Aukso amžius Europoje baigėsi: valgome, rengiamės ir gyvename jau kitaip

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enjoy.slurm 2015-04-18 13:41
Straipsnyje viskas teisingai aprašyta, tik užmiršta paminėti, jog Lietuvoje yra maždaug 3 kartus blogiau, negu toje pokrizinėje, vargstančioje Europoje
Atk 2015-04-18 16:13
Amerikos laukia liūdna ateitis. Europos gal irgi. Sakyčiau Rusijos laukia pakankamai gera ateitis ir gal dar Kinijos, nors visi juokiasi iš Rusijos, neva nemoka gyventi, bet anksčiau ir iš Kinijos juokėsi, o dabar ten viskas vystosi... Bet irgi gali išpuikti. Nes jei dideli atlyginimai, tai liūdna būsena, žmogus atsipalaiduoja ir pavirsta į labai skurdžios sielos žmogų. Nes kaip pasakyta buvo, kad virvę lengviau storą įkišti į adtatos skylutę, nei turtuoliui patekti į Dangišką karalystę. Taip tiesiai pinigai neveikia... daug veikia kaip žmogus į tai žiūri. Bet vis tik, jei žmogus dvasingas, jam iš rankų slys pinigai. Todėl šalys, kur didelius gauna atlyginimus žmonės, yra silpnos šalis ir esant ekstremaliom situacijom, jie pateks į beviltišką situaciją, jiems bus didelis stresas, jie pradės labai bartis ir supykti jiems bus elemntaru. O tas, kas už darbą ima mažai, tas šaunuolis ir jis dvasiškai yra stiprus ir vystosi. O jei žmogus už darbą ima daug, tai yra jo silpnumas. Dar galbūt gali manyti, kad jis nežinia koks meistras, todėl daug ir ima. Bet tai irgi silpnumas. Kaip kuklus žmogus jis turėtų galvoti, kad nieko ten ypatingo nedaro, kiti geriau už jį daro, tai ko tokią aukštą kainą kelti? Bet visuotinė degradacija paimė viršų. Kol kas gobšumas ir tamsa karaliauja virš Pasaulio.
cereals 2015-04-18 18:31
Šiais laikais retas pasižymi dorais darbais todėl taip ir vyksta. Anksčiau buvo sakoma "Mano amžiui užteks, po manęs nors ir tvanas"
Radiant 2015-04-18 18:37
Gal vakarų europoj ir baigėsi, bet pas mus tai ekonomika kyla ir bus tik geriau . Jeigu lietuvos pragyvenimo lygis būtų kaip pokrizinėj Ispanijoj visi būtų laimingi
Radiant 2015-04-18 18:42
Šiais? taip buvo visais laikais, nesvarbu kokia valstybės valdymo forma, koks ekonomikos tipas, bet visi nori gero sau, ar tai sovietų sajunga kur kiekvienas partinis gyveno kaip karalius, ar kapitalizmas kur kiekvienas konkuruoja su kitais, bent jau visi turi vienodas galimybes. Deja kapitalizmas turi žiauriai blogą minusą, - kapitalas kaupiasi 0.1% žmonių kišenėje, ko pasekoje jie tą turtą dar didina ir taip toliau ir panašiai. Lietuvoj to nesimato, bet amerikoj, keletas klanų valdo visą valstybės ekonomiką, o ateityje tai bus tik dar blogiau. Asmeniškai aš sprendimo šiai problemai nematau, ir jeigu taip ir toliau nieko gero iš to nebus. Gyvenimo salygos vidutiniui sluoksniui blogės, o turtuoliai toliau turtės, čia ir progresiniai mokesčiai nepadės.
Radiant 2015-04-18 18:47
Specialistai gauna centus, ar tu dirbi kinijoj ar amerikoj vistiek gauni centus. Logika tai pas tave auksinė- jeigu žmogus nori gyventi patogiai reiškia jis degradas? tai pala iš to išeina jog visa žmonija nuo pat akmens amžiaus yra degradai, nes tik norėjimas gyventi patogiai skatina pažangą(ar tai technologinę ar dar kitokią, net religija buvo sukurta tam kad valdovams būtų lengviau valdyti ir kad plebėjai galėtų ramiai dirbti nekvaršindami savo galvų mąstydami apie būties beprasmiškumą)
Kadras 2015-04-18 19:02
Dar vienas nieko vertas straipsnis, su dar daugiau gyvenimo nepatenkintu zmoniu komentarais. Ir viskas del kliku....
Atk 2015-04-18 19:15
Visa žmonija nuo pat pradžios vystė egoizmą, o ne sielą, siela tik labai neženkliai po truputi vystėsi iš kartos į kartą. Dabar žmonija atėjo liepto galą ir jos laukia dideli nemalonumai. Daugybei žmonių reikės arba palikti kūnus per trumpą laiką, arba pasikeisti žmonija turi. Bet ateityje žmonės išmoks valdyti savo jausmus ir nebus pavojingi, jie viską dovanos vieni kitiems ir pinigai išnyks. Nes čia tik pradžia, todėl atsirado sunkumai vystantis žmonėms. Šitie 5000 metų ar kiek (nuo to laiko, kai kūnas susijungė su siela pirmą kartą istorijoje Visatos) yra labai trumpas laiko tarpas amžinybėje. Tai kaip akimirka amžinybėje, toliau šitos kruvinos istorijos ir egoistiškos žmonijos niekas ir neprisimins, ji (gobši ir kraujuota istorija) nugarmės į nebūti, kur jai ir vieta.
Montis 2015-04-18 19:26
Išties įdomu, ar tu trolis, ar kažko pavartojęs, ar čia rimtai rašai.
ISG 2015-04-18 19:31
5000 metų ar kiek (nuo to laiko, kai kūnas susijungė su siela pirmą kartą istorijoje Visatos) Ka?
immortallt 2015-04-18 19:57
Bet kokias nesąmones jūs rašot... Pvz kapitalas kaupiasi 0.1% žmonių rankose. Iš dabartinio top10 turtingiausiųjų, kiek jų turtą paveldėjo? Dauguma patys įgijo. Taip pat, kuo skiriasi turtingiausieji nuo biednų? Turtingi skaičiuoja išlaidas, biedniems, nuolat trūksta pajamų. Rūko, geria, po porą mašinų šeimoje, bet gyvena nuo algos iki algos. Ispanijoje gerai gyventi? Nuvažiuokit kur nors daugiau nei į sostinę. Mano įmonėje nuotoliniu būdu už LIETUVIŠKĄ algą dirba viena lietuvė gyvenanti Ispanijoje ir viena vietinė iš Portugalijos. Kodėl? Nes ten nėra normalių darbų. Išmokit tvarkyti išlaidas, nes italai mėsos nevalgo ne dėl to, kad ji jiems nepatinka, o dėl to, kad brangu. Dauguma vakarų Europoje gyvena susispaudę. Dauguma vokiečių neturi nuosavo būsto, nes neįperka. Net šveicarai atvažiavę stebėjosi, kiek Vilniuje daug prabangių mašinų, kaip BMW7 ar BMW6. Ir kiek daug žmonių važinėja po vieną. Tai šveicarijoje sau gali leisti tik patys turtingiausi - pas mus normalu tik sulaukus 18, kad tėvai mašiną perka.
Atk 2015-04-18 20:30
O kas tau atrodo neteisingai? Jei negali argumentuoti ir pagrįsti savo teiginio, tai trolis esi tu, nes kurstai neapykantą.
tomzaslt 2015-04-18 22:20
Atk... nu žinai iliuminati bičas tu DD Tik nesakyk, kad nerukai žolytės į savaite bent keletą kartų. Nes pažystu pora tokių pat iliuminatu D jiem nuo gandžos smegeniukai pavažiavo
ZmogZ 2015-04-18 22:54
ačiū komuniagoms, markistams ir keinsistams baigiantiems išėsti vakarų civilizaciją
- 2015-04-18 23:06
Ir vienintelė valstybė, kur klesti kapitalizmas, laisvės ir gerovė - Rusija? Ir šiaip - Vakaruose komunistai, marksistai neturėjo niekada didelės įtakos - tai kaip jie čia sugebėjo tiek prikiaulinti?
Zebediejus 2015-04-19 10:47
Lyginti Kiniją su Rusija yra tas pats, kas lyginti loteriją laimėjusį tamsuolį, kuris pragerinėja savo laimėjimą jo niekur protingai nepanaudodamas su neturtingu kaimo žmogumi, kuris dideliu darbu ir pastangomis nuo rankomis dirbamų laukų pereina prie arklio, tada prie traktoriaus, o netrukus turės ir kombainą. Mano supratimu, jų ateitis gan skirtinga. Kaip tvarkomasi su naftos pinigais gali palyginti dvi valstybes. Viena - didelė imperija su begaliniais resursais, kita - žvejų tautelė, kuriai netyčia papuolė aukso puodas - nafta. Ir galima palyginti kaip jos atrodo dabar, kur panaudojami naftos pinigai, kaip atrodo pragyvenimo lygis ir kas planuojama ateičiai. Manau, aišku kurias valstybes lyginu. Todėl dėl Kinijos sutinku - panašu, kad jai artėja aukso amžius (nors šalis vis dar tiesiogiai priklausoma nuo vakarų ekonomikų), bet Rusijai, bent jau tokiai, kokia ji yra dabar - laukia ir tolimesnis loterijos pinigų taškymas tuščioms ambicijoms ir mažo ratelio kišenėms prikimšti. Rusija turi bene geriausias galimybes tapti supervalstybe, bet neturi noro keisti ir to siekti. Geriau baliavoti šiandien negalvojant apie rytojų.
slawcka 2015-04-19 11:56
O tu kuo gali pagrįsti savo fanatizmą? Gal turi įrodymų sielos egzistavimui? Tu gi esi grynas prorusiškas religinis fanatikas kažkoks . Pasidaryk savo komentarų paraštę : "Rusija priima ir išgydo kiekvieną pasiklydusią sielą."
sabotan 2015-04-19 20:39
Jau nusisneki totaliai kinijoje nieko gero paprastam zmogui. 1933 IR SAKE , KAD VISAKAS SAKES NUO STOGU ZMONES SOKINEJO BET VISKAS ATSISTATE. Visi norime , kad gerai butu visada ir po kriziu norime greitu rezultatu, bet tai neimanoma. Reikia naujo proverzio ir aukso amziaus dar net nepasiekeme aukso amzius bus kai uzkariausime kosmosa
ZmogZ 2015-04-20 00:51
Prie ko čia Rusija, jei ištrauktum galvą iš delfio gal ir daugiau žodžių mokėtum. Yra dar keletas vietų pasaulyje kur komuniagos mažai išsikeroję: pvz. Singapūras, Hong Kongas arba nesenai išvaryti iš valdžios pvz Čilė. Neturėjo įtakos? Tai kodėl per pastarąjį 100-150 metų pajamų mokestis, valdiškas "išsilavinimas", valdiški keliai, centriniai bankai, PVM auksui ir sidabrui, kosminai kapitalo judėjimo suvažymai (dar daug galėčiau vardyti) vakaruose tapo norma? Viskas iš komunistų manifesto.
- 2015-04-20 06:46
Aha, jau panašiau į anarchisto kliedesius...