorija rodo karai vienija maskolius, o maisto jie atimtu pvz is baltarusiu? Jei taip - isvada neguodzianti: nieks neatmus ju noro pakariauti. Ernio man gaila. Kaip speju jis nors ir gerai maskuojasi lietuviu, bet vienaip ar kitaip yra lietuvos rusakalbis. Beje man teko ne per seniausiai su lietuvos rusu buteliuka lauzti, tai buvau apakes: jie vis dar tiki derzava, tiki, kad rasija jiems pades. jiems sausio 13 savi saude i savus, visi aplink debilai, tik rusai yra patys is saves paprasti ir geri zmogeliai.
Ernestass 2014-03-03 18:24
Ekonomika nesvarbu, nes įvykiai bėga labai greitai. Ekonominėm sankcijom reikia laiko, o ypač Rusijos verslo išpardavimas bei jos valiutos nuvertėjimas man nieko nesako kaip tai rimtai atsilieps Rusijai. Kalbu ne apie porą rublių, o milijardus. Tokie įvykiai nėra pigūs, bet ir nėra potencialūs laimėjimai menki. Taip, liaudės degradacija didelė problema tačiau nereikia kokio kaimiečio laikyti pavyzdžiu. Netgi ir pas mus žemiausiam socialiniam sluoksniui priklausantys žmonės tikrai nežiba. Šiaip ne, gimiau Lietuvoje ir joje augau. Dar daugiau, toli gražu nesu naujas veikėjas čia, tik su kitu vardu. Na, o Rusija galėtų ir mokėti man, neprieštaraučiau, tačiau bijau, kad aš jiems tik ,,useful idiot" tesu. :]
zyzelis 2014-03-03 18:37
Tai Ernestass kame reples? Cia zmones pyksta, kad putinas isijaute i "mano kiemo" zaidimus ne savo valstybeje ir kad po pusmecio (ar sekancioms olimpinems) prades klykti lietuvoj "nashix bjut" ir ives draugiska kariuomene. Istorija mes mokemes. Bet ar mokeisi tu?
Simplicity 2014-03-03 18:38
naftos ir dujų užsilenks ir sušals, tačiau nesusimąsto jog tik dėka naftos ir dujų eksportu Putkino režimas ir tesilaiko. Užteko tik Rusijai imtis ryžtingesnių veiksmų prieš Ukrainą ir per dieną Gazpromo akcijų vertė smuko 14%, o Sberbanko— 15%; momentaliai tarpbankinės palūkanos pašoko nuo 5,5% iki 7%. Tik kvailas gali nesuvokti kokių padarinių šaliai atneštų kelių mėnesių ar pusmečio ekonominė blokada. Veikėjai kaip Arns svaigsta apie šachmatus ir Rusijos galybę, kai tuo tarpu (vadovaujantis jo paties logika) JAV, jei tik norėtų, galėtų Rusijos Federaciją suplėšyti į sritis/respublikas nepaleisdama nė vieno šūvio, taip tapdama vienvalde supervalstybe. p.s. Negaliu ramiai, kai visokie naftalinu prasmirdę ir aklai dievinantys Rusiją vėjus ir išvedžiojimus rašinėja. Lietuvoj jūs tiek nematot ir neperskaitot, kiek man informacijos ukrainiečiai parodo. Ne viskas į youtube gula, o ir ne viską galima ten rasti.
immortallt 2014-03-03 18:42
Putinas valdžioje tik dėl to, kad tam tikras siauras ratas gali toliau sau gerai gyventi. Jų geras gyvenimas baigsis su rimtomis sankcijomis. Ką jie mano ir daro yra svarbiausia, o tie rusiškos propagandos nemanau, kad žiūri. Kuo Putinui karas naudingas? Jei žmonės ims badauti, jis bus suplėšytas žmonių į gabalus. Nepadės nei milicija, nei kariuomenė, nes anie ir badaus.
zyzelis 2014-03-03 18:48
Immortall prisimink Stalino Rusija/CCCp. putkino rusija paknopstom bega ta pacia kryptim. Kas per zmones?????? sadomazochistai kazkokie -juos pjauna tuntais, a jiems smagu, davai rasija davai davai
Simplicity 2014-03-03 19:12
ir artimiausius kaimynus. Rusus to moko galvos iš Perviy kanal ir РОССИЯ-РТР, jaunimą atitinkamai ruošia mokyklose. Dauguma sėdi ir laukia kol, Gorbačiovo ir Jelcino ant kelių parklupdyta, Rusija atsistos ant kojų ir savo priešams (pvz., Gruzijai ir Baltijos šalims) parodys savo galią, grąžins po CCCP žlugimo prarastas teritorijas. Tokiems tiesa yra tik viena ir ji sklinda iš kremliaus televizijų, o visa kita yra šlykštus nupirktas melas ir provokacijos.
zyzelis 2014-03-03 19:30
Cia filmukas Arns ir Ernestass. Gyretes neeiliniais analitiniais gebejimais http://lenta.ru/articles/2014/03/02/meetings/
Arns 2014-03-03 19:48
Matosi jog intelekto perteklium gali daug kas girtis. Na džiaukitės, tyčiokitės, bet rezultate bus sprendimai arti to ką jau minėjau. Tiesiog "kietos rankos politika" negalioja didžiosioms valstybėms, nes jos pačios prieš nepaklūstančias panaudoja. Tad didieji gerbėjai "kur gi pasaulinis karas?" liks eilinį kartą nusivylę.
zyzelis 2014-03-03 19:59
Arns, o ka tu siame filmuke izvelgi? http://www.youtube.com/watch?v=aa63IjsaWIk
Unikali durnaropė 2014-03-03 20:31
. Rimtai, kuo toliau, tuo ES labiau vimdo ir kyla noras lygiai taip pačiai spjaut į tą kuriamą Europos federaciją ir jos vietoj įkurti naują ekonominę sąjungą, kad ir tarkim Baltijos pakarančių valstybių (išskyrus rusija).
TeisingasIrPaprastas 2014-03-03 20:52
Dar pridedant unikaliai kanapei, reiketu atsiimti kaliningrado krasta, pradedi uzsiimti ekologine verslininkyste, atgaivinti nudvesusius sektorius, pradeti gaminti savo produkcija, tuo paciu pasitinkant eura viska graziai sudeliot, isvaryt is valdzios rusoidus(na kur prie rusu gyventi buvo geriau) ir rusofilus (kur laizo isange, kad ir ka bedarytu, tiesiog, toks stereotipas issivystes arba meile etilo spiritui, kas zino..). Tuomet igautume pagreiti ir issivystytume labai greit... O del euro, nedaug jam ir beliko.... Kas liecia JAV, jai irgi nekas, skoleles auga, o atiduot tai fiziskai neimanoma. Rusijos rublis smunka po biskutuka, bet kokia ekonomine izoliacija sukeltu kracha jam. O ir siaip, atvirai sakant, mano nuomone rusija cia klaida daro didele... Arba yra kazkas giliau, ko nieks nezino... Gruzija tai gruzija, ten niekas nepasipriesins, o ukrainiecius zinant, tai bus vargelio jiem, oi bus...
andriulis 2014-03-03 20:57
Įdomiausia tai jog iki šių dienų rusai skiedžia ukrainiečiams apie tai, kad nebuvo jokio "GOLODOMORO". Įsijungus rusiškus kanalus galima jau nuo to debiliškumo radiacijos gauti. Kai Arns kalba apie homo, tuomet labai gerai žino teises ir net cituoja įstatymus, bet kai okupuojama suvereni valstybė, tuomet pradeda paisyti kažkokius snarglius. Patys rusai tuoj tą liliputiną nuvers, begalės rusų keičiasi rublius į eurus/dolerius. Beje tik ką paskelbė jog Turkai gins Tatorius Kryme.
Ernestass 2014-03-03 21:08
Rusijai Ukraina žaidžia ypatingą rolę. Putinas nori savo Europos sąjunga sukurti ir be Ukrainos jam to niekados nepavyks padaryti. Be to kaip sakoma, Rusija su Ukraina- Imperija. Putinas šiuo konfliktu užsitikrins prieigą prie kritinių uostų. Crimea pusiasalis Ukrainai kaip mums mūsų Klaipėda. Turėdamas pagrindinius uostus, Putinas galės daug stipriau spausti Ukrainą bei pats užsitikrinti savo strateginius interesus juodojoje jūroje. Kartu, konfliktas destabilizuos šalį ir įstums ją į dar didesnes skolas. Jeigu būčiau Putino vietoje, veikčiau įprastai: laukčiau ir stebėčiau ir atsiradus progai pulčiau vėl. Nesvarbu kaip baigsis konfliktas, Ukraina tikriausiai puls į Europos glėbį. Europa tuo tarpu vykdys savo įsipareigojimus ir stipriai investuos į Ukrainą. Aš tuo tarpu bandyčiau įstatyti ten Rusijai dirbančius šnipus. Su laiku ir savo kandidatą iškelčiau ir bandyčiau ,,demokratiškus" rinkimus laimėti. Taip būtų įmanoma susiurbti Europos pinigus ir nubraukti, bet kokį ten atliktą progresą. Šiaip man irgi įdomu kiek gi Putinas planavo pasiekti. Ar šio pusiasalio jam būtų užtekę ar dar realiai planavo šiek tiek Ukrainos sau nusirėžti. Žinoma, diplomatiniu požiūriu sąjungininkai gali patirtį fiasco, o Rusija ženkliai sustiprėti šiuo atžvilgiu. Jei viskas klostysis kaip Putinas suplanavo, tai jis jau laimėjo ir nuo vakarų priklauso tik tai kiek jie nori susimažinti jiems padarytą žalą.
Arthuras 2014-03-03 21:18
Tiek JAV tiek ES taip pat moka žaisti nešvarius žaidimus.
Unikali durnaropė 2014-03-03 21:41
Taip, moka moka - pasakyti, kad mes draugai, ir visada su jumis, o kai reikia, tik pirštuku nu nu nu pamojuoti prieš tarkim rusiją. Jo, išties labai nešvarus žaidimas, tikra tiesa.