Šiurpi mįslė pasauliui: ką slepia vaizdo įrašas iš Lenkijos? (Video)  (5)

Šimtai internautų susivienijo tam, kad išspręstų neįprastą mįslę, kuri užkoduota šiurpą keliančiame vaizdo įraše. Jį, įrašytą į kompaktinį diską, paštu iš Lenkijos gavo vieno tinklalapio redakcija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-21 Šiurpi mįslė pasauliui: ką slepia vaizdo įrašas iš Lenkijos? (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa tai prasidėjo prieš savaitę, kai svetainėje GadgetZZ.com buvo paviešinta informacija apie neįprastą siuntinį. Prioritetiniu paštu atsiųstame voke buvo įdėtas kompaktinis diskas, ant kurio užrašytos, iš pirmo žvilgsnio, beprasmės raidžių kombinacijos.

Svetainės autorius Johny Krahbichleris nusprendė įdėti diską į kompiuterį. Jame buvo vienintelis failas – vaizdo įrašas. Labai keistas ir šiurpus vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas maro gydytojo kostiumą vilkintis asmuo, atliekantis sunkiai suvokiamus veiksmus.

Netrukus internautai aptiko, kad šis video jau anksčiau buvo paviešintas internete. Įspėjame – prieš žiūrėdami patylinkite garsiakalbius ar ausines, nes garso takelį sudaro šaižūs, ausį rėžiantys garsai:

Būtent neįprasti garsai pirmiausia patraukė internautų dėmesį. Pasirodo, šiame garso takelyje yra užkoduota vaizdinė informacija.

Patikrinus garso takelio spektrogramą paaiškėjo, kad joje užkoduoti už patį video šiurpesni vaizdai – kankinamos moterys, žmogus be kojų ir pan. Taip pat pastebėti keli keisti užrašai: „You are already dead“ (liet. tu jau miręs) ir „We are the antivirus“ (liet. mes esame priešnuodis).

Pačiame vaizdo įraše taip pat apstu keistų užuominų, ženklų: neįprastai apsirėdžiusio vyro rankoje kažkas žybsi, daugybėje kadrų pasirodo keisti kodai, užrašai ir kt.

Pasitelkę įvairias metodikas ir technikas, internautai dalį jų jau iššifravo. Pavyzdžiui, paaiškėjo, kad vaizdo įraše užkoduoti žodžiai „red lips like tenth“, o tai yra „kill the president“ (liet. nužudyti prezidentą) anagrama. Taip pat jame aptiktos JAV Baltųjų rūmų GPS koordinatės, šachmatų partijos užbaigimo keturiais ėjimais langelių nuorodos bei įspėjimas ispanų kalba – „te queda 1 año menos“ (liet. turi mažiau nei metus).

Kol kas internautai neturi atsakymo, ką visa tai reiškia. Spėjimų yra įvairių: teroristų ar žudikų grasinimas, nevykęs pokštas ar tiesiog neįprasta siaubo filmo reklama.

Norite prisijungti prie spėliotojų? Jei mokate angliškai, „Reddit“ narių susirašinėjimą šia tema rasite čia, o apibendrintą informaciją apie naujausius atradimus skelbia tas pats GadgetZZ.com puslapis.

Beje, savo pobūdžiu šis galvosūkis šiek tiek primena paslaptingąją „Cicada 3301“. Pastaroji organizacija šįmet naujų galvosūkių taip ir nepaviešino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(118)
(31)
(87)

Komentarai (5)