Neįtikėtina: moteriai ant nugaros išaugo trečia „krūtis“  (0)

46 metų Dubline gyvenanti moteris į ligoninę atvyko su įspūdingo dydžio augliu, kuris kabojo jai ant nugaros. Auglys buvo krūties dydžio. Moteris turėjo jį pastaruosius dešimt metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moteris sakė, kad per pastaruosius tris metus auglys sparčiai didėjo. Išmatavę jį gydytojai nustatė, kad jis yra 19 centimetrų ilgio ir beveik 7 centimetrų pločio. Medikai baiminosi, jog tai gali būti sarkoma – piktybinis ląstelių navikas. Ligoninėje moteriai buvo skubiai atlikti visi tyrimai, siekiant nustatyti, ar tai iš tiesų piktybinis navikas. Laimei, įtarimai nepasitvirtino. Paaiškėjo, kad tai gerybinis darinys – lipoma. Dublino ligoninės gydytojas Tundas Abdulsalamas tikino, kad tai didžiausia lipomą, kokią jam teko kada nors matyti. „Neįtikėtina, kad moteris taip ilgai laukė. Įprastai pacientai pašalina lipomas daug greičiau dėl estetinių priežasčių“, – sakė medikas. T.Abdulsalamas teigė, jog įprastai lipomos būna nedidelės, o pacientai jų nešalina, tik stebi, nes jos nekelia grėsmės sveikatai. Tiesa, jog gali padidėti, jei žmogus priauga svorio. Dabar Dublino gyventoja laukia operacijos, kurios metu jai bus pašalinta lipoma, o vėliau gydytojai auglį pasvers.

Lipomos gali atsirasti bet kurioje kūno vietoje, tačiau dažniausiai išauga ant rankų, nugaros ar pilvo. Įprastai jos pasireiškia žmonėms, kurių amžius 40-60 metų. Lipomos dažniausiai būna vos 1 centimetro dydžio, tačiau gali išaugti ir iki 10 cm.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (0)