8 neįtikėtinos istorijos, kaip žmonės sužinojo sergą vėžiu  (0)

Vienam komikui smegenų vėžys buvo diagnozuotas tada, kai jis prarado gebėjimą pokštauti. Keista, tačiau medicinos istorijoje yra pasitaikę ir dar labiau stebinančių nutikimų, kai žmonės visiškai atsitiktinai išsiaiškina sergą vėžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grįžkime prie komiko. 34 metų Andrew Llewellynas dėl linksmų istorijų ir šmaikščių sąmojų visuomet būdavo kompanijų siela. Tačiau vyras su siaubu sužinojo, kad serga smegenų vėžiu.

Savo sveikata jis susirūpino po to, kai pradėjo nebeprisiminti savo mėgstamų anekdotų ir nebegalėdavo sugalvoti žodžių šmaikščioms pastaboms.

Jo šeimos gydytojas atliko tyrimus. Kol laukė rezultatų, jį ištiko priepuolis. Tuomet gydytojai smegenų dalyje, atsakingoje už kalbą, aptiko kiaušinio dydžio auglį ir vieną cistą. A. Llewellynui buvo atlikta keturias valandas trukusi operacija, kurios metu auglys ir cista buvo pašalinti. Po operacijos vyras atgavo gebėjimą juokauti.

Vyras sužinojo sergąs vėžiu, kai jį užpuolė ryklys

Eugene`ą Finney prie Kalifornijos krantų užpuolė agresyvus ryklys, ir vyras tikina, kad jei ne šis plėšrūnas, jis jau galėjo būti miręs.

Ryklys apdraskė dviejų vaikų tėvą ir sukėlė jam nemažai skausmo. Tačiau kai vyras nuvyko į ligoninę pasitikrinti, gydytojai aptiko kur kas blogesnių reikalų – piktybinį auglį, kurį, laimei, pavyko pašalinti.

Kadangi vėžys buvo pastebėtas ankstyvos stadijos, vyras turėtų visiškai pasveikti.

Vyras sužinojo sergantis sėklidžių vėžiu, kai tapo „Reddit“ pokštų herojumi

Socialinės žiniasklaidos tinklas „Reddit“ garsėja prasta reputacija dėl įžeidžiamo turinio ir pašaipų, tačiau jame galima aptikti ir vertingos informacijos perlų, kurie netgi gali išgelbėti gyvybę.

Kai „Reddit“ vartotojas CappnPoopdeck 2012 metais paskelbė humoristinį įrašą apie vieną draugą, kuris atliko nėštumo testą ir gavo teigiamą rezultatą, jis tikėjosi, kad tai pralinksmins socialinio tinklo skaitytojus. Tačiau komentatoriai jį įspėjo, kad šio testo rezultatai iš tikrųjų gali liudyti vėžį.

Didžiausio populiarumo sulaukė komentaras: „Jeigu tai tiesa, reikėtų pasitikrinti dėl sėklidžių vėžio. Rimtai. Panaršykite „Google“. Nėštumo testai teigiamą rezultatą parodo tuomet, kai šlapime aptinkama hormono chorioninio gonadotropino, kurį gamina ne tik nėščių moterų, bet ir sėklidžių vėžiu sergančių vyrų organizmai.

CappnPoopdeck draugas kreipėsi į gydytoją, kuris dešinėje sėklidėje iš tikrųjų aptiko nedidelį auglį.

Nuotrauka, padėjusi motinai aptikti auglį dvejų metukų sūnaus akyje

Avery Fitzgeraldui buvo tik du metukai, bet motina jo akyse pradėjo pastebėti kažką įtartina. Ją pradėjo kamuoti negera nuojauta. Julie Fitzgerald pasakojo, kad išvydusi sūnų prie tam tikro apšvietimo, viena jo akis atrodydavo labai keista.

Nufotografavusi sūnų, mama pamatė, kad vienas jo vyzdys yra visiškai baltas, nors paprastai su blykste darytose nuotraukose akių vyzdžiai būna raudoni.

Paaiškėjo, kad jos sūnus serga retinoblastoma. 75 proc. berniuko akies buvo pažeista auglių, todėl akį teko pašalinti. Gydytojai teigė, kad laiku nepastebėjus šios ligos, vėžys galėjo išplisti.

Televizijos laidų vedėjas, kuris sužinojo sergąs vėžiu, kai viena žiūrovė pastebėjo „kažką negero“

Vienas iš HGTV laidos „Flip or Flop“ vedėjų Tarekas El Moussa nuo 2013 metų kovoja su skydliaukės vėžiu ir turi vieną gerbėją, kuriai turi būti dėkingas už pagalbą sužinant savo diagnozę.

Ta gerbėja yra Ryan Read. Ji dirba slauge. Per vieną laidą T. El Moussos kakle pastebėjusi guzą, ji susisiekė su laidos prodiuseriais.

Pasak „Independent“, ji nusiuntė elektroninį laišką, kuriame pareiškė: „Tai ne pokštas. Aš esu registruota slaugė. Žiūrėdama „Flip or Flop“ pastebėjau, kad Tarekui ties skydliauke iškilęs didelis guzas. Jis turi jį išsitirti“.

Šis laiškas privertė laidų vedėją pasidaryti gumbo biopsiją. Anksčiau medikai jam tvirtino, kad šis darinys yra gerybinis. Tačiau po biopsijos paaiškėjo, kad jis serga skydliaukės vėžiu, kuris buvo išplitęs į limfmazgius.

Akylosios slaugės dėka T. El Moussa sugebėjo laiku pažaboti ligą. Gumbas buvo pašalintas ir po gydymo jis perėjo į remisiją.

Motina, kuri sužinojo turinti tris auglius, kai nėštumo metu ant kaktos plyšo apgamas

Vieną moterį ištiko šokas, kai gydytojai jai pranešė, kad po apgamu, kuris nėštumo metu plyšo, tūno trys augliai.

Penkių vaikų motina Sam Davies visą gyvenimą gyveno su pigmentine dėme ant kaktos. Nors mokykloje dėl šio apgamo iš jos tyčiodavosi vaikai, vadinę ją „vienarage“, moteris pernelyg nesuko dėl jo galvos. Tačiau apgamui plyšus, 31 metų moteris sužinojo, kad po juo yra trys vėžiniai augliai.

Chirurgai atliko gyvybiškai svarbią operaciją, kurios metu teko atidengti dalį jos kaukolės. Moteris vėliau patvirtino, kad neplanuoja daugiau gimdyti, kad „vėl nepažadintų šio monstro“.

Šuo išgelbėjo savo šeimininkės gyvybę, užuosdamas vėžį

Britė Maureen Burns augina 10 metų maišytos kolių veislės šunį Maxą, kuris išgelbėjo jos gyvybę. 64 metų šeimininkė susirūpino savo sveikata, kai Maxas pradėjo keistai elgtis.

Jis nuolat uosdavo iškvėptą Maureen orą ir baksnodavo snukiu į jos dešiniąją krūtį. Keistas šuns elgesys privertė šeimininkę pasitikrinti krūtis. Dešinėje krūtyje ji apčiuopė nedidelį guziuką, tačiau mamograma jo nerodė.

Moteris nenurimo ir įtikino gydytojus atlikti biopsiją. Maureen nuojauta buvo teisinga: tyrimai parodė, kad krūtyje tikrai yra guziukas ir kad jis yra piktybinis. Maureen buvo atlikta operacija ir paskirtas spindulinis gydymas.

Dabar jos prognozės yra puikios. M. Burns įsitikinusi, kad ji tebėra gyva tik dėl puikios savo augintinio uoslės.

„Nėščia“ moteris, kuri liko sugniuždyta, kai jos „kūdikis“ pasirodė esąs milžiniškas auglys

Viena rumunė, maniusi, kad yra nėščia, liko sugniuždyta, kai paaiškėjo, kad jos pilve vystosi ne vaisius, o didžiulis, 5 kg auglys.

42 metų Madalina Neagu buvo įsitikinusi, kad prasidėjo gimdymas, kai dėl stiprių pilvo skausmų atvyko į ligoninę. Skubiai atlikę tyrimus, Rumunijos gydytojai liko priblokšti, kai gimdoje išvydo milžinišką auglį.

M. Neagu skubiai buvo atlikta kelias valandas trukusi operacija, kurios metu auglys buvo pašalintas. Tikimasi, kad ji visiškai pasveiks.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (0)