Blogio imperija ir naujos recesijos pradžia. Dvi šio rugpjūčio tendencijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2015-08-13 02:53
Įvykių pririšimas prie mėnesių - tai jau marazmai. Gal dar čia yra kokie slapti laiko dėsningumai? Man tai primena vaiduoklių gaudymą arba ateivių medžioklę. Aš sakyčiau, kad tai daugiau ekonominiai ciklai ir mėnesiai tėra tik sutapimai. Apskritai kokia šio straipsnio prasmė? Kaimynas vakar nusipirko tokius pačius batus kaip aš užvakar - uhu, tai turėtų kažką reikšti. Daug įdomiau būtų atskleista mintis nei turgaus lygio sulyginimai.
sielinas 2015-08-13 07:14
Panašu į astrologinę prognozę - kas yra pseudomokslas ir visiška nesąmonė. Kaip sakoma ką noriu tą matau.
Nojus 2015-08-13 08:01
Rusijos bėdos glūdi jos viduje.Blogėjant apačių pragyvenimo lygiui,rusų sielos vėl užsimanys SOCIALISTINĖS REVOLIUCIJOS.Caro šeima vėl bus pastatyta prie sienos.
immortallt 2015-08-13 08:40
Šiaip ne visame. Ta pati Kinija auga, tik augimas labai sulėtėjo. Vakarai pradeda atsigavimą, nors PIIGS savo problemų neišsprendė, tik atitdėjo ir apkamšė. BRICS junginys stagnuoja dėl daugelio priežasčių, daug kam tai kritusios žaliavos kainos. Ekonomikos augimas bendrai lėtas, bet jis yra. Rusija tuo tarpu kadangi 90% ekonomikos remiasi ant naftos, dujų ir metalų gavyba, tai yra katastrofa, kai šių žaliavų kainos krenta ~60% ir priartėja prie gavybos savikainos. O kur dar prisidirbimas tarptautinės politikos arenoje tiek, kad dar dešimtmetį nenorės kalbėtis su rusais. Kas dėl rugpjūčio mėnesio, labai daug nesiejo, tiesiog prisiminė šiuo sutapimus. Tai gali būti ir pvz orų įtaka.
Laurynas19 2015-08-13 10:34
Čia, man vienam kyla noras prisipirkti rublių?
mnv 2015-08-13 10:50
Dar pažiūrėk gal rasi Graikijos bankų akcijų prie to pačio
punktyras 2015-08-13 12:37
Pririšimas prie mėnesio – meninė išraiškos priemonė ir tiek. Straipsnio prasmė – RF politekonominės padėties išdėstymas ir prognozės.
Laurynas19 2015-08-13 16:12
70,5Rub -> 1EUR 0,014EUR -> 1Rub šiandien.
immortallt 2015-08-13 16:36
Laurynai, o kaip gali leistis rublis, kai naftos kaina 49 doleriai, rusų naftą perka gal už 47 dolerius (kokybė prastesnė), o savikaina berods 40 dolerių? Biudžetas dabar paskaičiuotas berods 70 dolerių, tai yra 30 dolerių kad lieka. Realiai lieka apie 7 dolerius, tai gausis 4x mažiau į biudžetą lieka pinigų. Tiesa, kad biudžetas ant nulio išeitų reikia 100 dolerių, o tai jau 8-9 kartai. Kas blogiau, nepanašu, kad naftos kainos kritimas sustos, realiai gali ir iki 40 dolerių kristi. Rusijos rezervais iki šiol buvusiais tempais baigsis max iki kitų naujųjų metų. Įtraukiant šias baisias naftos prognozes Rusijai, likvidavimo turto sunkumus ir nenorą mažinti išlaidas, tai temps greičiausiai iki kito rudens. Euras daugmaž stabilizavosi, nors PIIGS išlieka problema, bet kol kas apsitvarkė reikalus šiek tiek.
Ernestass 2015-08-14 03:29
Ir kodėl Rusijos naftos kokybė mažesnė pagal tave? Meluoji, išlaidas Rusija mažina. Dauguma departamentų turi mažinti savo išlaidas iki 10%. Rusijos rezervai yra prognozuojami, kad laikys dar du metus. Apskritai, visom naftą eksportuojančiom šalim dabar yra labai sunku. Gal mūsų propogandinė spauda ir pamiršo paminėti, kad pirma auka būtent buvo vakarų ekonomika. Jos naftos eksporto įmonės atleido tūkstančius darbuotojų ir patiria didžiulus nuostolius. Laikui bėgiant jos visiškai subankrutuos, nes BRICS šalys turi daugiau ištvermės. Saudo Arabija, Rusija gamina naftą daug pigiau nei vakarai ir turi didelius reservus padengti nuostolius. Dėl to ir pumpuoja jie ją, nes nori pašalinti iš rinkos konkurentus. Euras niekados ir nekrito. Mus tiesiog apvogė kai bankininkai pradėjo iš oro spauzdinti pinigus. Šia tau ir Europa. O pats straipsnis tai labai žemo lygio. Kalba žmogus visiškai neturėdamas supratimo apie ką kalbą. Netgi nieko ir orginalaus nepasako, tiesiog yra perspauzdinama ta pati propaganda diena iš dienos.
mnv 2015-08-14 08:46
2. Yra priežastis, kodėl ECB pinigus "spausdina". Tai susiję su tokiu dalyku, vadinamu "ekonomikos skatinimas", t.y., kad amerikiečiai ir t.t. daugiau prekių nupirktų, nes jos bus pigesnės. 3. BRICS šalys turi daugiau ištvermės? Tu gal atsigauk Ištvermės turi šalys, kuriu ekonomika diferencijuota, o ne vien iškastiniais ištekliais paremta. Dar papasakok, kaip dėl mažų naftos kainų JAV turės daugiau problemų, nei Rusija (p.s. JAV išgauna beveik tiek kiek Rusija, tai jiems tokia pat žopa bus, ania?) D
immortallt 2015-08-14 08:59
Dėl naftos atsakė. Domėtis reikia, o ne tikėtis, kad jei rusiškas, tai geras. Turi mažinti išlaidas, ir ką? O karas nekainuoja? Sankcijos griežtėja, net gazprom su rosneft kaulija pinigų, nes neišsilaikys. Dujotiekis į Kiniją - milžiniškos investicijos. Vakarų ekonomikos, kurios kurą importuoja dėl žemų naftos kainų išlošė. Taip, atleido kelis tūkstančius darbuotojų naftos versle, pasamdė keliasdešimt tūkstančiu gamyboje, paslaugose. Čia Rusija ir dar kelios šalys 90% priklausomi nuo naftos ir dujų. Vakar naftos gavyba nėra būtina. Jei neliks, mažai kas pasikeis, o jei nafta liks prie 50 dolerių, net geriau. Be to, dauguma vakarų šalių naftos net neišgauna, kad patenkintų bent pusę savo poreikių. Apvogė... Eik gal nusišauk. Smegenų kiek žiurkė turi ir tiek. Be reikalo eikvoji čia orą. O dėl ištvermės gerai mnv pasakė. Kiek reikia ištvermės dėl naftos kainų šalyje, kur naftos gavyba sudaro 0.5% biudžeto pajamų, o kur sudaro iki 80%?
Ernestass 2015-08-14 23:32
Ot ekspertai atsirado. Numeta neaiškią lentelę ir protingi apsimesdami apsimeta, kad viską žmogus gali žinoti. Dėl to ir klausiu, kad nežinau, o jeigu patys mąstote, kad viską žinote tai aš oi kaip galėčiau pamokyti įvairiausiuose srityse. 1. Ar nesupranti, kad nemokamų pinigų nebūną? Pinigai turi atstoti tam tikrą vertę, kai jos nėra, jie atsiliepia infilacija. Infilacija suėdą mūsų turtą. O ekonomikos skatinimas kažkodėl seniausiai neveikia, bet matyt nesuvoksite to, kol vėl į didžiąją depresiją neįeisime dėl savo ekonomikos manipulacijos. 2. Laba diena. Kieno įmonės bankrutuoja? Kieno užsidaro? Tau sakyk nesakęs faktus, bet tu jų nesuprasi. Šalys tokios kaip Saudo Arabija ir Rusija gyvens iš savo sukauptų rezervų ir pumpuos naftą dėl to, kad jų gavybos metodai yra pigesni. Dėl to jie ir turi ištvermės. O dabar sėdėsiu ir lauksiu kol tamsta bandys iškreipti faktus, kad masiniai žmonių atleidimai ir didžiuliai įmonių minusai yra geri ištvermingumo ženklai. Paprasta, konkurentai bus pašalinti iš rinkos. Jiems bus sunkiau įeiti į rinką ir galiausiai naftos kaina žvėriškai šoktelės į viršų, nes jau nebėra investuojama į naujus telkinius. Didžiulis perteklius teoriškai turėtų sukelti didžiulį kainų šuolį. Kaip bus iš tiesų, nežinau. 3. Sankcijos negriežtėja ir nežinia kiek mes patys ištversime. Rusija tiesiog peršoko draugauti su Kinais bei likusiu pasauliu. P.s: Bendrai toks jausmas, kad su durniais bendrauju. Nežino nei pagarbos kitam, nei nuancų apie kurias kalbu. Pastoviai kaip kokiems vaikams reikia aiškinti ir galiausiai vis tiek nieko per jūsų storas makaules neįeis naudinga.
Kadras 2015-08-14 23:56
Apie imones veiklos optimizavima, esi ka nors girdejas? Mazeikiu nafta per pastaruosius 5 metus atleido apie 50proc darbuotoju ir taip optimizavo visa veikla, keletas pwz Ivaziuojant i MN reikedavo pravaziuoti patikros punkta ir ten visada budavo apsauginiai, bet pries metus idiege kompiuterizuota sistema, kuri automatiskai nuskaito auto nr, nuskaito masinos viduje, esanti leidima ir vaziuoji toliau. Tokiu budu leido sumazinti apie 10 darbuotoju. Per pastaruosius metus, taip viska optimizavo, kad anksciau ka dirbdavo 4-5 zmones, dabar padaro 1 zmogus (as apie finansines operacijas) Tuom vakaru imones ir skiriasi nuo Rusijos imoniu, viskas yra optimizuojama ir robotizuojama, todel darbuotoju skaicius visose imonese yra mazinamas, ne tik su nafta susijusiose imonese, pradedant nuo technologiniu imoniu, baigiant bankinem sistemom. Geras pwz Lietuvos ukininkas prie Kauno, turi 2200hektaru, investavo milzininkus pinigus i technika, todel uztenka 3 zmoniu viska apziureti.
punktyras 2015-08-15 00:20
Lyg neturėtų Kinija ką veikti be draugystės su Rusija Darsyk išdurs, kaip su dujotiekiu? Ar žemę išnuomodama 49 metams sukurs gerbūvį?
Skeleton 2015-08-15 12:47
Kokius "faktus"? JAV ir tuo labiau Europos Sąjunga yra naftos importuotojai. Elementaraus matematikos suvokimo užteka suprasti kad bedrai šios ekonomikos iš krentančių naftos kainų gali tik išlošti. Realybėje JAV ekonomika po truputį auga. Pvz. gegužės mėnesio darbo vietos +280 tūkst. Pramonės gamyba liepą +0.8%.
hamann 2015-08-17 10:03
Kuo toliau tuo labiau ernestas lygiuojasi prie katės lygio. tik vietoj dviejų absoliučiai durnų sakinių prirašo penkias pastraipas tuščio teksto paremto iš piršto laužtais nevalidžiais "faktais" į kuriuos šaltinių nurodyti nepajėgia arba tie šaltiniai yra jo asmeninė nuomonė.
Ernestass 2015-08-24 18:58
Jeigu nesuvoki ką rašau tai jau čia tamstos problema. Diskusijose manęs nepaimate ir vis bandote kaip nors kitaip įkasti, perfrazuojant savo tradicinius įžeidinėjimus.
hamann 2015-08-24 19:18
haha tavęs nepaima ) kur čia paimsi tokį fantazuotoją su išgalvotais "faktais".
Ernestass 2015-08-24 19:34
Kadras, Automatizacija yra atliekama visur. Vienos šalys žinoma automatiškai pirmavo šioje srityje, kitos atsilikdavo. Rusija žinoma stipriai atsiliko gamybos technologijose nuo tarybinių laikų tačiau ir pas juos tas pats. Automatizacija per kraštus lenda ir mažai kuo skiriasi nuo vakarų. Juk galiausiai ne valdžia ten, o verslas. O verslininkas kur ir bebūtų žiūrės ir importuos geriausius sau sprendimus. Na ir galiausiai, nelabai suprantu kuo efektyvumas priklauso nuo naftos kokybės ko visų pirma ir klausiau. Jeigu nori pasakyti, kad vakarai geriau atlaikys krizę dėl didesnio efektyvumo tai irgi netiesa. Naftos srityje, darbuotojų skaičius turi mažą įtaką. Svarbiau reikalingos technologijos naftos gavyboje bei jos transportavime, o šioje srityje Rusija ir Saudo Arabija žiba, nes jų naftos savikaina yra viena mažiausių. Beje, tos pačios vakarų firmos dabar nebegali aukščiausio lygio standartų įdiegti Rusams dėl sankcijų: http://www.reuters.com/article/2014/09/ ... 3F20140909 Technologijos tekėjusios į Rusiją nustojo ir ji nebėra modernizuojama iš mūsų kišenių. Taip pat ir Rosneft yra kaltas, kad per daug išsiplėtę gerais laikais ir dabar dėl to kenčia tačiau jo pozicija yra kur kas geresnė nei daugumos naftos eksportuojančių įmonių. Be to juk ji yra ir Rusiška įmonė dėl to ji tiesiogiai yra susieta su Rusijos pinigine. Jei bus reikalinga, Rusija gelbės įmonę ir tiek. Taip pat, aiškiai yra matoma, kad Rusai turi vietos deryboms bei daro sunkius, bet būtinus sprendimus nedelsiant. Dėl šių priežasčių jie ir tampa labai gerais maratonininkais. Punktyras, Aš tau aiškinau kodėl atsiras kainų šuolis, bet mano argumentų tu nepalieti. Bent straipsnį tada pasiskaityk, kad suprastum problemos esmę: http://www.theguardian.com/business/201 ... my-trouble Ir galiausiai, aš sakau, kad tokia yra ekonomikos realybė. Mano nuomonė ji bus sudėtingesnė ir pats milžinišku kainų šuoliu netikiu. Sveikoje ekonomikoje tai atsitiktų dėl mano seniau išvardintų ir straipsnyje minimų priežasčių tačiau pasaulio ekonomika yra toli gražu nuo sveikos. Ir kuo besiremi tuo išdūrimu? Ir į kokią draugystę mini? Sovietmetis tai visai kitas pasaulis buvo, o dabar vėl kitas. Taip pat man yra įdomu sužinoti kaip tamsta galvojate Kinai išdurs su jau pasirašytais kontraktais? Rusija ir Kinija masiškai didina tarpusavio prekybą, stato infrastruktūrą ilgalaikiai prekybai bei draugystei tačiau jų santykiai neva vis tiek nešiltėja? Ypač su Kinais kurie šiais laikais tėra prekeivių tauta kokia buvo Britai per savo iškilimą. Skeleton, Ne taip kaip kažkas, ko nežinau to paklausiu. Nežinojau apie ką eina kalba, paprasčiau paaiškinti. Buvo numesta neaiški lentelė kurioje net Rusijos neradau, todėl ir supykau į jūsų arogantiškus švaičiojimus. Varge varge, Skeleton, ar nežinai, kad ir JAV bei visa Europa turi naftos? Visų antra, kada buvo kalbėta apie dabartį? Kalbame apie du skirtingus dalykus ir nesuprantu kaip taip klaidingai sugebate suprasti mano žodžius. Kalbu aš apie naftos kainų stabilizaciją kuri natūraliai iššaukštins tik tuos veikėjus kurie išgyvens šią menkų kainų krizę. Nejaugi neigsite netgi tokius elementarius dalykus kaip: ''išgyvenę pasiemą viską''? http://www.telegraph.co.uk/finance/news ... uptcy.html http://www.theweek.co.uk/oil-price/6083 ... ll-further http://oilprice.com/Energy/Energy-Gener ... Shale.html Prašom perskaityti straipsnius, kad geriau suvoktumėte problemos esmę. Vienas kitas atėjęs straipsnis iš mūsų propogandinės spaudos mašinos iškreipia jūsų pasaulio suvokimą. Taip, mes gausime trumpą ekonomikos pakilimą dėl šių menkų kainų, tačiau netgi toks iš pažiūros vienpusiškas įvykis turi daugybę savo pusių ir ilgalaikėje perspektyvoje mums ji nėra palanki. Jeigu maratoną pabaigs bėgti tiktais Rusija, Saudo Arabija bei Iranas tuomet ir pasaulio balansas pasikeis. Šios šalys pasiims didesnes rinkos dalis, naftos kaina kils į tokias pat aukštumas jei ne į didesnes ir jie ilguoju periodu susižers dar didesnius pelnus. Dėl to, nedisciplinuota mūsų rinka ir pražudys mus. Ne džiaugtis laimėjimais, o sunerimti reikia. Reikia gelbėti mūsų pačių firmas, neatiduoti rinkos dalies ir užtikrinti, kad įmonės pabaigtų bėgti maratoną. Kaip tai padaryti yra kitas klausimas. Asmeniškai aš nusipirkščiau bankrutuojančias įmones ir užšaldyčiau jas. Kaip valstybė aš pasiskirčiau rinkos monopoliją savoms įmonės kai kainos sukiltų, o šiuo metu statyčiau didžiulias saugyklas ir supirkinėčiau pigią naftą kiek įmanoma ilgiau. Eilinė ekonomika, perki pigiai, parduodi brangiai. Deja, nei Lietuviai jos nesupranta nei galingosios pasaulio šalys. Žinoma, bedarbių būtų paleista į rinką didžiuliai kiekiai tačiau toks disciplinuotas rinkos valdymas gerokai atsipirks valstybei ilguoju periodu.