Naujas pasaulio rekordas: toliausias šuolis dviračiu su atbuliniu salto (Video)  (0)

Negyvenamame Mammoth‘o regione šiaurinėje Kalifornijoje „Monster Energy“ atletas Cameronas Zinkas paliko savo antspaudą Guinnesso rekordų knygoje. Jis kalnų dviračiu atlikdamas atbulinį salto nuskriejo daugiau nei trisdešimt metrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalnai – antri namai

Bebaimis 28-erių dviratininkas iš JAV – puikiai žinomas vietos sportininkas, dalyvaujantis aibėje renginių bei čempionatų. Pastarasis jo rekordas yra ne kas kita, o tik ekstremalaus gyvenimo būdo ir nuolatinių treniruočių rezultatas.

2010-aisiais šis „Monster Energy“ remiamas ekstremalas tapo „Freestyle Mountain Bike World Tour“ čempionu, o šiais metais šiame prestižiniame čempionate pateko tarp tuzino geriausių pasaulyje.

Dviračių sporto meistras taip pat didele dalimi prisidėjo, kad 2013-ųjų metų „X Games“ žaidynėse atsirastų „Freestyle“ kalnų dviračių rungtis. Jis pastarajame renginyje užėmė aukštą 6-ąją vietą, o jo darbo rezultatai buvo jaučiami ir šių metų ekstremalaus sporto žaidynėse.

Guinnesso rekordų knyga

Leisdamasis nuokalne Zinkas išvystė didesnį nei 74 km/h greitį. Atsispyręs nuo 4,5 m rampos ir lygiai 30,56 metro (100 pėdų ir 3 colius) iš inercijos nuskridęs Cameronas sėkmingai nusileido ant 7,6 m aukščio grunto tramplino. Ir per tą keletą sekundžių jis spėjo atlikti nepriekaištingą atbulinį salto.

Kiek anksčiau, vieno gerai žinomo renginio metu naujojo rekordo autorius taip pat atliko analogišką triuką, tačiau atsiplėšimo nuo žemės ir nusileidimo taškus skyrė šiek tiek mažesnis – beveik 24 metrų atstumas.

Įgyvendino vieną iš savo tikslų

„Jaučiuosi nepakartojamai. Kai prisimenu, prieš kiek laiko prasidėjo mano odisėja dviračių sporte, kiek sunkių kliūčių turėjau įveikti ir ką galų gale pasiekiau, aš negaliu apsakyti, kaip džiaugiuosi dėl tokio ryškaus įrašo savo karjeroje“, - neslėpė Cameronas Zinkas.

„Mintis, kad niekas kitas dar nėra nušokęs daugiau nei 30 metrų ir tuo pat metu atlikęs atbulinio salto, mane tiesiog jaudina.“

Sportininkas pridūrė, kad yra be galo dėkingas „Monster Energy“ komandai, be kurios tokie rekordai būtų buvę tik utopija. „Labai didžiuojuosi, kad visi kartu taip padidinome šio sporto populiarumą, jog jį gyvai transliuoja net ESPN kanalas“, - teigė Guinnesso rekordų knygos turinyje esantis atletas.

Šuolio vaizdas iš dviratininko perspektyvos (kamera pritvirtinta prie šalmo):

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai (0)