Naujas pavojus: Android virusas kenkia net ir išjungus mobilųjį  (6)

Kompanijos AVG ekspertai rado naują Android operacinei sistemai skirtą virusą PowerOffHijack, kuris žmones gali sekti net tuomet, kai jų mobilūs įrenginiai yra išjungti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virusas sugeba kontroliuoti Android telefono ar planšetinio kompiuterio įjungimo/išjungimo procesą. Kai vartotojas išjungia įrenginį, vizualiai atrodo, kad sistema išsijungia (pasirodo užsklanda, ekranas užgesta).

Tačiau iš tikrųjų mobilus įrenginys ir toliau veikia bei seka savo savininką. Tokioje būsenoje mobilus įrenginys gali daryti nuotraukas, įrašinėti garsą, skambinti, siųsti trumpąsias žinutes.

Šiuo metu didžioji dalis užkrėstų Android įrenginių yra Kinijoje, kurioje užkrėstų sistemų skaičius sudaro apie 10 tūkst. Virusas plinta per neoficialias elektronines mobilių programėlių parduotuves.

PowerOffHijack kelia pavojų mobiliems įrenginiams, kurių Android operacinė sistema yra senesnė nei 5.x Lollipop, taip pat reikalauja „root“ teisių viruso aktyvavimui. Ekspertai teigia, jog vienintelis būdas išvengti sekimo yra išimti bateriją, nors tokią galimybę turi ne visi išmanieji telefonai ir ypač planšetiniai kompiuteriai.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(31)
(1)
(30)

Komentarai (6)