Mirtinas nelegalių migrantų gabenimas iš Afrikos į Europą – multimilijoninis verslas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2015-04-22 13:58
- Surinkti juos ir vežti atgal. Beje, kodėl pakrančių apsauga gelbėjimą turėtų vykdyti tarptautiniuose vandenyse. Lėtą reagavimą reiktų pridengti biurokratija, o sumažėjus sėkmingų emigracijos atvejų, sumažėtų ir emigrantų. - Beje, nesuvaldžius tokios imigracijos, greitai Europoje atsiras koks nors virusas, o kažkas to tik ir laukia. - Ši situacija nėra Europos katastrofiška padėtis. Tai katastrofiškos padėties afrikoje rezultatas ir tas disbalansas tik didės jeigu Afrikiečiai neišmoks savo problemų spręsti patys. - Jie tingi dirbti. Kaip jie to išmoks. Pas mus darbe yra keli juodaodžiai - tipiški tinginiai. Jie tiesiog "taupo laiką" ir savo darbą, tarsi laikydami darbdavį niekadėju, kurį numelžti nėra gėda. Beje, jeigu tik leisiesi, tai jie įsitaisys ant tavo - baltaodžio sprando ir tu dirbsi už jį; Pvz.: Sandėlyje rūšiuojant prekes, po savęs visada reikia surinkti atliekas ir jas išmesti. Kartais tų atliekų būna daug tai menedžeris paskiria asmenį kuris renka vien tik šiukšles, o paskui eina dirbti pagrindinio savo darbo. Juodaodžiai sugalvojo būti optimalūs darbininkai ir šiukšles rinkti visą laiką. Jie atsistoja šalia tavęs ir laukia kol baigsi išpakuot kartoninę dėžę. Ją paima ir vėl laukia kol prisipildo jo vežimas, tada važiuoja jas išmesti ir vėl grįžta. Ateina menedžeris ir sako - "ką čia darai?" - "renku šiukšles". - Menedžeris - "tai kad tu stovi ir nieko nedarai"; - "Aš negaliu dabar nieko daryti, nes jis man dar nedavė daugiau šiukšlių". na tipo aš lėtai dirbu; - Menedžeris - "eik dirbti savo darbo, jis pats savo šiukšles susirinks". Mandagiai, nes tie rusvi žmogeliukai yra ginami rasizmo įstatymo. Už diskriminaciją gali prarasti darbą. Žodžiu situacija Nežinau kodėl taip yra, bet yra būtent taip.
Simplicity 2015-04-22 14:13
Reikia daryt kaip siūlo australų PM— visus pabėgėlių laivus apgręžti ir siųsti atgal. Pasak australų PM, tokia praktika pas juos pasiteisino ir nelegalų laivų iš Afrikos ir Azijos šalių gerokai sumažėjo. Europa nėra guminė, visų norinčių gyvent tik iš pašalpų tikrai nesutalpins. Perėmei tokius pabėgėlius jūroje— apgręžei ir pasiuntei atgal; pagavai krante— išsiuntei pirmu skrydžiu ar laivu. Tegul kuria savo gerbuvį Afrikoje ar Azijoje ir nereikės niekur bėgt.
Pumper 2015-04-22 14:18
Airiai apie tave tą patį galėtų pasakyti, lol.
vanduo4 2015-04-22 14:23
- Truputį maišai. Lietuviai emigruoja ne ubagauti ir sėdėti ant pašalpų. Jie dirba ir gana stipriai. Vietiniai jie praktiškai nedirbų paprastų, mažiau apmokamų darbų. Tad čia neteisingas palyginimas; - Beje Lietuviai atvyksta su dokumentais, gyvena legaliai. O juodukai jie važiuoja tiesiog "na ūrą".
Simplicity 2015-04-22 14:34
Noriu tik priminti, kad Lietuva yra ES sudėtyje ir kaip bebūtų, ES piliečiai turi teisę laisvai judėti sąjungos viduje. Dirbdamas Airijoje ir mokėdamas mokesčius į Airijos biudžetą aš niekuo nenusižengiu Airijos ir ES teisiniams aktams. Į Airiją atvykau legaliai, o ne pasislėpęs laivo triume ar lėktuvo važiuoklėje.
six 2015-04-22 14:59
Rajono ūkininko supratimas ir nieko čia jau nebepridursi. Negrus, pederastus von. Ir dar žydus kas be ko. Šiandieną šie pabėgeliai iš Libijos gurkšnotų savo prieskonių arbatas jei ne "Humanitarine misija" prieš kelis metus. Lengva sakyti, kad jiems reikia išmokti gyventi civilizuotai, kai nuo pirmo pasaulinio karo kiekviena valstybė buvo žaginama vakarų valstybių. Bandau įsivaizduoti tokį scenarijų kai kokiame Sudano priemiestyje vaikai žino nuo ko pradėti savo kelionę į utopiją. Afrikos problemos niekada nepriklausė pačiai afrikai. Kaip visada kalbama tik apie sprendimo būdus bet neieškoma priežasties, na nebent vanduo paaiškina kas ir kaip. Ir kam apie tai kalbėti, kad visi supranta, jog nieko čia nebepadarysi, imigrantai Europos problema, bet Europa jau seniai nieko nebesprendžia pasauliniame lygyje. Tuolab savo buvusiose kolonijose(nebent prancūzai Sirijoje). Toks jausmas kad Europa dabar kaip sugeriamas popierius kurį dalinasi du mokiniai.
vanduo4 2015-04-22 15:07
O kas tie du mokiniai?
Arns 2015-04-22 15:08
Simplicity, teorija gera, bet praktika kas kita. Buvo tokia klestinti valstybė Libija (Afrikos žemyno mastais tai tikrai išsivysčiusi šalis), tačiau ypač prancūzų norų dėka buvo suskubta padėti banditams nusiaubti valstybę. Dabar ten pilietinis karas, ar europiečiai neturėtu už kiekvieną numestą bombą prisiimti atsakomybės, priimdama pabėgėlius nuo karo? Niekas ten neprašė "demokratijos" chaoso. Tas pats kiek ankščiau buvo nutikę ir su Somaliu. Ne kokia valstybė, bet buvo vis gi kažkas panašu į tai kas egzistuoja Afrikoje. Prisireikė amerikiečiams pabandyti pakeisti vadovą norimesniu... atsirado žlugusi valstybė, atsirado pasaulinio mąsto banditizmo skylė ir negali dažno eilinio žmogaus kaltinti, kai pasirinkimas arba mirtis nuo bado arba kažko darymas (kad ir nelegalaus) tikintis išgyventi iki geresnių laikų. Žvelkim į problemų ištakas. Dideli migrantų srautai, kaip dūmai, pasipila iš kažkurios vietos, kaip kad laužui užsikūrus. Kažkas iš už jūrų marių pamaišo žarijas ir paskui skundžiasi jog dūmai akis graužia. Nelįstu europiečiai į kitų gyvenimus, nereikėtu ir svarstyti kaip padėti nenusiskriaudžiant.
Pumper 2015-04-22 15:22
Ne legalume ar dar kur esmė. Sakai, kad jie ten Afrikoj sau gerbuvį kurtų, nors pats net Lietuvoj, apie kurios gyvenimo lygį tie afrikiečiai gali tik pasvajoti, sau jo nekuri, nes Airijoj tiesiog lengviau. "Live what you preach" tsakant.
six 2015-04-22 15:48
Saudo Arabija, kitą spėk pats.
Simplicity 2015-04-22 16:28
Kvaila analogija. Galėtum man ką nors prikaišioti, jei nelegaliai būčiau įsitaisęs kokioj nors Kanadoj ar Australijoj. Dabar gi,naudojuosi savo teisėmis, ir skirtingai nuo tų afrikiečių, aš nei Lietuvoj, nei Airijoj valdiškų durų nevarsčiau ir pašalpų neprašiau. Gyvenau Lietuvoj— dirbau ir mokėjau mokesčius. Gyvenu Airijoj— darau lygiai tą patį. Grįšiu į Lietuvą— vėl dirbsiu ir mokėsiu mokesčius. Kur problema? Kalbant apie buvusią darbovietę, tai mūsų komandoje per 5 metus nebuvo nei vieno juodaodžio (komandoje 50+ žmonių), o per visą pastatą (jame kokie 200 darbuotojų) juodukų buvo 2-3. Tai labai daug ką pasako apie imigrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos integraciją į darbo rinką. Lietuvių pamėgtuose darbuose (maisto įmonėse, sandėliuose, statybose) retai sutiksi svečią iš Afrikos ir Artimųjų Rytų, tokie ten jei ir pasirodo, tai ilgai neužsilaiko, nes reikia daug ir nuoširdžiai dirbti. Vienintelės įstaigos, greta kurių būriuojasi imigrantai: Welfare biuras (Airiška soc. rūpyba-darbo birža), lošimo automatų salonai ir lažybų punktai. Turiu pažįstamų iš Afrikos ir Azijos, kurie šalyje gyvena nelegaliai (vizų galiojimas prieš daug metų pasibaigęs), niekur nedirba, nesimoko, bet kiekvieną savaitę keliauja į paštą pašalpų pasiimt. Skirtingai nei dirbantiems ES piliečiams, tokiems nelegalams 100% apmokami vizitai pas šeimos gydytojus, vaistai, rimta medicininė pagalba (operacijos, įvairiausi tyrimai) ir lovadieniai. (Galima tai vadinti lietuvišku pavydu, bet realiai širdis skauda, kai parazituojantys asmenys gauna absoliučiai nemokamą mediciną, o tu esi priverstas už vieną vizitą pas šeimos gydytoją palikti 60€.)
vanduo4 2015-04-22 16:28
Prie ko čia Saudo Arabija ir Europa? O kas tas kitas? Man tavo genialios vingrybės nesuprantamos. Nesusikalbėjimas atsiranda iš nesugebėjimo išreikšti mintis arba iš galvojimo, kad Pasaulis yra būtent toks kaip jį supranti, t.y. iš mėginimo save sutapatinti su absoliutu. - Tad kaip ten yra iš tikrųjų? Ką mes rūkom?
Kadras 2015-04-23 00:41
Yra tokia grazi salis Lietuva, 1939m. buvo palyginti gerai issivysciusi, turejo stipru zemes uki. Bet atejo okupantai, viska sunaikino, visus intelektualius gyvntojus ir kurie turejo daugiau zemes, istreme i siaure, kur normaliai nusilengvinti negalima, nesusisalus. Sia grazia teritorija, okupante laike daugybe metu,bet lietuviai nepasidave, vyko partizaniai karai. Buvo ir dar yra labai grazi salis Ukraina, bet i ja isiverze tas pats okupantas, aneksavo dali zemiu, is kur dabar plusta pabegeliai, zmones yra zudomi ir neturi zodzio laisves.
Simplicity 2015-04-23 01:05
Arns, buvo tokios gražios šalys: Pietų ir Šiaurės Rodezijos, Britų Somalilandas, baltųjų prižiūrima Pietų Afrika ir dar begalė kitų Afrikos žemyno šalių, kurios garsėjo savo stipriais universitetais, išvystytu žemės ūkiu ir pramone. Baltus žmones juodukai iš ten išvijo ir prabėgus 50-iai metų turim tokias visom prasmėm atsilikusias šalis, kaip Somalis, Zimbabvė, Gana, Siera Leonė (ir dar daugelį kitų.). Visos šios šalys žlugo dar gerokai anksčiau, nei piktieji amerikosai sugalvojo ten įvesti savo demokratiją. Tau, Arns, siūlau kuriam laikui emigruot į supuvusius Vakarus, susipažint ir pabendraut su kitų kultūrų žmonėmis, pasiklausyti afrikiečių kalbų apie jų šalių nepriklausomybę ir dabartinę afrikietišką valdžią.
six 2015-04-23 09:09
Straipsnis ne apie tai, apie ką bandai išsiplėsti. Jei nežinai nuo ko prasideda istorija tai bergždžias reikalas filosofuoti apie gydymo būdus.
Arns 2015-04-23 19:51
Simplicity, truputi tikiuosi nepainioji kokie žmonės dabar bando pabėgti į Europą? Didelė dabartinė dalis pabėgėlių būtent nuo konfliktų, kuriuos finansavo Europa, ir paliko patiems viską išsispręsti. Sakykim Prancūzijai Malis labai rūpėjo, tai sugebėjo pasiųsti savo karius grąžinti nuverstą valdžią, kariškiams padėti kovoti su sukilusiais tuaregais. Kas nors panašaus padaryta Libijoje? Ne. Kol ten betvarkė, visi labiau išsilavinę žmonės stengiasi bėgti į tinkamesnius jiems taškus, nes šiaurės Afrika nėra tas pats kas likusi Afrika, čia net žmonės pagal kilmę ne negroidai. Gyvenimo būdas artimesnis europiečiams. Ir straipsnis apie tai, kad bėga sąlyginai turtingi žmonės, už kelionę mokėdami gana įspūdingas sumas, tai ne bomžai kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Simplicity 2015-04-23 20:16
Arns, tu truputį vakarietiškos spaudos pavartyk, nes dabar kiseliovo klišėm atsiduodi. Tai, kad laivas prie Libijos krantų apsivertė niekaip nereiškia, kad tame laive buvo tik pabėgėliai iš Libijos. Tame laive susirinko chebra iš visos Afrikos, kuri pajėgė smugleriams susimokėt. (Tose pačiose nuotraukose kuo aiškiausiai matosi, kad absoliuti dauguma yra juodukų, o ne taip vadinamų „babajų“.) p.s. Pabėgėlius iš vandens italai traukė dar gerokai iki Libijos karo, tad nereikia čia už ausų visko pritempinėt.