Skaitytojo požiūris. Neišvengiami globalūs pokyčiai - kokia ateitis laukia visavalgių ir vegetarų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2016-01-05 15:33
Atsakysiu banaliai. Hidroelektrinė nesunaudoja vandens, arba sunaudoja tiek mažai, kad tai nėra visiškai reikšminga. Juk hidroelektrinė naudoja tik vandens srautą. Ir koks skirtumas kiek reikės vandens 1MW elektros pagaminti? Teisingesnis klausimas būtų: kiek laiko užtruks kol elektrinė pagamins 1MW, dar priklausomai nuo vandens srauto. Bet vandens ji sunaudos visą aplvalų 0. Tęsiant toliau apie vandenį, vanduo, kad ir skirtingų buvių, bet tai tikrai nėra amžinas dalykas. Nesu įsitikinęs, bet turiu tvirtą abejonę. Mintyse turiu Marsą, tarkim kaip tvirtina mokslininkai ir k.t. kad kažkada marse buvo vandens. Gal dar ir yra kur nors prie branduolio. Kur jis dingo? Atsakymas ateina pats - išgaravo. Bet garai po to kitu pavidalu iškrenta krituliais, bent jau Žemėje taip yra. Manau, kad vanduo neatsinaujina 100 %. Manau čia su chemikais reiktų daugiau diskutuoti. Kaip ir apie orą, juk kai įkvepiame, tai būna junginys iš azoto, deguonies, anglies dioksido, argono ir k.t., o kai išvepiame - tai pašalinam tarkim anglies dvideginį. Kažką sunaudojam, pvz. deguonį, vėliau augalai jo prigamina ir atstato pussiausvyra, bet tie patys augalai taip pat naudoja deguonį. So jei eksponentiškai padidėtų tik naudojančių, o ne gaminančių deguonį - tai manau po n metų taptų deficitu. tas pats su visais cheminiais elementais.
Shinigami 2016-01-06 06:21
sub 2016-01-06 08:48
Geras ir linkas ir info jame. Aš suprantu, kad valstybė skalpuoja visus, ne tik juridinius, už vandens suvartojimą, bet tas vandens sunaudojimas, gi ne elektros gamybos procesui, o buitinėms reikmėms. Kauno vandenys gi turi atgauti $$ už vandens pašildymą ir tiekimą, o patys už elektrą atriekia. Įdomu dbr pasidarė, ar Kauno vandenys už sunaudotą vandenį buitinėms reikmėms moka, būtų įdomu sužinoti. Bet tai mes toliau tesiam off topic
vazzy 2016-01-06 13:08
ankščiau visad matydavau tokius užrašus, kad tam ir tam užauginti sunaudojama tiek ir tiek tūkstančių litrų vandens. Dabar kažkaip pereinama prie sąvokos Virtualaus vandens, greičiausiai dėl to, kad jis nėra sunaudojamas, tiesiog dalyvauja procese. Dėl hidroelektrinės tai vėlgi, kaip Sub aiškino, pati hidroelektrinė vandens nenaudoja, tik jo potencinę ( aukščio skirtumas ) ir kinetinę ( vandens tekėjimo greitis ) energijas.