Praeivių reakcija į labdaros stendą su prismeigtomis kupiūromis nustebino provokacijos iniciatorius (Video)  (3)

Kad padėtum vargstantiems, nebūtina labdaros fondams nešti milijonus. Gerumą galima dovanoti ir... išradingai. Grupelė pilietiškai nusiteikusių asmenų San Diege pamėgino atlikti neįprastą socialinę provokaciją-eksperimentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo esmė labai paprasta: akcijos iniciatoriai judrioje San Diego gatvėje pastatė stendą, prie kurio prismeigė dvidešimt vieno dolerio vertės kupiūrų. O stendo viršuje pritvirtino užrašą: "Imk, kiek reikia. Palik, kiek negaila."

Netoliese buvo pastatyta slapta filmavimo kamera – ja buvo fiksuojama praeivių reakcija ir veiksmai. Kai kurie nuo stendo pasiimdavo keletą dolerių, tačiau dauguma susidomėjusių praeivių pinigų palikdavo patys. Taip po 45 min. stende buvo jau nebe 20, o 40 dolerių. Dar po kurio laiko kupiūromis buvo nusmaigstytas visas stendas.

Kai pro pinigų stendą praėjo garbaus amžiaus benamis ir nuo to stendo nenusisegė nė vieno dolerio, vienas iš akcijos organizatorių prie jo priėjo ir pakalbino.

"Nejau tamstai nereikia kelių dolerių? Juk praėjot pro šalį ir nieko nepasiėmėt! – stebėjosi labdarys.

"Ne visai taip, - atsakė benamis. – Bet šiandien aš sotus. O juk yra šimtai kitų vargstančių žmonių – jiems tie pinigai pravers kur kas labiau. Aš negodus. Džiaugiuosi, kad mūsų mieste atsirado toks dalykas, toks stendas ir man to visiškai užtenka. Nors kas žino – gal rytoj man teks pasinaudoti šiuo pagalbos "centriuku".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(44)
(18)
(26)

Komentarai (3)