Paskirta Tūkstantmečio technologijų premija  (0)

Didžiosios Britanijos ir Amerikos fizikas Stuartas Parkinas pelnė 1 mln. eurų (3,45 mln. litų) Tūkstantmečio technologijų premiją už atradimus, leidusius tūkstanteriopai padidinti magnetinių informacijos kaupiklių talpą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo atradimai taip pat sukūrė pagrindą debesų kompiuterijos paslaugoms, paskatinusias socialinių tinklų plėtrą ir muzikos bei filmų sklaidą internetu.

Suomijoje įsikūręs fondas trečiadienį nurodė, kad 58 metų tyrėjas, vadovaujantis Kalifornijoje veikiančiam IT technologijų milžinės IBM ir Stanfordo universiteto spintronikos mokslo centrui, yra išradėjas, padėjęs „padaryti įmanomu didelę dalį šiuolaikinio internetinio pasaulio“.

Spintronikoje informacijai saugoti naudojamas ne vien elektrono krūvio, bet ir jo sukinio parametrai.

Šį kas dvejus metus teikiamą technologijų apdovanojimą Suomijos vyriausybė ir technologijų tyrimus remiančios organizacijos įsteigė 2004 metais. Jis skiriamas už „inovacijas, gerinančias žmonių gyvenimo kokybę“.

Tarp ankstesnių jos laureatų – Japonijos tyrėjas Shuji Nakamura, išradęs mėlyną ir baltą šviesą skleidžiančius šviesos diodus (LED), taip pat Timas Bernersas-Lee – už interneto išradimą.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)