Atsisakiusiems pūsti į alkotesterį – drakoniškos baudos  (25)

Seimas ketvirtadienį ištaisė savo klaidą, kuria buvo palikę didžiulę spragą stipriai įkaušusiems vairuotojams išvengti atsakomybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seimo nariai priėmė neregėto dydžio bausmę vairuotojams, kurie per patikrinimą atsisakys pūsti į alkotesterį.

Už tokį pažeidimą nuo šiol vairuotojai bus baudžiami 1000-2000 eurų bauda ir taip pat gali būti skiriamas transporto priemonės konfiskavimas.

Tokia pat bauda galios ir vartojusiems svaigalus iki patikrinimo bei vengiantiems narkotikų testo.

Ši bausmė įsigalios nuo balandžio 1 dienos, kai šiuo metu galiojantį Administracinės teisės pažeidimų kodeksą pakeis naujasis Administracinių nusižengimų kodeksas.

Kaip jau buvo skelbta, anksčiau jame buvo numatyta itin švelni bausmė už atsisakymą tikrintis blaivumą. Ji buvo prilyginta bausmei už lengvą girtumo laipsnį ir siekė tik 300 iki 450 eurų su pažymėjimo atėmimu 1-1,5 metų.

Naujoji bausmė numatyta ANK 422 straipsnio naujai suformuotoje 7 dalyje: „Neblaivumo ar apsvaigimo nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinimo vengimas arba alkoholio ar narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimas iki patikrinimo užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių eurų.“

Papildoma bausmė priimta ir apsvaigusiems nuo narkotikų. Transporto priemonių vairavimas, kai tai daro apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmenys, užtraukia baudą vairuotojams nuo 300 iki 860 eurų ir atimama teisė vairuoti nuo 1 iki 4 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai (25)