Kada baigsis Rusijos rezervai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2015-03-10 22:56
kazkaip paskutiniu metu visi straipsniai apie krize Rusijoje rasomi su tokiu palaimingu piktziugesiu, kad net bloga darosi.. juk prasidejus neramumams Rusijoje sikna bus daug kam.. nesu Rusijos salininkas toli grazu, bet kazkaip reikia suprasti, kad kokia ten bloga situacija benutiktu, blogai bus tik niekuo detiems eiliniams gyventojams ir ju vaikams, o tokie padlos kaip Putinas, bukite ramus, isplauks ramiai ir saugiai. dziaugtis ir ploti katuciu tikrai nera ko.
punktyras 2015-03-10 23:04
Niekas katučių neploja, tiesiog bent kažkuo paremti ekonominiai pasvarstymai. Ir protinimas įžvalgomis kelia šypseną – argi ne tokia pačia gaida yra rašoma ir straipsnyje – jums paprasti mirtingieji, nieko gero nesišviečia, o Putino klika paliubomu išplauks?
lucy 2015-03-10 23:19
Šiaip, net jei ir bus tai ne pirma rimta krizė Rusijoje, gal kokioje USA žmonės ir sukiltų smarkiai, bet rusai yra užgrūdinti ne pirmą krizę jie mato, todėl nemanau jog kas nors realiai pasikeis. Greičiau, viskas aplink pradės griūti ir patiems skaudžiai bus.
punktyras 2015-03-11 00:18
O kam aplinkiniam pasauliui griūti? Krizė Rusijoje ir Ukrainoje. Straipsnyje netiesiogiai kartojama jau daug metų ir daugelio išmanančių žmonių sakoma mintis apie strateginių ekonominių permainų būtinybę, nulipimą nuo naftos ir dujų adatos, išteklių ekonomikos ir užsiėmimą darbu, inovacijomis, išsikapstymą iš trečio pasaulio šalių statuso. Suirutė Rusijoje niekam nėra naudinga. Bet ligonio sveikimas gali prasidėti tik pripažinus ligą.
immortallt 2015-03-11 00:22
Jie ne užgrūdinti, iki šiol jie nežinojo, kad gyvenimas gali būti geresnis, bet dabar žino. Nepatikės, kad amerikonai ir vakarų Europoa badauja. Tie, kurie pakeliauti gavę, kad ten baisu ar labai blogai. Kad tie visi iki viduriniosios klasęs prasimušę staiga norės grįžti į SSRS laikus, kai džiaugėsi gaudami paėsti kokių konservuotų žirnelių ar kokios geresnės mėsos gabalo.
vanduo4 2015-03-11 01:21
- Na mąstai truputį sukoncentruotai. Straipsnis tik pateikia faktus, o išvadą padarei Tu, nes daug tokių straipsnių; - Betgi žiūrint plačiau, tikrai pastebėsime visų laukimą - o kas gi bus su Rusija? - Beje. Jeigu Rusija bankrutuos, yra šansų kad įvykiai Ukrainoje išsispręs greičiau ir su mažiau aukų. Todėl tiesiog daug kas laukia kada žlugs ne Rusija, bet Rusijos režimas su vergų tauta. Visi tikis - kada gi rusai nustos vergauti. Ar tai įmanoma???? P.S. Rusijos atsargos baigiasi, o Vakarų pasaulis skelbia, kad naftos saugyklos perpildytos - nėra kur laikyti naftos. Logiška, kad iki šiol naftos buvo perkama daugiau nei sunaudojama, vadinasi turėtų jos pirkimas sumažėti dar labiau ir kainos dar kris. - Geriau padiskutuokim kaip palūkanų normos JAV didinimas gali įtakoti naftos kainą. Va to tai nesuprantu.
aislandas 2015-03-11 06:12
Supaprastintas ryšys atrodo taip: Pakeliama CB palūkanų norma > bankams skolintis brangiau > pakeliamos visų paskolų normos > mažiau imančių paskolas > mažiau vartojimo > mažesnis naftos poreikis > mažesnė naftos kaina.
vanduo4 2015-03-11 12:21
- Na atrodo aiškiai, bet juk pakėlus palūkanų normas staigiai visi nenustoja imti paskolų. Tuo labiau vartojimas jis nešokinėja, tam reikia laiko. O kadangi jau planuojamas naftos kainų kritimas iš karto po normų pakilimo - spėju jog čia yra dar kažkoks procesus stimuliuojantis procesas. Įtariu, kad tai kažkaip veikia visokie biržų brokeriai. Pvz.: Lietuvoje tu keisk tas palūkanų normas, bet paskolas kaip ėmė vangiai taip ir ima. Nėra tokių radikalių pokyčių kaip JAV. Ten užtenka pranešti apie padidėjusias naftos atsargas ir jau cunamis.
immortallt 2015-03-11 12:49
Na dėl palūkanų pakėlimo, tai kol kas neturėtų labai stipriai mažinti vartojimą, nes jos praktiškai neegzistuojančios. Taip pat ekonomikos ir vartojimo augimas JAV atsigavęs, tad ir mažėjimas vartojimo nebus greitas. Amerikonai vėl pradėjo pirkti SUV ir kitas dideles transporto priemones, tad kuro vartojimas padidės. Nedarbas mažiausias per dešimtmečius. Anyway, su nafta nenusimato nieko gero artimiausius 2 metus. O jei Kinijos planai vystyti skalūnų gavybą pas save bei skalūnų gavyba Europoje pasiteisins, tai naftos kaina gali daugiau niekada ir nebepasiekti 100 dolerių kainos. Pvz UK chemijos pramonė iki 2020 metų planuoja 20% naftos pakeisti organinės kilmės žaliava. Kol kas plano laikosi. Akumuliatoriai tobulėja sparčiai, nors plika akimi ir nesimato, nes mobiliųjų įrenginių energijos vartojimas auga dar sparčiau. Negana to, atsinaujinanti ant ribos sukelti revoliucijas energetikoje ir iškastinis kuras liks tik balansuoti energijos trūkumui. Tiesa, reikės infrastruktūrą plėsti (daugiau jungčių ir smartgrid).
Vytax 2015-03-11 20:25
Nesąmonė. FED tikrai nekels palūkanų normų vien tam, kad mažėtų vartojimas. Esmė čia paprasta, palūkanų normos reguliuoja pinigų kiekį rinkoje. Ir kai FED pakels palūkanų normas, dolerių kiekis rinkoje nebeaugs arba netgi pradės mažėti. Ir doleris tada visų kitų valiutų atžvilgiu pradės brangti. Tiksliau jau dabar brangsta, nes visi tikisi palūkanų normų didėjimo. O nafta su tuo susijusi tuo, kad absoliuti dauguma naftos sandorių vyksta JAV doleriais. Tad brangstant doleriui ar nuvertėjant nacionalinėms valiutoms, šioms šalims automatiškai brangsta ir nafta. Ir esant mažai naftos paklausai ir didelei pasiūlai naftos gamintojai turės prisitaikyti, t.y. turės numušti naftos kainą.