B.Obamos vizitas pas „naftos šeichus“ suveikė: V. Putinas savo iniciatyva siūlo derybas JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2014-03-29 12:28
Kažko persistengė autorius su 'kopypeistu'. Jei jau Putka pats skambina, tai geras ženklas.
Kirtiklis 2014-03-29 12:48
Va tau ir nieko nebijantis ir tiesiog neįveikiama ekonomika tik prakalbo apie naftos papiginimą ir peršiko kaip mat.
O_O 2014-03-29 12:54
Dabar tik laiko klausimas, kada prorusiškieji 'aštriosios polit-akies' profesionalai ims teisinti Putką
Apple-shudas 2014-03-29 13:19

007 2014-03-29 13:24
Kad jau gal išsisėmę. Visi putino žodžiai jau atkartoti. Šiaip, kad ir kaip viskas baigsis. Europai reikėtų ieškoti alternatyvų dujoms. Kad ir kiek dešimtmečių tai užtruktų. Negalima būti priklausomiems nuo Rusijos, nes matom kaip karaliaut pačioj Europoj pradeda.
dody-lody 2014-03-29 14:20
keista ,kad salis ,kurioje medzioti raganas vis dar legalu, turi toki didelia itataka pasaulio ekonomikai
immortallt 2014-03-29 14:52
Keista, kad žmonės keliauja uždarbiauti į šalį, kur škotus su lanku šaudyti legalu.
w00xer 2014-03-29 15:41
Gal vien del to ten ir vaziuoja? Gerai moka ir pramogos ekstremalesnes
Evil Goku 2014-03-29 15:48
Man tai tas Putino skambutis neatrodo kaip baimes ar nerimo zenklas. O labiau primena apgalvota ir planuota zingsni. Dabar Putinas visiems girsis, koks jis geras nes nori diplomatiskai isspresti krize Ukrainoje. Krymas jau aneksuotas. Tas karines galios demonstravimas ir galimo konflikto eskalavimas reikalingas Putinui, kad priverstu Ukraina pripazinti Kryma RFR dalimi. Nes situacija bus mazdaug tokia: arba Ukraina (ir vakaru valstybes) pripazins Krymo "prisijungima" arba gali kilti karinis konfliktas. KAdangi karinio konflikto nenori NIEKAS, tai labai realus rezultatas bus toks, kad po kokiu metu ar daugiau, viskas gris i tas pacias vezias kaip pries okupacija, tik Krymas jau bus RFR dalimi. Abi puses gales dziaugtis, Vakrai kad sustabde Putino tolesnius veiksmus, Putinas, kad prisijunge kryma. O visi tie straipsniai kaip Rusijai bus blogai prisijungus Kryma man atrodo kaip saviguoda ar net Rusijos propoganda, kad neva rusija jau sumokejo (sumokes) uz negerus savo veiksmus, todel nereikia imtis kokiu nors dar grieztesniu veiksmu. Nebankrutavo Ukraina, kad turejo Kryma, nebankrutuos ir Rusija del to, o ir uosto nereikes nuomotis.
Pumper 2014-03-29 15:56
To niekad nebus, nes ir nuo Gruzijos atsiskyrusių teritorijų normalios valstybės nepripažįsta.
immortallt 2014-03-29 15:58
Per metus laiko žiūrėk, kad nesubyrėtų Rusijos ekonomika, bet toks planas tikrai gali būti.
007 2014-03-29 16:12
Užsienio kapitalas taip lengvai nesugrįš. Pasitikėjimas tokia šalim irgi. Nebent sekantis prezidentas smarkiai užsiimtų šalies įvaizdžio kūrimu. Bet žinant kokie rusų politikai, tai galima tik nusišypsoti ir palinkėti jiems sėkmės.
Evil Goku 2014-03-29 16:22
JAV oficialiai irgi nepripazino Baltijos Šalių okupacijos, kas iš to? Beto, nelabai kam rupi tos buvusios Gruzijos teritorijos. O dabar Rusija tures svaru kozeri "taikos derybose" su Ukraina. Jei Putinas privers Ukraina dalinai arba pilnai pripazinti Kryma RFR dalimi, tai kitom valstybem nebus ka daryti. Manau Ukrainai reiks rinktis, arba atiduoti Kryma, arba būti užpultai (arba patiriti ekonomine blokada, kas Ukrainai butu irgi labai baisu). PAnasiom priemonem Hitleris prisijunge Klaipeda. O Rusijos ekonomika laikosi ant laibai tvirtu dujų ir naftos eksporto ramsčių. Kurie man atrodo labai sunkiai pajudinami, bent kolkas. O ekonomikos smukimas, uzsienio kapitalo/investiciju nebuvimas niera labai reiksmingas propogandos prikistam statistiniui rusui. Kol neprades badu mirti, tol rimto pasipiktinimo nerodys.
immortallt 2014-03-29 16:32
Evil Goku, kažką praleidai. Nesilaiko ant tvirtų ramsčių - jie labai kliba. Negana to, kad biudžetas ir tap deficitinis, dujų kaina nenusimato, kad gali didėti. Visas regionas suprato, kad negali toliau būti priklausomi nuo Rusijos ir ruošia ir įgyvendina alternatyvius planus kaip apsirūpinti energija. O nafta prekiaujama pasaulinėje rinkoje ir monopolijos iš vis neturi. Jei OPEC numuš kainą žemiau 70US$, tai šalis bakrutuos per max 6 mėnesius. Vyriausybė išleido obligacijas po 8%, niekas neperka ir išleido ilgam laikotarpiui, nes netiki, kad situacija bus geresnė.
vardasas 2014-03-29 17:06
man atrodo putlerio ciaulpike apsiramink kol nenuramino kasnors, koks jo zingsnis apgalvotas? aneksuoti su jega poto kalbeti oi sorry as angelas as netycia? aneksavimas jau buvo visko virsune! ir kokia dfiplomatija cia dar imanoma kai aneksuoja ir tik tada supranta kad prisidirbo perdaug kai salis kuri per toki mesla degrada patiria 100-200 milijardu nuostoli ( lietuva turi apie 8 milijardus skolos ) per metus, kap toki meslina propoganda dar gali bandyti skleisti ruskiai? tame tarpe ir tu melinas ruski
vardasas 2014-03-29 17:09
keista kad zmones iskeliavo gyveti geriau,o liko net nezinau kas? kas tu? tikrai ne zmogus o tai butum iskeliaves, tai tu arba boba arba lenkas, tai kas tu?
mirtis 2014-03-29 18:00
Per visa sita krize supratau viena dalyka, kad dauguma zmoniu visiskai nesupranta kas vyksta pasauli ir svarbiausia KODEL VYKSTA ir tai, jog ta dauguma visiskai nenori girdeti tiesos, nesugeba jos priimti, psichologiskai kiek imanoma bando i tai uzmerkti akis, kad tik neduok die nesugriuriu tas pasaulelis, kuris sukurtas plaunant ir taip neitin mastancias smegeneles...
Evil Goku 2014-03-29 18:19
Ar supranti, kad Vardas savo postu ironiškai pašiepė dody-lody komentarą?
Arns 2014-03-29 18:23
Nebūkit naivūs tikėdamiesi jog JAV, Europa ir Arabų kraštai (su priešakyje stovinčia Saudo Arabija) žvelgia vienu kursu. Viskas - ranka ranką plauną, tad prieš tikintis jog vakariečiai ten turi galių tampyti viską už virvučių, pagalvokit koks bus atoveiksmis. Paprasčiau tariant, už kiek arabai parduotu savo paslaugas. Tad pasvarstykim, kas SA galėtu pamaloninti? 1) JAV turi pradėti Sirijos puolimą? +Sirija artima Iranui, o Iranas labai rimtas varžovas artimųjų rytų įtakos dalinimosi zonoje - Izraeliui nėra palanku pašonėje gauti dar vieną pilnai arabišką valstybę. Sirijoje buvo ir yra palestiniečiams ginklus tiekiančių žmonių, bet pati valdžia nėra nusiteikusi dalyvauti Izraelio sunaikinime. 2) Apginti "musulmonų brolijos" interesus Egipte, kai nuvertė prezidentą, uždraudė partiją (vėl) bei jau mažiausiai 500 brolijos narių nuteisė mirties bausme? + Egiptas labai svarbus svertas tiek spausti Izraelį, tiek pačią Europą, nes šalyje yra Sueco kanalas. - Vėl Izraeliui pavojus, plius arabiškų kraštų įtaka, Europos neveiksnume, dėl finansinių priežasčių, ne menkesnė nei Rusijos, tad uždaryti Viduržemio jūra labai rizikinga. 3) Atiduoti Pakistaną į Saudo Arabijos įtakos zoną +Vienu šūviu du zuikiai, būtu kam prižiūrėti ir Afganistaną bei Iranas būtu apsuptas - Pakistanas vienintelė branduolinė musulmoniška šalis. Būkim realistai, už kelis saldainius - ginklus, arabų neprisiviliosi padėti. Ypač, kad skirtingai nei tame aštuntame dešimtmetyje, arabai jau turi galios ir žino, kad jie jau gali prašyti kažko mainais. Būtent todėl kiek mačiau vakarų žiniasklaidoje, visur akcentuojama jog pokalbyje daugiausiai kalbėta dėl Padniestrės srities bei karių judėjimo. Toli gražu nepanašu jog jei tarėsi Obama kažką su arabais, norėjo(ar galėjo) mesti atgal. Manau būtent dėl to, kad žaidimas didelis, ir statymai turi būti dideli.
immortallt 2014-03-29 19:19
matosi, kad logika prastai veikia. Bet ką padarysi, kad neina suprasti, kad jei "žmonės keliauja", tai nereiškia, kad visi žmonės. Ir visas mano komentaras buvo kartu sarkazmas bei priminimas, kad jei įstatymas užsilikęs iš senų laikų, tai nereiškia, kad jis aktyvus. Nelabai yra kaip tas išlaidas mažinti. Matai, Putinas yra valdžioje tik dėl to, kad populistinę politiką vykdo ilgą laiką, o ją vykdyti gali todėl, kad resursų pardavimas leido tai daryti ilgą laiką. O pradėjus kariauti, užėmus regioną, į kurį dabar kiš daug pinigų, kad pademonstruoti, kaip Rusijoje neva gerai, išlaidos auga labai sparčiai. Negana to, paskutiniai įvykiai atvėrė akis Europai, kad nuo Rusijos reikia būti kuo mažiau priklausomam. Tai taip pat paskatino ES ir JAV bendradarbiavimą, kas vėlgi greičiausiai mažins Rusijos įtaką regione. Negana to, tai gali paskatinti JAV skalūnus pradžioje eksportuoti tik į Europą dėl politinių motyvų, taip sumažinant kainą regione ir išstumiant PutInAss'ą iš regiono. Kas dėl SA, tai jiems irgi nėra gerai karas. Karas mažina pelną iš prekybos, ypač kai ginklais neprekiauji. Ko norės Saudo Arabija mainais už naftos gavybos padidinimą - geras klausimas. Bet nemanau, kad pati JAV dabar galės sau leisti kažką pulti, nes bus prilyginta Rusijai. Tik vienas skirtumas, JAV įvedus kariuomenę šalį ne prijungia prie savęs, o atiduoda valdžią vietiniams. O aiškinti, kaip tai neteisėta nereiktų, nes nežinau, kas labiau neteisėta ar įvesti kariuomenę kad nuversti tironą, ar tironas, kuris 100,000 savų dujomis išnuodija