„Islamo valstybė“ didžiuojasi atkūrusi vergiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

giedrius.saugai 2014-10-14 16:07
"Islamo valstybė", kurią sudaro apie 30 000 teroristų ? Naujas JAV kūrinys. Ir kaip reikėjo tikėtis, jie jau pareiškė keliausią ir į Rusiją.
Eidumukas 2014-10-14 18:22
Ne, tai Rusijos kūrinys tam, kad nukreiptų JAV dėmesį nuo prieš Ukrainą vykdomos agresijos. Jei rimčiau, tai norėtųsi lietuviškoje spaudoje geros analizės apie ISIS, kaip kad yra apie Ukrainą. Kol kas tik tiek aišku, kad Irako sunitai ir Sirijos valdžia turėjo daugiausiai įtakos grupuotės formavimuisi.
Arns 2014-10-14 19:49
Eidumukas, nenusišnekėk. 1) Geros analizės apie Ukrainą Lietuvoje beveik nėra, nes vaikomasi skandalų, tad visokių Unian pranešimų perspausdinimas pirmoje vietoje. 2) ISIS yra kraštutiniai islamistai, Sirija nėra islamiška valstybė, o tai, kad jie remia kartu su Iranu (Šiitai) Hamas ir Hezbolah organizacijas regione, praktiškai mirtina nuodėmė. Būtent todėl sirų karių galvos lekia net dažniau nei vakariečių, tik kad mūsų žiniasklaida atkakliai ignoruoja tokius pranešimus (N karys niekam neįdomus, o veriančio istorijos apie kokį žurnalistą, puiki top medžiaga sekmadienio dienai, kada nebėra ko talpinti iš vietoje surinktos medžiagos). Pagal savo kraštutinumą, bene artimiausi būtu Saudo Arabijos remiami "musulmonų brolijos" nariai, savo laiku Sirijoje jau rengę panašias nesąmones (būtent todėl ši organizacija Mubarako laikais, Egipte, buvo persekiojama ir laikoma grėsme šalies saugumui. Ir gana greitai vėl uždrausta ir už islamizmo kurstymą pradėti persekioti nariai).
Eidumukas 2014-10-14 20:29
1) Buvo tikrai gerų analizių. 2) Sirija pirkdavo naftą vienu metu iš ISIS, tokiu būdu ISIS gavo pinigų nemažai. Tai yra rėmimas netiesioginis. Sirija yra islamiška valstybė - pripažįsta šariato teisę, turi šariato teismus šeimos bylose ir t.t. Giliau tikrai negaliu diskutuoti, kadangi trūksta žinių, nes dar neradau, kur būtų normaliai visa situacija išnagrinėta (kas nereiškia, kad nėra). O šiaip Iranas ir Sirija dideli sąjungininkai.
Arns 2014-10-14 20:50
Beveik visi musulmonai Izraelio sunaikinimo klausimu vieningi. Kitais bendradarbiavimo klausimais, jau nuo individualios valios. Šiuo atveju, Sirijos arabai, kur kas mažiau pageidaujami religingųjų kaimynių atžvilgiu (nes diktatorius ne nuo religijos pradeda viską), pats jų tikėjimas (ne sunitai) bei tautinė sudėtis (iki karo buvo tikrai didelės katalikų, stačiatikių orodoksų bendruomenės) smarkiai išskyrė iš aplinkinių valstybių. Todėl Arabų lygoje, dėl protestų, iškart buvo suspenduoti ir išmesti (nors pvz Bahreinas, kai protestavo šiitų dauguma, ir tankus į šią valstybę atsiuntė net Saudo Arabija, nė žodžio nebuvo tarta)...
Hmz 2014-10-14 21:03
Arns 2014-10-14 21:37
Kas ženkliai skiriasi nuo to "moteris lygi pusei vyro", iš tavo citatos.
Hmz 2014-10-14 21:45
ZmogZ 2014-10-14 22:21
geriausia analizė apie isis kokią esu radęs http://www.youtube.com/watch?v=8LSIwvE0Nvo
Arns 2014-10-14 23:02
Islamas nėra lygus šariatui... Kiek randu, tai yra Šariatas (įstatymas) http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia pagal jį gyvena Iranas, Saudo Arabija, Brunėjus, Sudanas, JAE. Tačiau ir yra Fiqk, "žmogiškasis aiškinimas" http://en.wikipedia.org/wiki/Fiqh kas būtent ir yra jurisprudence (principas). Čia maždaug turėtu būti panašaus, kaip kad pas mus ar kokioj Lenkijoje, formaliai egzistuoja religijų laisvė, tačiau pagrindiniai įstatymai derinami su tradicijomis, o tradicijos su dominuojančia religija (t.y katalikų bažnyčios nuomone). Į gilesnius pamąstymus kuo kas skiriasi, jau tikrai negaliu leistis, religijos ne mano sritis. Bet kažkiek domintis esminius skirtumus atsiminti tikrai įmanoma, ir pravartu, norint suprasti geopolitinius veiksnius regionuose. Nes bent jau musulmoniškuose kraštuose, religinis artumas/nepakantumas svarbus politikos veiksnys.
immortallt 2014-10-14 23:05
Pats laikas nusileisti vakarų pasauliui iki teroristų lygio - išskersti ne tik pačius teroristus, bet ir jų šeimas už bausmę bei atsikratant palaikų blogiausiu būdu pagal jų religija. Jei jie nori karo ir anarchijos, tegul tai ir gauna. Tai žmonės, kurie negerbia gyvybės, atitinkamai jie neturi jokių teisių.