Š. Korėjos propagandos pompa: aukšto karinio šulo laidotuvių ceremonialas (Video)  (8)

Tokių dalykų nepamatysi niekur kitur. Peržiūrėjus šiuos filmuotus iškilmingo laidotuvių ceremonialo kadrus, susidaro įspūdis, kad veiksmas vyksta arba tolimoje praeities epochoje, arba tolimoje planetoje. Tokio nekrokulto kičo turbūt nesugalvotų nė Holivudas. Tačiau taip Š. Korėjos generolai laidojami čia ir dabar. Kur ten generolai... Maršalai!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį mėnesį mirė ilgametis Šiaurės Korėjos Liaudies Respublikos Armijos maršalas Ri Ul-solas. Švaistūniškos, gyvų gėlių jūroje skendinčios valstybinių laidotuvių ceremonijos tiesioginę transliaciją stebėjo visa šalis. Šiame kičo spektaklio pirmajame plane "roles atliko" ir pats jaunasis tautos vadas (tiesa, truputį sverdėjantis ir kažkoks keistai apdujęs... – 3:51 min.) bei šūsnis aukščiausių šalies ministrų bei velionio kolegų.

Nutukęs Š. Korėjos lyderis ir išdžiūvusi Š. Korėjos elito grietinėlė velionio palaikus palydėjo ant išskirtinio laidotuvių limuzino – "originalaus" Š. Korėjos gamybos šarvuočio M-2010, kuris yra ne kas kita, o senos tarybinės "tanketės" BTR-80A klonas.

Šarvuotis su šaudymo bokšteliu, iš kurio išdidžiai kyšojo 14,5 kalibro kulkosvaidžių vamzdžiai, tuštutėlėmis Pchenjano gatvėmis, kurias apjuosė kilometrinė galvas nuleidusių, liūdinčių karių "gyva grandinė", netrukus jau skriejo melsvai dūmydamas ir su smagiu vėjeliu, tačiau ant karsto padėtos-prikaltos... maršalo kepurės tas vėjelis nenupūtė.

Šarvuotį vairavo trijų karių įgula. Iš viso jo viduje telpa 7-8 kariai. Ir, žinoma, vienas karstas ant šarvuočio korpuso.

Ri Ul Solas buvo tikra Š. Korėjos armijos ikona – joje ištarnavo daugiau kaip 60 metų. Ri savo laiku buvo partizaninių kovų prieš japonus dalyvis ir velionio Kim Il Suno (dabartinio šalies lyderio senelio) asmens sargybinis. Jam buvo 94-eri.

Filmuotuose kadruose pamatysite ir daugiau neįtikėtino kičo elementų (gero kvadratinio metro ploto lentą su maršalo ordinais, liūdną prakalbą iš sučiurusio popierėlio rėžiantį velionio kolegą kitą maršalą, isterines liūdinčių moterų raudas, rieškučiomis smėlį į maršalo duobę semiantį tautos vadą stambiu planu, jau išlietą didvyrio biustą ir t.t.).

Po laidotuvių ceremonialo rodomi dramatiški, "už širdies griebiantys" šalies peizažai, o fone liūdnai plyšauja gerklingi baritonai, tenorai ir charakteringi Š. Korėjos liaudies chorai.

Groteskas grotesku, tačiau milijonams tame groteske tenka kažkaip gyventi...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(37)
(-26)

Komentarai (8)