Antrasis šaltasis karas: ar Rusija susivienys su Kinija prieš Vakarus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Finalfour 2014-03-09 23:36
Kreipi troli viska kaip sau nori, priskiri tai, ko niekas nesake, pritempineji, na, viskas ok, rusiski metodai. Kur kas apie rasta kalbejo? Kalbejau apie technologijas. Ok, kad dar aiskiau butu - internetas, kompiuteriai, siuolaikiniai buitiniai prietaisai, normalus automobiliai, na kas tik nori technologisko - viskas vakaru civilizacijos produktas. Ir ne kazkokios "vakaru tautos" (koki cia naujadara sumastei tai bala zino). Pasakyk, ka rosija isrado ir nenukopijavo technolgisko? Veik nieko. Pati viska is vakaru perima, kopijuoja ir pati smarkiai vakareja. P.S. Man is viso keista. Interneta turi visi. Net siaures korejoj jis yra. Kryme juo labiau, ar ne? Ok. Einam toliau. Zmones Kryme ir kitur juk mato, kaip gyvena Prancuzas, Vokietis, Amerikietis. Ir mato, kaip gyvena Rusas. Nereikia net nuvykti i tas salis. Tai kokio B. jie verziasi i ta rosija ir nori jungtis pie jos? P.S.2 Ir arns, uzsidek atgal savo buvusi sovietini avatara, daug aiskiau bus tiem kas nores greiciau prasukt tavo raudonus postus.
Arns 2014-03-10 00:39
Pini neaiškias gijas, tarp mokslo ir gamybos. Aiškini apie kažkokias vakarų civilizacijas, kurių toks technologinis pranašumas, kad matyt japonus irgi pasiųsi ant kelių raidžių. O gal staiga, nes parankesnė versija, pabandysi kaip nors pritempti prie kažkokios tau tinkamos klišės... Bandai įrodyti jog "vakarai", tai kažkokia vientisa zona, su vienodu mąstymu ir vertybėmis, nors ko gero apart tavęs, niekas nepritems tokios teorijos... Aiškini tautai ką ji privalo daryti... O toliau... na žinok gal ir užsidėsiu, labai pakelia nuotaiką tokie kaip tu. Kartais tokių juokingų, ar net ekstrasencinių žinių paberia
Arthuras 2014-03-10 01:03
Aš palaikau kitokį scenarijų, jei gyventojai yra nepatenkinti savo buvimo vieta - emigracija į tą valstybę, kurioje tu nori gyvent. Kosovas niekada nebuvo grynai Serbijos žemės. Serbijai Kosovas priklausė šiais laikotarpiais: 1180-1371m, 1389-1448m, 1912-1941m; 1946-1999m buvo Jugoslavijos sudėtyje kaip atskiras vienetas. Serbai ilgai kenkė albanams, todėl šie ir atsiskyrė. Niekaip negaliu sutikt, kad tai jų (serbų) istorinė žemė, kaip tu išsireiškei. O dabar palyginkim viską su Krymu. Rusai ten sudaro tik 58proc. gyventojų. Vos daugiau, nei pusė. Rusijai Krymas priklausė tik nuo 1783m. Daug vietinių totorių buvo ištremti Stalino - jei ne jis, dabartinė gyventojų sudėtis tikrai nebūtų palanki rusams. 1954m. oficialiai atidavė Ukrainai. Todėl kaip nori, tačiau Kosovo atsiskyrimas yra kur kas logiškesnis ir labiau pateisinamas, nei Rusijos bandymas Krymą bent atskirt, arba prisiskirt sau. Juolab, kad niekas tų ***** rusų tame Kryme neskriaudė ir nebūt skriaudę. Ko nepasakysi apie albanus Serbijoje.
Finalfour 2014-03-10 01:43
Uzsidek uzsidek, nes tavo naudojamas ferrari logo nieko bendro neturi su tavo sovietine meile, nebent tai kad ziguli yra fiat klonas Ir dar jei nepastebejai, tai cia tavo kliedesiu ir melu nepalaiko niekas siame portale, tiesiog kai kurie zmones pakankamai mandagus ir su tavimi bando diskutuoti. O as tiesiog emociskai psakau ka galvoju, nes konstruktyviai diskutuoti galima su tuo kas turi kitokia nuomone, o ne su tuo, kuris atidirbineja.
Arns 2014-03-10 09:20
Arthuras, kai Lietuva atgavo Vilnių, ar seniau, kai aneksavo Klaipėdą, gal pasidalinsi koks procentas ten buvo Lietuvių? Tas pats ir su priklausomumu, jei valstybės tais laikotarpiais nebuvo, ką tu ten priskaičiuosi? Bet kad ten gyveno serbai - nepaneigiamas faktas. O dėl istoriškumo, tai persižiūrėk datas,tuo laikmečiu Balkanuose prasidėjo tiek serbų tiek kroatų valstybės susidarymai. Juk LDK dar vėliau pradėjo formuotis, ir neginčiji jog ji "neturi istoriškumo". Tai pasukim reikalą taip, jei dėl itin ryškių nesutarimų pasigailėta ir suteikta teisė atsiskirti, kodėl tie patys iniciatoriai priešinasi Palestinos įkūrimui? Kosovas=Palestina. Nenaudinga ir jėga nenori spręsti, o Izraelis nenori taikiai kalbėtis, kaip šiuo atveju Ukraina, kuri pati žino kaip ir koks pusiasalis jiems pakliuvo. Tai tau neatrodo nelogiška, pagal vieną kurpalį matuoti? Tiesiog už Krymo interesus yra kam pastovi, ir štai susiklosčius progai, yra daroma. Pilnai sutikčiau jog karinė jėga nėra išeitis, bet be jos, matom, kad ginti kažkieno interesus neįmanoma, dėl lankstaus požiūrio į problemą. P.S Žiūrim į Turkiją ir Kiprą, na padalino jie svetimą valstybę, bet dėl politinės svarbos, palikta pačioms tartis kaip baigs konfliktą. Nekyla klausimų, kodėl visiem kitiem tai neįdomu?
Arthuras 2014-03-10 13:57
. Tiesiog Ukraina, kaip ir kiekviena mąstanti valstybė panoro judėti į Vakarus, o ne į Rytus. Tam trukdė valdžia, kuri stengėsi išlaikyti Ukrainą atsisukusią į Rytus. Ją nuvertė. Putinas pareiškė nepasitenkinimą, nes liko prie suskilusios geldos. Todėl dabar pažeidė SUVERENIOS VALSTYBĖS teises. Ir tai nėra pateisinama. Jei jau taip Putinui parūpo Ukrainos rusai, tai reikėjo parsivežt pas save... http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pa ... 1036?cf=df Labai taikliai ir paprastai pasakyta.
Simplicity 2014-03-10 14:30
Valdė, nevaldė,— koks skirtumas? 1992 m. Krymo ASSR atgavo pasiskelbė nepriklausom, priėmė konstituciją ir savo noru per konstitucijos pataisas prisijungė prie Ukrainos. Jei jie nori atsiskirti nuo Ukrainos, tai visų pirma čia yra Ukrainos ir Krymo vidaus reikalas. Trečias šioje situacijoje nereikalingas, tačiau jis labai uoliai kišasi: išvaikė Krymo rados ministrus ir susodino savus, užbarikadavo visus įvažiavimus, nukirto bet kokį ryšį nuo nerusiškų informacijos šaltinių, o visais kanalais paleido „rusus puola ir muša“ propagandą. Naujai susodinti ministrai puolė inicijuoti referendumą kur galima pasirinkti vieną iš dviejų, bet negalima balsuoti prieš abu Pirmu atveju Krymas įstoja į RF tautų lagerį, o antruoju „Lieka Ukrainos sudėtyje“, tačiau grįžta prie konstitucijos, kurioje Krymas yra įvardijamas kaip nepriklausoma valstybė Jei trumpai, tai kremlius yra šūdžiai, nes RF pasus dalina kitų šalių piliečiams, nesilaikydami jokių procedūrų ir taisyklių. Mes lygiai taip pat galim pusę Karaliaučiaus lietuviškais pasais apdalinti, ir kaip kremlinai, atvežę kelioliką autobusų su savanoriais, šaukti, kad lietuvius fašistai rusai puola.
ra2 2014-03-10 14:55
- Ar zinote, kad Karaliauciaus (Kaliningrado) sritis po WW2 buvo laikinai perduota CCCP, berods 40'ciai metu. Laikas pasibaige.
Simplicity 2014-03-10 15:26
Koks skirtumas kuriam ten laikui ir kas tą Karaliaučių perdavė/atidavė— niekas neis ir neatiminės jo, o ir Lietuvai jo nereikia, nes po to ateis rusai rusakalbių gelbėt Gal galėtumėt pateikti nuorodą į dokumentą, kuris tai numatė?
ra2 2014-03-10 15:46
.
Arns 2014-03-10 16:47
Įdomus pastebėjimas. Nespėjo jų išvaikyti Maidanas, išvaikė vietiniai rusai, padedami atvykusių rusų. Ten sėdėjo ištikimiausi Janukovičiaus žmonės, tad tokių valdžios postuose nebūtu niekas palikęs.
mykolas 2014-03-10 17:36
Rusijos karinės pajėgos iš tiesų pasirodė profesionaliai Ukrainoje, kaip kažkas paminėjo "kaip ir dera 21 amžiaus valstybei". Per jų operacija nei nuo jokio totorio, nei nuo jokio ukrainiečio galvos net plaukas nenukrito. Švariai ir operatyviai. Amerikiečiai kol kas įstrigę praėjusiame amžiuje, labiau pasikliauna bombonešių ir tankų naudojimu, viską sulygina su žeme, o po to stebisi iš kur teroristai atsiranda. Atsilikę barbarai. Iš rusų jiems tik mokytis. O šaltas karas vargu ar prasidės. Rusai pagrasino kad neparduos išteklių už jankių beverčius dolerius ir Amerika užtilo. Ir išvis kirdyk tai Amerikai, galėtų mažiau šakotis, tai gal dar ilgiau tą dolerį pavyks išsaugoti
Arthuras 2014-03-10 19:05
Opa, dar vienas rusofilas. Kaip grybai po lietaus dygsta. Pasirodė profesionaliai?.. Nes niekas nesipriešino. Aš šitoje vietoje nelabai suprantu Ukrainos - kam jiems ta kariuomenė apskritai reikalinga?.. Be abejo, tai galbūt blaivus protas neaukoti be reikalo žmonių gyvybių, tačiau po to va atsiranda tokių mykoliukų, kurie aiškina, kad tai Rusijos nuopelnas. Nė velnio. Tai yra Ukrainos pajėgų nuopelnas, kad šie naudojasi protu. O paryškinta vieta... Šlapias sapnas, ne daugiau.
mykolas 2014-03-10 19:46
Šlapias sapnas po truputi pildosi. O protu gerai kad naudojasi. Reikia būt visišku degeneratu, kad dėl kažkokių uzurpatorių, kurie tuoj galutinai praskolins Ukrainą, aukoti gyvybę. Rusijoj ir atlyginimai didesni, ir stabilumo daugiau, šalis turi kažkokia viziją, o ne tik skęsta skolose.
Arthuras 2014-03-10 20:00
Jau už*iso kartot faktus - Rusijos didžiausia pajamų dalis eina iš išteklių eksporto. Kokia dar vizija ir stabilumas?..
SaMaras 2014-03-10 20:09
Eureka, skelbiu savo namo referendumą dėl prisijungimo prie nova CCCP. Noriu gyventi geriau! Noriu stabilumo! nenoriu kad mano vaikai gimę butų jau prasiskolinę.. ura ura ura.. prie ruso man buvo geriau
mykolas 2014-03-10 20:11
O kas gali būti stabiliau už paklausiausios prekės eksportą? Vizija ko gero yra užsitikrinti saugią rinką Eurazijos Sąjungoje. Ukraina vizijos neturi, jos paskirtis - tapti ES kolonija.
Unikali durnaropė 2014-03-10 20:24
Mes pažiūrėsim kokia bus rusijos vizija, kai jos okupuotose teritorijose baigsis juodasis auksas... . Aišku, jei iki to laiko nesubyrės ir pati rusijos federacija. Juk šią federaciją sudarančios respublikos turi teisę surengti vietinės (respublikinės) reikšmės referendumus, dėl išstojimo iš federacijos . Ai, visgi neturi, gi rusija lyg tyčia praeitais metais priėmė įstatymą, kuriuo draudžiamos bet kokios viešos mintys ir norų išreiškimas dėl rusijos federacijos teritorinio vientisumo... ajajaj - kokie dvigubi standartai...
Simplicity 2014-03-10 20:58
NO WAR ir kiši į autobusą...
Arns 2014-03-10 21:00
Nori skerdynių? Šiaip manau, jog jei ne tikimybė, jog Juodosios jūros laivynas, bus išvytas iš Ukrainos, Rusija tikrai nebūtu karine intervencija bandę žarstyti Ukrainos pelenus. Dabar tenka tą daryti. Ne pats gražiausias veiksmas, tačiau suprantamas, jei nori iš tiesų kažką pasiekti.