Antrasis šaltasis karas: ar Rusija susivienys su Kinija prieš Vakarus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2014-03-07 23:02
Antrasis šaltasis karas įvyks jeigu tiktais to norės hipokritiški vakarai. Ironiška, bet Rusija tiktais pasielgė kaip tai dera 21'o amžiaus valstybei. Bendrai, pasauliui reikia bent dviejų polių tam, kad būtų sutramdyti sąjungininkai. Su jėgos atsvara, valstybės bus rečiau užpuolamos vakarų bei kartu, pasaulio lyderėm tektų pasitempti. Per šaltąjį karą tu buvai su vienu arba su kitu ir milžinės bandydavo jas visaip patraukti į savo pusę arba bent užtikrinti, kad ji neperbėgtų pas kitus.
Arthuras 2014-03-07 23:06
Ernestass 2014-03-07 23:12
O ką? Nejaugi ji elgiasi kaip 19'o amžiaus valstybė? :]
kionig 2014-03-07 23:25
Tame teiginy jokios logikos nematyti, o ir panašu į rusišką profaniškumą.
Ernestass 2014-03-07 23:41
Atsiprašau tada. Matomai čia daug kas neseka šių naujienų iš užsienio spaudos. Tai buvo sarkazmas dėl John Kerry . Vakarai yra tiek pat kalti kišantis į kitų šalių reikalus kiek dabar dėl to kalta Rusija. Vakarams, o ypač Amerikai nedera teisti kitų šalių elgesio kai pačių jų elgesys yra lygiai toks pats. Dėl jau esamo precedento dėl to ir paminėjau, kad Rusija elgiasi būtent taip, kaip elgiasi pasaulio lyderiai.
Tas_pac 2014-03-08 00:17
Prie ko čia ta Kinija? Jai nepalanku būtų atsisukti prieš vakarus kurie pristatė Kinijoje gamyklų kurios iš esmės kelia ekonomiką. Kinija nuo vakarų labiau priklausoma nei nuo dujų.
Ernestass 2014-03-08 00:30
Kinija? Neprisimenu jos minėjęs tačiau jai atsisukti prieš Rusiją yra strategiška savižudybė. Ji nori sąjungininko ir Rusija yra patikimas sąjungininkas su kuriuo Kinija jau kurį laiką gerina savo santykius. Dėl to ji ir užima neutralią, pro-rusišką poziciją. Ji nenori pilnai palaikyti Maskvos dėl santykių su vakarais dėl to ir matome švelniai pro-rusišką jos poziciją.
Arthuras 2014-03-08 01:02
nevalia nusisukti nuo Rusijos. Nes geriausiu atveju dvės badu, o blogiausiu - bus "išgelbėti" Rusijos.
Shinigami 2014-03-08 08:59
Kinija niekada neis prieš vakarus. Kodėl? Todėl, kad tai vakarai viską pas ją gamina, ir tik vakarams parduoda didžiąją dalį savo produkcijos. Jei Kinija atvirai palaikis Rusija, jai vakarai taip pat gali paskelbti ekonominius ribojimus. O kas mano, kad Kinija palaikys Rusija tik dėl duju. Tai ką ta Kinija darys su tomis dujomis, jei vakarai visa verslą iš jos patrauks?
Pumper 2014-03-08 09:53
Ką jau kalbėti apie >1.3 trilijono dolerių JAV skolos, apie kurią galėtų užmiršti susidėdami su senais komunistais.
Kirtiklis 2014-03-08 11:30
Tai kad toks mastytojas kaip pilypas iš kanapių atsirado kai tik pasirodė straipsniai šia tema. Ir visur masto kad be Ru kaip be oro Eu, geriausia sąjungininke ir t.t Kaip tau atrodo ką jis čia veikia?
deadmau5 2014-03-08 11:39
Negalima lyginti vakaru kisimosi ir Rusijos. Vakarai isikisa tuomet, kai atsiranda pagristas pavojus pasaulio saugumui ar bent kaimyninems valstybems (pvz. kai del diktatoriaus kaltes iszudomi simtai tukstanciu zmoniu, ar atominis kyla pavojus). Beabejo, turbut galetum rast ir diskutuotinu pavyzdziu, taciau esminis skirtumas yra tas, kad vakarai ateina ir iseina, o stai Rusija pasilieka visam laikui.
Arthuras 2014-03-08 11:44
Dirba?..
Arns 2014-03-08 12:41
Kai kišasi į ne savo reikalus, Rusija irgi išeina. Kai į savo, tada būna visaip. Nes daugumai atrodo nesuprantama, kad TSRS žemėlapis buvo braižomas toli gražu ne pagal ten gyvenančias tautas, ir nemažai diskutuotinų teritorijų, yra arba rusiškos, likusios svetimoje valstybėje (nes yrant TSRS niekas neperžiūrėjo teritorijų) arba nenorinčios būti ten kur atsidūrė, tad ieškančios bet kokios pagalbos iš šalies (tas pats Gruzijos atvejis, ištakos toli gražu ne tos,kuriomis svaidomasi http://en.wikipedia.org/wiki/Georgian%E ... n_conflict )
kiesza 2014-03-08 21:21
Kad kinai jau labai seniai eina isvien su rusais, čia straipsnis turėjo būt ar nutrūks rusų ir kinų draugystė. Minėtos šalys tiesiog priverstos bendradarbiaut, nes tik jos turi atsvarą su savo pliusiniais biudzetais prasiskolinusiems vakarams.. O kinus nuo rimtesnių argumentų stabdo tik vakarų rinkos.. Žodžiu reikia kietos galvos, kad ismastyti kas vyks toliau..
dyendy 2014-03-09 01:03
nereikia cia kietos galvos reikia pasiremti naciu ir cekoslovakijos pavyzdziu as cia apie sudetus kalbu. Atejo isvaduoti ten gyvenanciu vokieciu vakarai nereagavo galiausiai pasieme visa cekoslovakija poto uzpole lenkija vakarai suregavo net kara paskelbe bet nesieme jokiu kariniu veiksmu na mazdaug kaip dabar bara, pirstu i sutartis bado o rezultatu jokiu isskyrus kad krymo nebera ir nezinia kiek laiko liko iki katastrofos. bet kol realus kariniai veiksmai nevyksta o diplomatiniai budai is sovietu oi rusu puses ignorojami blyn tegul imasi realiu priemoniu rusija nera tokia vieninga kaip vieno zmogaus kontroliuojama ziniasklaida bando parodyti, kirskit per virsuneles isaldykit turta turciai patys dar ant putino prades vaziuoti, isspirkit is g8 atsiuskit keliasdesimt tukstanciu kariu i kaimynines valstybes nato juk visa galva auksciau stovi uz rusija. surengit taip pat neplanuotu parodomuju pratybu...visi turi po atomine bet panasu kad tik vieni tuo naudojasi... Bet esme yra ta kad pagal visus istatymo punktus rusija yra neteisi ir toks pasaulio bekiausiskumas man stoga rauna! zmones gerai gyvena ne ten kur kariomene stipri o ten kur taika ir ramybe. Kiek metu nebuvo karo USA viduje ir kokioj vietoj pagal issivystyma ji sedi. Kiek uzgrobtu teritoriju ji turi? Kiek savo kaimynu yra uzpolusi? Vienintelis blogas dalykas kad ten kur tenka kariauti bando palikti demokratijas o demokratine santvarka jums homosovietikai atrodo antirusiska ideologija...
Ernestass 2014-03-09 01:13
Aš tą minėjau jau ne kartą. Geriau būk atsargesnis ką sakai, nes rusofilu būsi apšauktas. Putinas, kaip ir Hitleris matė/mato kokie narciziški ir neveiklūs yra vakarai todėl ne tik, kad tai daro, bet dar ir puola pats vakarus grasinimais. Jis žino, kad vakarai nieko nesiims ir kol mūsų sąjungininkai renkasi dėl formalių sankcijų Putinui uždėti, Putinas jau daro referendumus dėl Krymo prijungimo... Na, žinoma nesuprantu ką norėjai pasakyti paskutinia pastraipa tačiau bet kokiu atveju, blogas elgesys nepateisina blogo elgesio. Todėl apskritai, Amerikos elgesys nėra svarbus vertinant kitos šalies elgesį.
Benediktas 2014-03-09 09:30
Pasakymas, kad "reikia 2 polių" arba "reikia atsvaros Amerikai" - briedas didziausias lengvatikiams. Jei tai butu kazkoks geresnis kokybinis suolis - geresne santvarka, geresnis gyvenimas, daugiau laisves, tada sutikciau. O dabar..
Arns 2014-03-09 10:23
Ne briedas, o tiesa. Visi vis svaigsta "teisingąja JAV", bet realiai, ar ji 1) pati veikia pagal įstatymus 2) ar ji sprendžia problemas (žiūrim į paskutinio dešimtmečio veiksmus)? Čia jau nekalbant, kad populiarus mitas, jog atėjus JAV, staiga valstybės pradeda geriau gyventi, nuo II pasaulinio karo buvo tiesioginės invazijos į Filipinus, P. Korėja, Vietnamą, Kubą, Laosas, Dominikos respublika, Kongas, Kambodža, Libanas, Egiptas, Grenada, Čadas, Hondūras, Panama, Somalis, Haitis, Rytų Timoras, Kosovas, Jemenas, Afganistanas, Irakas, Libija http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_o ... .80.931949 Visose, kurias pavardinau, JAV kariai ne gelbėjo savus iš ambasadų, o arba rimtai kišosi į valdymą valstybės arba saugojo esamą valdžią. Kiek iš jų gali pasigirti jei ne turtais, tai bent taika ir pagarba žmogaus teisėms? Tikrai labai nedaug. O nemažoje dalyje, kaip pvz Somalis, kaip tik po JAV įsikišimo, nebeliko net užuomazgų kažkokios valdžios. Tad kartais geriausia nesikišti, o daugiau noro per JTO dirbti reikia. Nes tol kol generolai "geriau žino", tol problemų sprendimai pasireiškia bombardavimais.
Kirtiklis 2014-03-09 12:36
Tai kad visa Afrika - negirdėjo apie žmogaus teises ar išsivystimą, nei viena negali pasigirti kokia turtinga yra. Ar buvo atėjus JAV ar nebuvo, kaip skylė taip skylė ten. Kuri turėjo iš jų Demokratiją, žmogaus teises iki JAV? Kitos tokios kaip Korėja, Vietnamas - kova su komunistais, kur jie užėjo ten nieko neliko ar bandė užeiti. Raudonojo maro niekam nereik. Paskutiniai tai diktatorių sutvarkymas, ar tai gerai ar ne neaišku ir kitas dalykas - musulmonų pasaulis, dėl alacho garbės nulinčiuos miesto aikštėje, jie dar viduramžiais gyvena, mąsto kad Sultonas ar Diktatorius puikus dalykas. Nors Arabų pavasaris rodo kad ir jie keičiasi. O tas nesikišimas, nieko gero neduoda, kur jau tikrąja to žodžio prasme skerdžia vieni kitus.