Įtampa aukščiausiame lygyje: Ukraina ir Rusija paskelbė karinę parengtį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-03-03 21:43
http://www.lrytas.lt/komentarai/ukraina ... xTYms76rK0 Gaila jog mažiausiai rėksmingi straipsniai yra grūdami giliausiai, o politologų pasisakymai taip ir lieka eteryje, ko negali visi sužiūrėti dienos metu. Šitaip ir turime krūvas neadekvačiai, tik juoda arba baltą matančius, kurie gyvena tik šia diena, ir jei jie turėtu realią galimybę valdyti valstybę, per kelias dienas nuvairuotu ją į prarają. Neveltui dar senovės Graikijoje ochlokratija, buvo įvardijama kaip baisiausia valdymo forma.
AP0323 2014-03-03 22:10
Kartais tai tu durnium pasirodai su nupirktu "ekanamysto" diplomu kaip uspaskicho, rublis krenta, nafta brangsta dolerio atzvilgiu, tai rusijos ilguoju laikotarpiu amerikonai su sikpopieriniu doleriu nepaims, reikia suprasti, kad ne jav ar rusija bloga, o cia pasauliniai zaidimai, kas valdys pasauli. is principo nesinoretu, kad visi parsiduotu anglosaksam, reikia siokios tokios pusiausvyros. ka nuo 2001 rugsejo 11 d. jav prisiveike ir pazeide tiek zmogaus teisiu, spresdama savas problemas ir metydama demokratinemis bombomis didelius gamtinius isteklius turincias salis, be jokiu realiu irodymu, kad baisu. Kalbant apie valdyma- jav bando uzvaldyti pasauli savo sikpopierine valiuta. Rusija neiesko nauju metodu, mano manymu - siekia apsiginti nuo marginalu suskaldytos ukrainos, kad nebutu pristatyta parazitu atstovaujamu kariniu objektu, losia vabank, nes po to kas??? islamistu 3,14derastu revoliucija islamiskoje rusijos dalyje???
Ernestass 2014-03-03 22:12
Fiziniais veiksmais niekas Rusijos negali nusodinti. Amerika neįpirks antro karo ir apskritai, nesugebės pateisinti jo publikai. Čia tau ne ant mažų kabinėtis... Na, o Nato tai senai tėra tik politinė jėga. Be Amerikos ji nieko ir apskritai abejoju jos realiais pajėgumais. Kol Putinas šokdina kariškus, pertvarkas, reformas daro, modernizacijas atlieka, Europa tuo tarpu tik mažina išlaidas ir žiūri tik kaip pasitraukti iš konfliktų. Žinai, netyčia patirties įgaus, pagerbs savo įsipareigojimus aljansui deramai. Todėl be pagrindinio saugumo importuotojo-JAV, Europa pati greičiau ten galą gaus ir inicijuos antrą ,,raudonosios armijos" ekskursija per Europą. Ir apskritai, mūsų mylimieji sąjungininkai net nekalba apie karinę pagalbą. Kol kas jie tik pirštais pamojavo ir prižadėjo dangų Ukrainai. Dabar lauksime realių jos darbų. Dėl ekonominės galios, netiesa. JAV mažai yra susieta su Rusija ekonomiškai. Europa tuo tarpu yra priklausoma nuo Rusijos. Paspausk Rusiją per daug ir žiūrėk į ekonominį karą įsivelsi, kurio laimėti negali. Be to, Europa nėra geriausioje padėtyje pati. Apie jokius karus negali būti nei kalbos, ypač kai yra norima persivilioti Ukrainą pas save, didžiuliais pinigų kiekiais. Diplomatiškai Rusija gali netgi išlošti. Putinas net nėra susirūpinęs diplomatiniu vakarų spaudimu, nes žino, kad jie nieko jam negali pasiūlyti ir taip. O be to, jeigu jis pažemins vakarus čia, jis pamins Nato ir Eu kredibilumą bei įbaugins aplinkinius kaimynus. Jis parodys, kad Europa neišgelbės nuo Rusijos ir geriausia būtų savo ateitį sieti su ja. Na, o skaniausiais saldainiukas, Rusija pažemins JAV ir parodys jos naująjį statusą pasaulyje. Rusija įrodys, kad JAV nebėra vienvaldė super-valstybė, kad kitos, lokalios jėgos jai tiesiogiai priešinasi bei nepaiso ir nieko dėl to ji negali padaryti.
Arthuras 2014-03-03 22:32
Ukraina puola Rusiją?.. Oho.
AP0323 2014-03-03 23:12
vakaru myletojai, atsikvosekit, viska lemia pinigai...http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/ka ... 9510?cf=df
Ernestass 2014-03-03 23:15
Matau aklas esi. Sakyk nesakęs, bet vis tiek Rusija- absoliutus blogis, o Putinas- narkomanas, durnius bei pedofilas. Ką padarysi jei esi eilinė propogandos auka. Bijau, kad užsienio politikai tokios pačios nuomonės nebūtų. Ir dabar pasiskaitau kvailų išsireiškimų net ir iš pačios Vokietijos. Kvailą būtų nuvertintį mešką, o ypač Putino intelektą. Jis nesurengė invazijos spontaniškai, o jai matomai pasiruošė. Jeigu sąjungininkai ir toliau darys diplomatinės klaidas ir nuvertins Rusijos potencialą bei galią, tai bijau teks sumokėti didžiausia kainą vakarams- Ukrainos suskaldymu, sąjungininkų pažeminimu bei įbridimu į skolas. Netgi dar daugiau, Europos politikai gali pradėti ekonominį karą kuriuo jie negali laimėti. P.s: siūlyčiau moderatoriams labiau prižiūrėti šias temas. Įžeidinėjimų čia pilna, o diskutuoja tik visų nemėgstami "rusofilai".
Unikali durnaropė 2014-03-03 23:18
Kitais žodžiais tariant, Europa (tiksliau Europos elitas) užsiiminėja veidmainystėm. Kol nežnaibo francų ir germanų užpakalių, tol jie nenori karo. Taip, jei vapsva įgeltų į elito uodegas, tai žinoma, kad stotų piestų gintis, o iki tol - mes „pasimokėm“ iš istorijos, tad bandom diplomatiškai viską išspręst. Ai, nukando rusynas braliukų Daugpilio "rusiškąjį" regioną (hipotetiškai kalbant)- nu ką padarysi, bet užtat diplomatija padėjo, karas neįvyko....
Arthuras 2014-03-03 23:26
Be abejo, kad lemia. Būtų keista, jeigu būtų kitaip - Prancūzija atsisakytų milijardų dolerių vien todėl, kad kažkur Ukrainoje (net ne ES ir ne NATO) Rusija įvedė savo kariuomenę ir ją ten tiesiog laiko...
Ernestass 2014-03-03 23:42
Galėčiau, bet nėra prasmės. Tu nesiklausysi ir toliau stumsi savo. Geriausia būtų, kad nuo šiol vienas kitą ignoruotumėme. Naujienos: Iš: http://www.buzzfeed.com/jimwaterson/sec ... pport-trad Štai ir pasirodė kokie vikšrai yra sąjungininkai. Jeigu tokios nesąmonės prasidės, tai jie dar labiau išpuvę nei aš ar tikriausiai netgi Putinas to tikėjosi. Bijau, kad artėjančiomis dienomis sužinosime ar mūsų narystė Nato apskritai yra verta sudilusio skatiko.
Unikali durnaropė 2014-03-03 23:51
Kalbant apie NATO - iš kitos pusės, bet kokia panaši impotencija bent vienos NATO narės atžvilgiu, ko gero reikštų tik vieną - dabartinės NATO eros pabaigą. Ar tai leistų sau didieji, štai klausimas koksai?
Arthuras 2014-03-03 23:53
Sąžinė neleidžia kvailiams reikštis - taigi atsiprašau, bet negaliu ignoruoti. O tame dokumente, jei jis ir tikras, viskas normalu. Kartoju jau n-tąjį kartą - nieko kol kas toje Ukrainoje neįvyko. Todėl Vakarai nenori skubinti bei inicijuoti agresijos. Tai būtų pernelyg griežta priemonė, todėl konfliktas tik paaštrėtų - Putinui atsirastų pretekstas imtis žiauresnių veiksmų. UK siūlomos priemonės atitinka dabartinę situaciją atsižvelgiant į visas aplinkybes. Todėl tame dokumente ir buvo pabrėžta "for now". JAV taip pat planuoja panašias sankcijas. http://www.delfi.lt/news/daily/world/v- ... d=64182088 Jei visi pritaikytų bent tai, apie ką kalba - Rusijai būt negerai, labai negerai.
Arthuras 2014-03-03 23:59
Eik į tualetą ir išsivemk, ką aš daugiau galiu pasakyt. Politikoje negali būti emocijų. Ką tu siūlai? Kad NATO ir ES DABAR įvestų savo kariuomenę? Ar tu žinai, kuo tai grėstų? Ir ar įsivaizduoji, kaip tai atrodytų dabar? Ogi taip, kad patys Vakarai ir inicijavo karo pradžią, nors Ukraina nepriklauso jokiai sąjungai. Putinas bando provokuoti karinį atsaką. Nieko jam nesigauna. Ir tai yra labai gerai. Niekas neverčia veržtis į Europą. Niekas ir nepiešia situacijos geresnės, nei ji yra. Patys žmonės mato gyvenimo kokybės skirtumus Rusijoje ir Vakarų Europoje. Ir patys ukrainiečiai turės gerai pakovot su iš vidaus esančiomis problemomis - rusais, jei nori judėt į priekį, o ne atgal.
Vytax 2014-03-04 00:04
Vakarų pasaulis tikrai turi galimybių parklupdyti Rusiją ekonomiškai. Pradžiai pavyzdžiui, užtektų paleisti Japonijos atominius reaktorius ir gamtinių dujų kainos važiuotų žemyn. Ir daug tokių pavyzdžių būtų galima atrasti. Bet yra vienas didelis BET... Ant ko gultų ekonominė našta? Jei ant eilinių propagandos skalbiamų Rusijos gyventojų, tai idealiai atkartosime antrojo pasaulinio karo scenarijų. Patys žinome kuo tai baigėsi. Turėtume naują nacizmo, fašizmo, bolševizmo, ar galų gale putinizmo (patys pasivadinkit kaip norit) maro protrūkį.
Ernestass 2014-03-04 00:06
Žinoma, negalime šokti prie išvadų, kad dokumentas tikras ir čia galutinę UK reakcija, tačiau Europos sąjunga opozicija jau dabar irsta ir vos ne pasiduoda. Matyt pradinės emocijos nurimo, dabar galės pradėti taisyti savo klaidas ir vykdyti normalią diplomatiją. Tikriausiai po tokio pasikandžiojimo, Rusijos diplomatinė ne tik sustiprės pasaulyje, bet ir Europoje. Niekas dabar nebelos ant meškos ir į jos interesus bus pradėta žiūrėti rimtai. Aš katik užtikau vieno politologo analizė, tačiau žinoma ir jis papirktas rusofilas. http://www.telegraph.co.uk/finance/comm ... -them.html Ne kartą įrodyta istorinė tiesa. Tas kuris bandys kovoti prieš Rusija ištverme yra kvailys nieko neišmokės iš istorijos.
TeisingasIrPaprastas 2014-03-04 00:07
Unikali durnaropė 2014-03-04 00:11
O čia dabar nieko matai neįvyko, tad mielu noru tęsiam rusijos kariuomenės modernizaciją. Man tokie prancūzų veiksmai visiškai nesuvokiami. baiminasi dėl savo gamyklėlių, nes neturės užsakymų? Lai pati prancuzija užsisako ir sau gaminasi. Ir pasipildys savo karinį arseanalą, ir oponentų nestiprins, ir savo pramonę palaikys... Ai, gi verslas, ekonomika - dzin kas perka, svarbu gaunam svetimų pinigų... Tas pats su visais arabais ir afrikom - pardavinėja ginklus tiek vieni, tiek kiti, o paskui verkšlena, kad durniai šaudosi vieni į kitus (vieni net iki JAV sugebėjo atskrist), ir bėga paskui daryt taikos.
Arthuras 2014-03-04 00:19
Nei kas į Rusiją žiūrėjo rimtai, nei žiūrės. Na kaip, iš kitos pusės... O tu į iš durnyno pabėgusį žmogų nežiūrėtum atsargiai?.. Aš tai tokio vengčiau. Kitos valstybės irgi vengė ir vengs.
Ernestass 2014-03-04 00:57
Ech Artūrai: Sąjungininkai nesutaria dėl veiksmų. Net ir dabar matosi nesutarimai dėl elementarių sankcijų, manau, kad jokia rimta opozicija Maskvai taip ir nebus sukurta. Bet žinoma, tu kažin ar tą pastebėjai. Europa tau vis dar vieninga, kilni ir tikrai ne hipokritiška... Ketina, neketina. Išmes, po to patys jie kvies atgal. Maži vaikai, dar nesupranta, kad jiems patiems dialogo reikės su Maskva antraip patys nieko nepasieks. Maskvos įtaka tikrai išaugs. Ilgą laiką į Rusiją nebuvo žiūrima rimtai ir jos interesų nepaisoma. Šis Putino smūgis prieš didesnį ir stipresnį juos pažadins. Vakarai bus atsargesni su Rusija ir tikrai ateityje stengsis išvengti antros Ukrainos. Dėl to jie vietoje nuolatinio Rusijos kritikavimo bandys užmegzti dialogą ir pagaliau skaitysis su Rusija kaip su realia grėsme. Čia vien įtaka tarp vakarų. Šis konfliktas suteiks Rusijai autoritetą, kartu sumažinant vakarų įtaką pasaulio diplomatijoje. Vakarų pasaulio bejėgiškumas bei kompetentingas Putino valdymas pasiųs stiprią žinutę visiems aplinkiniams, kad jiems saugiau ir geriau su Rusija nei su Nato. Jie jau leido sau tai su Ukraina, o jai tai buvo tiek prižadėję, kad dabar jie vos ne Nato šalį apleido. Dar baisiau, Ukraina atidavę savo branduolinę ginkluotė už vakarų saugumo garantiją...Gera žinutė pasauliui gavosi...
Arthuras 2014-03-04 01:08
Aš tau dar kartą, jau neaišku kelintą kartoju - iš valstybių, su kuriomis gali rasti bendrą kalbą piktuoju ar gražiuoju lieka tik vargana Baltarusija ir Ukraina. Visi daugiau sukasi į Vakarus ir tokie Rusijos išsišokimai tik dar labiau tai paskatins. Pasakyk, kokios valstybės norėtų dabar pakrypti į Rytų pusę?
Ernestass 2014-03-04 01:32
Nebūk aklas, argi nematai, kad Europa buvo užklupta netikėtai? Grasino ji Rusijos interesams ir per sprandą gavo. Kita kartą žinos, kad nereikia lysti jei negali atsikirsti. Tai kokie ryžtingi veiksmai gali būtį, kad netgi dėl elementarių sankcijų reikia derėtis? Teisingai mąstau, būsime užpulti Rusijos, o ,,Nato" užsiminęs Rusijos sąskaitų užšaldymų, vizų atėmimu bei diplomatiniu atstovavimu. Galiausiai patys kalti liksime, kad gynėmės... Rusijos įtaka išaugs ne tik prie jos pasienių bei jos įtakos sferoje, bet ir rytuose. Dabar Rusija tikriausiai laimės Sirijoje, įgis įtakos Irane. Galiu dar karta paminėti kaip diplomatiškai gerai būtų Rusijai laimėti šioje padėtyje. Ji įrodytų, kad gali viena stoti prieš vakarus ir tarnauti kaip galios balansas. Pasaulyje daug valstybių, kurios yra ištroškusios senojo šaltojo karo jėgos balasto. Duosiu tau straipsnį, bet negaišk laiko su juo. Jis nupirktas ir parašytas tokio patu rusafilo, idioto kaip ir aš. http://edition.cnn.com/2014/03/02/opini ... n-mideast/