Š. Korėjos propagandos pompa: aukšto karinio šulo laidotuvių ceremonialas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shimelis 2015-11-20 18:07
Klipa ziurejau per rageli, tai nelabai iziurejau, ar tas limo kartais ne 76 metu MB S600 pullman? Jai taip, tai vaikis turi nebloga skoni. O apie laidotuves, tai as turiu toki megstama posaki "pades, kaip numireliui zvake"
punktyras 2015-11-20 18:21
Pranešėjo klausantis, nejučia prisiminė Crazy Frog muzikėlė…
Go West 2015-11-20 19:03
Ar gi ne taip pat Lietuvoje laidojo Brazauską? Lėkė zovada karstas ant lafeto per Vilnių, o iš paskos galopu laistydami ašaras bėgo visa komunistinė grietinėlė. Laidotuvės - tarp santūriai žydrų su geltonomis žvaigždėmis gėlių su vaivorykštės spalvų aksesuarais, pagal paskutinę politkorektiškumo madą, nieko raudono. Kaimynai gal taip pat žvengė iš mūsų pokazuchos kaip šitam filmuke iš š. korėjiečių.
Kilgoras Trautas 2015-11-20 22:31
Matyt labai iškilus žmogus buvo, kad taip gerbia. O mes čia sėdim internete ir nieko nežinome.
lucy 2015-11-21 00:39
Š. Korėjoje yra armijos kultas ar kažkas tokio, ten matyti kareivius, bet kur gatvėje yra normalu(ne veltui viena iš didžiausių armijų). Šiaip youtube yra pora turistų filmų apie š.korėją tai visai įdomiai buvo pažiūrėti. Aišku ten iš bet ko interviu nepaimsi ir viskas yra atrenkama ir tt. Bet realiai šitas straipsnis yra tiek smarkiai persūdytas jog tiesiog neįmanoma jo skaityti.
unytas 2015-11-21 19:09
jo tikrai persuditas visko net neskaiciau. bet va zmogu pagerbe tikrai normaliai palei savo paprocius.
jull 2015-11-21 21:03
Ok, tegu tas korejos kukulis kvailioja kaip tik nori, Man idomiau kas kitas.. realiai mano seneliai ir tevai, adekvatus zmones, gyveno tokiam paciam durnyne, sojuze. Verta susimastyt prie ko priveda visi be isimties diktaturiniai rezimai. Ir cia tik gelytes, kas darosi ju stovyklose, kur patenka tie kuriems nepsiseke mirus pasivazinet ant btr mes turbut negreit pamatysim.
SG 2015-11-22 00:10
Aš anksčiau pats smerkiau Š. Korėjos visą tą "cirką", bet dabar esu kitokios nuomonės. Iš esmės nuomonę pakeitė pokalbis su vienu rytiečiu (tiesa, ne š. korėjiečiu) ir susidarė grynas įspūdis, jog yra nemažas tam tikro lygio fanatizmas pas juos nacionalinėse kultūrose. Kadangi Japonija ar P. Korėja dabar stipriai vesternizuotos, todėl tas jaučiasi mažiau (bet vis tiek galima rasti), tačiau jei žiūrėsime į praeitį, tai japoniškoje ar kitose Rytų kultūrose, tai taip pat labai klestėjo. Š. Korėjoj, kaip ten bebūtų, itin stipriai puoselėjama nacionalinė kultūra ir stipiai kovojama su vesternizacija, todėl tas matoma itin aiškiai. Taigi, visai nenustebčiau, jog tie žmonės visai nuoširdžiai verkia. Tiesiog ne mums suprasti jų kultūrą kaip ir ne jiems mūsų. Tai, kas jiems norma, mums gali pasirodyti juokinga arba atvirkščiai. Nemanau, kad tai tiesiogiai susiję su diktatūra ar nediktatūra. Tiksliau, šiuo atveju susiję tik tiek, jog diktatūra yra uždėjus geležinę uždangą nuo menkiausios vesternizacijos. Pvz. Ganoje yra normalu per žmogaus laiduotuves šokti, puotauti ir linksmintis. Nes jie tiki, jog dabar žmogus yra geresniame pasaulyje. Kažkada per TV ten lankęsis lietuvis pasakojo, jog pradžioje negalėjo patikėti ir to suvokti.