Kaip gimsta „šešėlis“: ar nuslėpti mokesčius, ar nenuslėpti ir bankrutuoti ?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Julezas 2015-05-02 11:04

Pumper 2015-05-02 12:31
Pradžiai reikėtų pensijas ir visas pašalpas pririšti prie Sodros ketvirčio arba pusmečio pajamų, kad politikėliai negalėtų į valdžią patekti žadėdami pakelti ar keldami pensijas ir kt. kai tam paprasčiausiai nesurenkami pinigai. Reikia baigti bajerius su visokiom kompensacijom tiem patiem pensininkam (atėjo krizė, krito Sodros pajamos, automatiškai mažėja visos išmokos - jokių praskolinimų, jokių kompensacijų ir socialinis teisingumas) ir biurokratam, kai ale neteisėtai buvo sumažintos išmokos/atlyginimai, nors privačiam sektoriui dirbantys žymiai daugiau nukentėjo ir vis dar kenčia, bet tuo pačiu turi ir tas kompensacijas finansuoti. Ir, žinoma, mimimumą pririšti prie realių ekonominių rodiklių, kad politikėliai ir tuo nebegalėtų manipuliuoti. Kai bus tokia tvarka, kad politikėlis žadėdamas pakelti pensijas, minimumą, pašalpas tai realiai galės padaryti keldamas bendrą valstybės pragyvenimo lygį, o ne ją praskolindamas ir žlugdydamas verslą, tada gal ir bus daugiau norinčių tuos mokesčius mokėti, nes ir žinos, kad patiem iš to naudos bus (ne tik nedirbančių ir valdininkėlių išlaikymui viskas bus sukišta), o ir mokesčių sistema bus normaliais sureguliuota, t.y. taip, kad būtų kiek įmanoma daugiau savarankiškai dirbančių, kuriančių kitiem darbo vietas ir kt. Bet bet kuriuo atveju, svarbiausia naikinti biudžeto grobstymą ir švaistymą prieš reikalaujant mokėti mokesčius, nes nei vienas dirbantis nenori nei pašalpinių veltėdžių išlaikyti (ar tuo labiau nelegaliai birbančių pašalpinių), nei politikėlių pilių statybų ir pavogtų valstybės pinigų.
lucy 2015-05-02 13:02
Būtent, valdžia smaugia visus su vis didesniais mokesčiais ir tai tik didina šešėlį - buki trumpalaikiai sprendimai, kad politikai savo kadencijoje suriktų reikiamą biudžetą, visiškai nemąstant į priekį. O ta tinklalapio idėja yra gera, būtų įdomu pamatyti sukauptą pensiją ir panašiai. Bet vėlgi bus skirta naivuoliams, nes mastantiems valstybė yra praradusi kažko tai patikimo statusą jau senai. Geriausias pavyzdys dabartinė pensijų nesąmonė, pensijų atidėjimai ir panašiai, žmogus ir taip jau prie grabo lentos, o jam ta pensiją dar nukelia ir sako "sumokėsim vėliau" su mintimi, kad tu greičiau dvėsk ir gal nereiks mokėti Asmeniškai dėjau aš ant šitos valdžios ir jų mokesčių. Ai dar geriausias prikolas buvo su mokesčių lengvatoms bankams už tai, kad per mažai uždirbo, čia tai buvo lūžio taškas, skandinavus sušelpėm o patiems nieko. Valdžia tiesiogiai myža saviems ant galvų, apie kokias motyvacijas mokėti mokesčius dar gali būti kalba.
vanduo4 2015-05-02 18:44
- Slėpti mokesčius neverta jeigu neapsimoka. - Slepiantys mokesčius dažniausiai negalvoja apie ateitį ir plėtrą. Tad jų indėlis ekonomikai nėra svarbus. Dažniausiai slėpti mokesčius naudinga naujiems rinkos žaidėjams arba siekiantiems monopolio. Visa kita - kriminalinis pasaulis; - Tad čia svarbus tik vienas elementas - šios veiklos mąstai. Kuo mąstai didesni, tai tik parodo vidaus ekonominę/konkurencinę situaciją. O jeigu šis darinys neturi perspektyvų legalizuotis, laikui bėgant jis turi būti sunaikintas arba apribotos galimybės plėstis (panašiai kaip čigonų taboras - griauna nelegaliai pastatytus namus); - Konkrečiai Lietuvoje tas šešėlis bus didelis tol, kol galios tokie dideli ekonominiai skirtumai lyginant su vakarų Europa. Padidėjus perkamąjai galiai, žmonės bus labiau linkę pirkti patikimus produktus ir mokėti brangiau, nei gaišti laiką ir sutaupyti kelis eurus. Iš vienos pusės Lietuvai šešėlis yra gerai, iš kitos blogai. Svarbiausia, kad viskas vyktų legalizavimosi linkme, o kriminalinės struktūros būtų kontroliuojamos.
vanduo4 2015-05-02 18:56
- Tu klysti. Tu kalbi apie PASYVŲ ekonomikos valdymo modelį. Tokiu atveju Lietuvos kokybinis ekonomikos augimas bus labai lėtas, nes žmonės ir verslas neturi tos vakarų patirties, todėl elgiasi priešingai nei tai būtų naudinga ilguoju laikotarpiu; Pvz.: Prasidėjus krizei Rusijoje viskas brangsta. Vakaruose viskas pinga. Rezultatai ir skirtumai akivaizdūs. - Tad norint orentuotis į vakarų ekonominį modelį, būtina Lietuvos ekonomiką vystyti AKTYVIAI. Bent kol kas tai daroma įstatymu "dirbtinai" keliant minimalų atlyginimą ir pan. Kai bus sukurta stabiliai veikianti, vakarams lygiavertė laisvoji rinka, tada nieko nereikės rišti. Viskas veiks tiesiog savaime. - PRIRIŠIMAS - tai standartinis Rusijos vystymosi modelis. Pririšta gali būti tik atskaitos taškas, visa kita turi būti laisva.
mch0lic 2015-05-02 22:38
Alkoholio ir tabako problemos sprendimas: Tie visi taškai ar dar kažka būtų eilinis "pinigų įsisavinimas" neduodantis jokios naudos. Gali turėt net ir milijoną taškų, bet tave vis tiek poliklinikoje/ligoninėje aptarnaus blogiau nei tą kuris davė pakištuką. Biudžeto išlaidas irgi nepakenktų peržiūrėt, mano nuomone pas mus įprasta kas met pirkt žuvį, vietoje to kad užpirkt meškerių ir išspręst vieną ar kitą problemą visiem laikam. Tokioje 3 pasaulio šaly kaip Malaizija, valstybė suinteresuota investicijom, jų tikslas su kiekviena investicija iš vieno ringito uždirbt 4, pas mus susidaro įspūdis tikslas yra "įsisavinti" kuo daugiau ES lėšų per daug negalvojant nei kam jos nei kaip paskuj reiks išlaiktyt ir prižiūrėt tuos projektus.
immortallt 2015-05-03 11:45
Vanduo, auksciau pasiulytas modelis ir yra aktyvus, tik automatinis. Ji butu galima papildyti dar pora dalyku. Kiek itariu as, tai tu megsti problemas slepti, o ne jas spresti, arba tiesiog ju nesupranti.
Albertino 2015-05-03 17:32
Tikrai, o Lietuvoje viskas iš lėto ir užtikrintai brangsta. Nors visokios maximos, statistika ir t.t praneša kad pinga.
lucy 2015-05-03 20:32
Šiaip jei Lietuvoje kas nors ir pinga tai kompiuterinė technika, seniau kompai buvo siaubingai brangūs ir neįperkami. O maistas ir viskas kitkas tiktai brangsta. Šiaip Euro įvedimas man priminė laikus kai maisto parduotuvėse viskas litais kainavo tiek pat kiek dabar viskas eurais
AP0323 2015-05-04 14:21
~1995 metais kainos buvo tokios kaip dabar eurais...
immortallt 2015-05-04 22:43
Albertino, deja naudojiesi neobjektyviais stebėjimo įrankiais - emocijomis. 10 prekių kurias perki pabrangsta, 100 atpinga, bet sąmonė užfiksuos tik tas kurios brangsta. Jei taip gyveni gyvenimą, tai gyvenimas gyvena tave, o ne tu gyvenimą. Tada visi kalti, visi blogi, nes minkaisi vietoje. Išmok naudotis smegenimis ir matyk taip kaip yra pasinaudojant tam tikrus įrankius, o ne pateisink savo situaciją. Pateisina save kitų veiksmais tik nevykėliai. AP, 1995 metais kompas su periferija kainavo ~10,000 litų. Dabar kokie 600-700€ ir jau bus visai neblogas. P.S. infliacija yra natūralus dalykas. Kažkada buvo minimali alga 250 litų, dabar 1,100. Duona kainavo ~ litą, dabar ~2,5-3. Algos padidėjo bent 4 kartus, kainos iki 3 kartų atskirų grupių, realiai daug ko kainos santykinai atpigo. Sakysit ne? Kiek anksčiau šeimų galėjo sau leisti 3 automobilius, kiekvienam asmeniui po telefoną ir kompiuterį, valgyti restorane ir į sezoną bent po 2-3 rūbų komplektus įsigyti?
vytautas50 2015-05-05 09:01
immortallt 2015-05-05 09:49
darbdavys moka tiek, kiek rinkos kaina. Jei trūks darbuotojų, jis ir ne specialistui mokės daugiau nei minimumą, bet ne daugiau, nei kainuotų pakeisti jį automatiniu įrengimu. Tai pašalpas mokam, kad nevogtų? Tai geriau tada atidarom darbo rezervatus, kur nenorinčius dirbti uždarom už aukštų tvorų ir tegul jie ten pasistato lūšnas, užsiaugina maistą ir gyvena, bet ne išlaikom iš sunkiai dirbančiųjų sumokėtų mokesčių. Lietuvoje būtina iš visų alkoholikų atiminėti vaikus ir teises į vaikus. Vaikų namuose esantys vaikai ten yra todėl, kad tėvai neatsisako teisių dėl egoistinių paskatų - nenori prarasti išmokų. Vytautai, stumti mėgsti ant verslininkų, tai parodyk kaip reikia būti geru ir dosniu verslininku, ar visgi tik ant kitų kaltę sugebi versti (nevykėlio sindromas)?
vytautas50 2015-05-05 10:47
immortallt 2015-05-05 12:20
Kas tie stambieji, papasakok? Daug stambiųjų pradėjo nuo kiosko. Taip pat niekur pasaulyje verslas nėra pyragai, tik kur valstybinės subsidijos didelės, bet ilgai taip netemps (Norvegija po dešimtmečio spjaudytis pradės garantuotai). Nu va, ir darbuotojai jau ne patys geriausi, o čia kalbėjai tik ką, kad darbdaviai tik blogi. Tai jei <10 darbuotojų įmonėms sunku, tai manai iki 200 darbuotojų turintiems lengviau? Tokių absoliuti dauguma Lietuvoje. Ar čia Maxima kasininkėms turi mokėti vidutinę algą (ką beje beveik jau ir daro). Neapsimoka gaminti Nu va, pasimato kas esi iš tikrųjų. Jei visi verslininkai būtų kaip tu, tai Lietuvoje tikrai nieko nebūtų. Deja galima konkuruoti su azijiečiais. Problema šioje srityje kai šūdniekius gamini ir konkuruoji kaina. O ES nemato didelės bėdos konkuruoti su Azija, tik kelios industrijos kosėja, bet kitos klesti nuo prekybos su Azija.
vytautas50 2015-05-05 13:14
immortallt 2015-05-05 13:38
nežinau kokiose tu parduotuvėse lankaisi, Maxima ir Iki kuriose lankausi jau kokius 4 metus personalas beveik nepasikeitęs. Dirba žinoma ne labiausiai išsilavinę žmonės, kaip ir turi būti. Rimi tik pusmetį prie manęs dirba, kol kas rotacijos nelabai yra. Mažesnės parduotuvės stengiasi darbus rotuoti ir valdyti mažos įmonės principu. Tai valdymo forma atėjusi iš skandinavų. Senukai truputį kita kategorija. Kitaip viskas vyksta. Administracijoje griežtas valdymas, gerai išaugina specialistus ir algos nėra kosmosas, bet nėra ir prastos. Pačios krizės metu, nekvalifikuoto darbo algą apsprendi... Smart... Už minimumą Vilniuje nelabai žinau kas dirba iš viso. Na mano tėvai maisto parduotuvėje į mėnesį max 400 litais išleidžia DVIESE ir tai nesistengia minimizuoti ten išlaidų. Eik į turgų, tik ten kainos ne ką mažesnės, o 21% PVM'o jie nemoka, taip pat nemoka ~60% darbo pajamų mokesčių. Tad realiai tokie smulkieji pelnosi iš mokesčių. Jei nesugebi objektyviai ir be emocijų vertinti vienos ar kitos pusės, tai kam lygini? Tu net nesugebi būti objektyvus ir vertinti pagal objektyvius kriterijus. Vertini pagal emocijas ir neieškai loginių sąsajų. Ar iš to naudos yra? Tik emocijas iškrauni.
vytautas50 2015-05-05 14:09
immortallt 2015-05-05 15:01
Nu tu vertini, kokie verslininkai blogi - emocinis vertinimas blogas ar geras. Va dėl vieno tu esi 100% teisus, žmogaus poreikiai daug mažesni, nei visuomenėje priimta norma, dėl to draskosi ir kai gali patenkinti norimus poreikius, juos padidina, kad vėl galėtų draskytis vietoje to, kad mėgautųsi tuo, ką turi.
vytautas50 2015-05-05 15:20