Nuo 2016 metų liepos minimali alga didės iki 380 eurų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2015-10-29 13:22
Tai kur čia problemą matai? Dabartinis lietuviškas MMA 325€ su mokesčiais yra 426€. Ar nežinojai, kad popierinis atlyginimas nėra tas, kurį sumoka darbdavys? Mokesčius mažinti reikia, o ne pastoviai MMA kelti.
Xdmin 2015-10-29 14:04
Dirbdamas uz dabartini MMA tu nieko neislosi, nes jei tave atleidzia gauni pasalta keliais eurais mazesne, zdz tu neturi ko prarasti, neverta stengtis. Jei MMA padides ir skirtumas tarp pasalpu bus akivaizdesnis, tai gal bus kaip ir visam pasauly viena diena, net ir gaudamas MMA dziaugiesi turedamas darba, nes jis tau garantuoja kuklu gyvenima.
Arns 2015-10-29 14:13
Bandai vartytis? Jei turi normalų verslą, kuris vertas daugiau nei pašalpa, tu ir nemoki MMA, ir tau jo didėjimas mažėjimas nei šilta nei šalta. Bet jei visa įmonės veikla apskaičiuota ir paremta minimaliu darbo užmokesčiu, aišku šokas, kad žmogus tau turtų nekraus, jei jam pasirodys pašalpos vertingesnės nei "darbas"
sub 2015-10-29 14:21
Čia visi daugiausiai katučių plojantys už MMA pakėlimą, jaučiu ir gauna tą MMA, nes kitu atveju nelabai suprantu ko čia džiaugtis idiotišku valdančiųjų sprendimu. Gal geriau mažinkim mokesčius, PVM tarkim. kas gaunasi: MMA pakėlimas didina minimalią algą. T.y. darbdaviui yra brangiau išlaikyti darbuotoją, dėl to kyla prekių savikaina ir kaina, ir galų gale, pats darbuotojas nieko neišlošia, išleisdamas daugiau pinigų pabrangusioms prekėms. PVM sumažinimas mažina mokesčių naštą. T.y darbdaviui yra pigiau išlaikyti darbuotoją, mokant jam tokį patį atlyginimą, dėl to krenta prekių savikaina, ir galų gale, pats darbuotojas išlošia, išleisdamas mažiau pinigų pigesnėms prekėms. Ir darbdaviui gerai, mažiau mokesčių moka valstybei, ir darbuotojui gerai, yra iš ko pakelti atlyginimą, prekės ir paslaugos pigesnės tampa.
Pumper 2015-10-29 14:35
Iš kur ištraukei, kad pašalpų nekels? Gi tam ir nori progresinius įvesti, kad būtų iš ko kelti.
sub 2015-10-29 14:40
Nu bet čia durnių laivas. Gi pakels MMA, pakels pašalpas, ir tada visi mokės progresinius mokesčius, nes gaus didesnes pajamas. Nemąsto valdantieji, kad pakėlus MMA, prekės ir paslaugos taip pat pabrangs ir vėl bus tas pats, kas prieš MMA padidinimą.
Niemand 2015-10-29 14:51
Deja, dažnai. Jei tu apie darbo santykių reguliavimo bendrai ir MMA atskirai poveikį ekonomikai, tai aš to specialiai mokiausi, nes 10 metų teko nacionaliniam profsąjungų centrui dirbti. O pats, jei jau tau MMA taip įdomu, galėtum bent vieną knygutę perskaityti, kur tau ankstesnėje MMA temoje nuorodą daviau...
Niemand 2015-10-29 14:52
"Valdantieji", tiksliau jų patarėjai, kaip tik mąsto ir puikiai žino, kad MMA didinimas prekių ir paslaugų kainų neveikia, išskyrus kelias išimtis kaipo viešas maitinimas ir pan.
Laurynas19 2015-10-29 15:46
Šiaip tai verslininkas niekada nestips kaip šuo. įsivaizduok turiu mažą IT įmonę, įkūriau nes mokėjau programuoti ir sukūriau produktą, įdarbinau porą programuotojų ir valytoją už minimumą. Kai valdžia pakėlė minimumą, atleidau valytoją ir vieną programuotoją, todėl nuo šiol pats programuoju ir po darbo ofisą pats iššsivalau. Idomu kas stimpa? Atrodo jog kiti nesupranta jog kai kurios darbo vietos už minimumą egzistuoja tik todėl, jog minimumas mažas.
Xdmin 2015-10-29 15:52
Idarbinsi ta valytoja 0.5 etato ir toliau svarus sedesi. O jeigu ji ras 2 vietas po 0.5 etato uzdirbs daugiau nei pries tai.
Kirtiklis 2015-10-29 16:54
Tas immortal taip pat klykė prieš paskutinį MMA didinimą. O dar nelaiko žmonėmis kurie ne iš miesto ir gauna minimalų, nu gi pats kaltas kad dirba darbe šalia namų už mma o ne už 10 kilu kur moka 350 eurų, nes kelionė atseis jam beveik visą pliusą, lieka tik malonumas vykti į darbą kilometrus ir tas pats minimumas . Ir čia išlenda tokie genijai kur sako tik durni dirba už minimumą
Instruktorius 2015-10-29 18:01
Visokie zmones visokie mastymai, mano galva dabar generuoja kad man 11,30 val/min reikia i diena dirbti kad uzdirbciau pakankamai, aisku su pertraukom per diena dirbu, dar priemem 2 papildomus darbuotuojus, tai jei reikes moketi dar didesnius mokescius nzn kkaip cia galvoti ar uzteks tiek darbo kad juos sumoketi... Klaipedoje daugelyje vietu yra panaikintos perejos tai zmones is papratimo vaiksto per gatve kaip ir anksciau, vieni nesusigaudo kad cia nebepereja kiti zino kad negalima bet isdidziai zingsnioja, treti isdidziai pareiskia , klause is tv laidos zurnaliste, tai sako kaip eijau persita vieta taip ir eisiu, . tad tik svietimas ir issilavinimas mums pades isspreti musu problemas... Arniau, kodėl gini rusiška betvarke??