Amerika netiki Didžiuoju Sprogimu (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2014-04-23 20:17
Shinigami, Jei mokslinių atradimų, eksperimentų, skaičiavimų ir tyrimų pripažinimas yra tikėjimas, tada išeina taip, jog nerastum pasaulyje netikinčio žmogaus. Bet čia gaunasi jau žodžių žaismas, nes mes puikiai suprantam apie ką kalba eina, kai prie durų atsiradę
Dievo kūrinys 2014-04-23 20:42
Zmogaus protas yra apkrestas virusu (nuodeme), todel niekaip nesugeba is akivaizdziu dalyku (jog tvarka ir dalykai turi savo kureja) padaryti teisingas isvadas. Kad ir kokius duomenys (faktus) jis besuvestu i savo prota galutinis rezultatas (isvados) bus neteisingas. Tiesa nera pazistama protu, bet Dievo duotu apreiskimu.
Shinigami 2014-04-23 20:49
Tada pabandyk suprasti ir kitus. Aš religijos neginu, ir nei vienas iš mano komentarų jos negina. Nes aš esu netikintis. Aš sakau, kad vertimas kita asmenį kuris nieko nežino apie mokslą arba nesugebantį jo suvokti, pripažinti kažkokių mokslininkų skleidžiamas tiesas yra tas pats kas tie kurie vaikšto gatvėmis su kostiumais ir biblija bando tave įtikinti į Dievo egzistavimą. Aš nebandau paneigti mokslo, nes aš juo TIKIŲ. O tikiu todėl, jog negaliu būti visu sričių specialistu todėl tenka tikėti mokslo bendruomenės skleidžiamomis tiesomis. Bei tuo pačiu į jas žiūrių skeptiškai, o nepriimu kaip gryna pinigą. Nes tikrasis mokslas ir turi būti skeptiškas ir pastoviai ieškoti klaidų. Kaip Enšteinas sakė, viskas yra realetivu. Dauguma mokslininkų sako kad didysis sprogimas užtruko tik sekundžių dalis. Bet aš realetiviai į viska žiūrėdamas galiu pasakyti, kad jis vis dar vyksta. Nes jei iškeliautum už mūsų visatos ribų labai, labai toli. Save labai smarkiai padidintum, kad būtum daug didesnis už visa mūsų visata, bei priimsime, kad už visatos ribu laikas teka daug, daug lėčiau ir tenai nuo didžiojo sprogimo pradžios praėjo ne milijardai metu, o vis dar eina milijardinės sekundės dalys. Tai visata vis dar yra mažas taškas kuris plečiasi milžinišku greičiu. Kitaip sakant, didysis sprogimas vis dar tebevyksta.
Rukis 2014-04-23 21:14
Nesuprantu apie ką tu, nes didžiojo sprogimo teorija ir teigia, jog tas "sprogimas" dar tebevyksta. Juk visata nesustojo, o dar plečiasi. Kažką bandai pasakyt, bet jau sviestas sviestuotas gaunasi.
Pakalęs 2014-04-23 23:04
As taip pat nemanau,kad galima tvirtai tiketi tuo, nes tai tik teorija. Kaip yra is tiesu, neirodyta. Ir dabar mokslas randa pilna neatitikimu kai tobuleja technika ir viska tikslina. Ir siaip kvaila tiketi viskuo ka pasako mokslininkai, manau situo galima manipuliuoti kad zmones tiketu, jeigu jau mokslininkas pasake tai ir daryti taip, visa banda ir tiki net nepagalvoja nei vienas savo smegenim. Baigiau
O_O 2014-04-23 23:43
Iš žemės perspektyvos, tai tikrai, dramblys atrodo didesnis už mėnulį...
PCP 2014-04-24 00:56
O kuo siūlai tikėti? mama? kunigu? draugais? Kiek iš tų "galvojančių savo smegenim" yra bent vartę nors vieną knygą kalbama tema? Kažkodėl mažiausią supratimą turintys dažniausiai turi ir tvirčiausią nuomonę.
bullka 2014-04-24 08:45
Ar vykdytos panašios apklausos Lietuvoje?
Pumper 2014-04-24 09:23
LRT Klausimėlis panašių klausimų užduodavo, bet kad ten tik nusišnekėtojus +1 mąstantį parodydavo. Kaip pvz. paklausta, kokiu atstumu nuo žemės yra žvaigždės, viena vėpla atsakė, kad už 25 km
sub 2014-04-24 10:31
, nes visi tiki skirtingais dalykais. Vieni tiki dievais, kiti velniais, kiti programavimo kodu, kitų galaktikų buvimo, netgi tiesa. Tikėjimas, tai nebūtinai kažkurios religijos išpažinimas. Na o "dievas" tai ne asmenvardis, todėl jo didžiaja raide nebūtina rašyti, nes gi dievų yra ne vienas ir ne du. dievas Jėzus, dievas Alachas, dievas Buda. Mano nuomone kalbėti apie vieną religiją nesusipažinus su kitomis ir teigti kad tai vienintelė tiesa - yra trumparegiška.
Pausla 2014-04-24 12:00
Mokslas yra įrankis, kurio pagalba galime nuspėti kaip konkretūs dalykai vyks ateity ir viskas. Jei teorija grindžia stiprūs įrodymai ir nėra įrdoymų, kurie paneigia ją, galima ja naudotis bandant nuspėti tolimesnių įvykių eigą. Žmogus, kuris vadovaujasi logika, atsirinks tuos įrankius kurie yra naudingi.
ra2 2014-04-24 12:36
- Kadangi senoji civilizacija buvo sunaikinta, tam tikrų žinių liekanų pasiliko tik pasakose, legendose, padavimuose, religijose. Bėgant tūkstantmečiams, tos žinios tapo iškraipytos, kartais iki nesąmonių, o kartais tik nesuprastos dėl pasikeitusios kultūros. Tamstos minimas atvejis reiškia tris pagrindinius dėsnius materijos egzistavimui. Taip pat kaip Australijos aborigenų teiginys, kad jų žemė plokščia ir iš visų pusių skalaujama vandens pasipūtusių tuometinių europiečių buvo pašiepta. Ar tu irgi toks?