Sparčiausiai nykstančių pasaulio valstybių trejetuke – Latvija ir Lietuva

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2015-08-10 11:48
Nesureikšminčiau to. Viena kalba ir jokios valstybės visiems vienodos sąlygos tobulėti.
Ernestass 2015-08-10 11:53
Tai EU provincija esam?
- 2015-08-10 12:09
Tai žymiai geriau nei būti Rusijos provincija.
Laurynas19 2015-08-10 12:10
Tavo antras sakinys man visi6kai nesudaro jokios prasmės..
Ernestass 2015-08-10 12:48
Jokia provincija nėra gerai būti ir čia ieškoti gerojo tragedijos aspekto yra apgailėtina. Kam mums tos nepriklausomybės reikėjo jeigu pirmas dalykas ką su ja padarysime bus tautos savižudybė?
- 2015-08-10 13:04
Tai, sakai, reikėjo sėdėt Rusijos sudėtyje, būtumėm klestėję kaip tauta? Na, šnekėję rusiškai, kariavę už Maskvą, na, kaip kad buriatai šiandien?
SPeed_FANat1c 2015-08-10 13:07
Tai yra ne savizudybe, o galimybe isvaziuot kur nori ir uzsidirbt. Sovietu sajungoj buvom lietuvoje, bet gyvenom net tuoletinio popieriaus negaledami nusipirkt kaip zmones
slack 2015-08-10 13:27
Nesąmones rašot apie tas galimybes išvažiuoti. Nykimas nėra geras ir pozityvus dalykas. Bet ne vien tik emigracijoje yra problemos, bet ir yra mažas gimstamumas ir didelis mirtingumas. O ateityje gali įtakoti ir valstybės teritorijos sumažėjimą, jei Lietuvos teritorija bus apgyvendinta kitais žmonėmis. Aš tai pat manau, kad buvimas ES davė daugiau žalos, negu naudos.
trapecijus 2015-08-10 13:52
https://www.youtube.com/watch?v=pWdd6_ZxX8c
immortallt 2015-08-10 14:01
Jo, turbūt nori gyventi kaip Š.Korėjoje, kur jei pasakys, kad kiekviena šeima turi turėti bent po 12 vaikų iki kol vyras sulaukia 35, arba išveža į stovyką. Mergaites tekintų nuo 14 ir dirbtų vaikų fabrikais. Populiacijos dydis pervertintas, kaip ir lietuvybę susiejo kai kurie degradai su pinigais. Tai, kad lietuviai kažkur išvažiuoja, jie niekur nedingsta, tik reiktų pripažinti, kad didelė dalis išvažiuojančių realiai yra betaučiai, jų tikslas gyvenime pagert, paėst, prieš kitus pasirodyti ir vertybių maža. Tas pats tiesa ir Lietuvoje, kai savo vaiką mušt yra normalu.
lindemann 2015-08-10 14:09
Laikui bėgant tautos asimiliuojasi tarpusavyje, nyksta, kuriasi naujos, labiau prisitaikiusios prie tuo metu vyraujančios pasaulėžiūros. Apskritai kalbėti apie tautiškumo išlaikymą, buvimą išskirtinesniais iš kitų, savarankiškumą, veda prie nacionalistinių jausmų kurstymo visuomenėje, o tai yra pats blogiausias variantas pačiai tautai (manau netgi blogesnis, už lėtą nykimą, kuri galima suvaldyti, pasitelkus politines/ekonomines priemones).
UTF16 2015-08-10 14:33
Žemėje gyventojų apskritai daugėja. Kadangi išteklių kiekis yra ribotas, kuo daugiau žmonių, tuo mažesnė kiekvieno žmogaus prieiga prie išteklių, tuo daugiau bado, skurdo, karo ir maro. Vadinasi, žmonių dauginimasis apskritai paėmus yra blogas reiškinys.
Hmz 2015-08-10 14:56
Žiūrėk tu man. XX amžiaus pradžioje "nacionalistinių jausmų kurstymas visuomenėje" ir idėjos apie tautiškumo išlaikymą ir savarankiškumą leido sukurti Lietuvos valstybę. Tai aš teisingai supratau, kad čia blogas dalykas?
Ernestass 2015-08-10 15:11
Kai kurie savo rusofobija bando užglaistyti didžiules Lietuvos problemas. Niekas nekalba apie ekstremumus, prie Ruso gyvenom pakankamai gerai ir nesvarbu kurią kryptį būtume pasirinkę, vis tiek negyventume kaip Šiaurės Korėja. O išvyksta irgi ne degradai, o jaunimas. Apie 50% viso jaunimo nori palikti Lietuvą. Kas būtų jeigu jie išvyktų ir nebe grįžtų? Lietuva sugrius per kartą. Ironiškai, atlaikėme tiek Rusijos priespaudą, bandymą nutautinti mus, rizikavome savo gyvybe nešdami spaudą į Lietuvą tiek atkakliai, kad netgi totalitarinis carinis rėžimas pasidavė bandant sustabdyti nelegalią spaudą. O dabar vos tik mus paleido būti laisviems, pirmas dalykas kurį padarysime, tai išsilakstysime po Europą.
trapecijus 2015-08-10 15:37
Matai, esmė tame, kad yra atsiradus pasirinkimo laisvė - gali išvažiuoti, gali neišvažiuoti, gali grįžti bet kada. Laisvas žmonių judėjimas yra demokratinis reiškinys. Aksčiau tai vagonais i Sibirą emigruodavom. Niekas neklausė - nori, nenori...
slack 2015-08-10 15:39
laikui bėgant tautos neasimiliuos tarpusavyje, o kaip didės separatinės ir autonominės idėjos. Škotija,Kosovas,Baskija,Bavarai,Katalonai.... Be to didės noras atsiskirti ir nuo Europos sąjungos centralizacijos. Tai pirmiausia Jungtinė Karalystė po to Graikija,Ispanija. Labiausia nukentėjo Lietuvos žemdirbiai, nes subsidijos yra nelygios, o muitų Lietuva nereguliuoja. Be to Lietuvos ūkininkai turi mokėti autorinius už sėklas, nes tokia buvo sąlyga stojant į ES. Praradom rinkas į Rusiją,Baltarusiją,Iraną dėl konfliktų. Uždarėm AE dėl to, padidėjo kaštai viskam. Supjaustė žvejybinius laivus dėlto, tai pat sumažėjo darbo vietų. Mokėsim pinigus graikams, ispanams. Priimsim priverstinai imigrantus iš Afrikos kuriems tai pat mokėsim po 600 eurų už kiekvieną. Daug lietuvių išvažiuoja apsipirkti į Lenkiją ir ten palieka savo pinigus. Sąrašą galima tęsti dar. o dėl rusafobijos tai pilnai sutinku, tai jau nebenormalu. Vieniems kliūva, sovietiniai animacinis vaikams, kitiems rusų kalba ir muzika viešojoje vietoje, kitiems nepatinka šulinių dagčiai nes yra kūjai ir pjautuvai. Dar kiti bijo baltų furų, nes rusai tokiose furose vežė humanitarinę pagalbą į Ukrainą.
Niemand 2015-08-10 15:48
Ne tik "leido" sukurti Lietuvos valstybę, bet ir vos per keliolika metų privedė ją iki autoritarizmo. Lietuvos atveju dar pusė bėdos, iki totalitarizmo nenukeliavom, vokiečiams baigėsi daug liūdniau ir savo liūdesiu jie su kaupu pasidalino su visa likusia Europa. Žodžiu, pavojingas reikalas tas nacionalistinių jausmų kurstymas visuomenėje, nebent mažomis kontroliuojamomis dozėmis.
immortallt 2015-08-10 15:51
slack, dėl tokių kaip tu, žmonijos progresas viduramžiais buvo užstrigęs. Pavardijai vos kelis regionus, kur yra iš senų laikų likę kažkokie užmojai, bet kaip jau parodė praktika, suorganizavus balsavimą ir realiai nušvietus situaciją to seperatizmo nelieka. Taip pat reiktų nepamiršti vieno dalyko, kiekvienas ES organizuotas judėjimas toks skelbia, kad jie nori likti ES dalis. Taigi realiai regionai tik nori daugiau autonomijos - decentralizuoto valdymo, bet ėjimo kartu su visa ES pirmyn.
Ernestass 2015-08-10 15:57
Tai mums galimybė rinktis yra tas pats kaip savižudžiui laisvė? Ironiška, tačiau netgi Stalinas tiek mūsų neišveždavo kiek mes patys bėgiame iš Lietuvos vos tik gavę progą. Ne visados laisvė yra pozityvus dalykas. Neretai tauta nežino ką su ta laisve daryti, stipriausias to pavyzdys- Afrika.
moo 2015-08-10 16:22
Tai galimybė tau pezėti ir nesupūti už tai lageryje. Turi savo nuomonę, ją dėstai, blogiausia ką gauni tai esi pavadinamas vatnyku, bet saugumo prie savo durų matyt nebijai.