Ar šiame žemėlapyje įžvelgiate moters kūno linijas?  (1)

Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo, kaip neypatingai įdomus kartografijos egzempliorius. Bet įkeltas į socialinį tinklą „Imgur“ šis žemėlapis sulaukė didžiulio internautų susidomėjimo, nes jame galima įžvelgti nuogos moters kontūrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maža to, vietovardžiai, pažymėti šiame JAV žemėlapyje, irgi yra šelmiški ir dviprasmiški. Pavyzdžiui, Bebriukų slėnis arba Navalio rezervatas („naval“ lietuviškai yra „Karinis jūrų laivynas“, o viena raide tesiskiriantis angliškas žodis „navel“ reiškia „bambą“).

Žemėlapį į socialinį tinklalapį įkėlęs vartotojas, pasivadinęs Shinygreencloud vardu, parašė: „Šis žemėlapis ilgus metus kabėjo mūsų gaisrinėje. Bet tik dabar pirmą kartą į jį įsižiūrėjau“.

Šis žemėlapis socialiniame tinkle „Imgur“ sulaukė jau daugiau nei 2,5 mln. peržiūrų.

Nors prie žemėlapio galima perskaityti, kad jis priklauso JAV geologinei topografijos tarnybai, pasigilinus į detales paaiškėja, kad jis nėra tai, kas atrodo.

Dešinėje aplink ežerėlį yra pažymėta tariama Twin Buttes rezervato teritorija, kuri apibūdinama kaip „Nacionalinė laisvalaikio praleidimo vieta“ (National Pastime).

Geriau įsižiūrėjus galima pamatyti, kad žemėlapyje pavaizduoti kalnai ir slėniai ne tik atkartoja moteriškas kūno linijas. Jų pavadinimai atitinka moters kūno vietoms įvardinti vartojamą slengą. Pvz., Bebriukų slėnis (Beaver walley) O štai atstumai žemėlapyje matuojami liemenėlės kaušelių dydžiais.

Paveikslėlis buvo įkeltas ir į socialinį tinklą „Reddit“, kur sulaukė įvairių komentatorių reakcijų.

Vienas akylas komentatorius perskaitė užrašą ant žemėlapio: „Nuotraukos iš oro darytos 1982 metais. Laukai patikrinti vakar“. Ten taip pat buvo prirašyta: „Be to, Bebriukų Slėnis, kaip nuostabu“.

Geologas, pasivadinęs pseudonimu Sailthetethys, apsidžiaugė: „Šis žemėlapis mane taip pralinksmino. O Dieve, atstumai matuojami liemenėlės kaušelio dydžiais“.

Nuotrauką patalpinęs gaisrininkas pažadėjo sužinoti, iš kur jo vadovas gavo žemėlapį, nes keli „Imgur“ vartotojai norėjo tokį padovanoti savo tėčiams.

Vartotojas, pasivadinęs pseudonimu Aviator 68, rašė: „Prašau, neapvilk. Tai būtų puiki dovana mano kartografui tėčiui“.

O vartotojas Meoka2368 pridūrė: „Mano tėvas buvo lakūnas, o dabar jis prižiūri švyturį. Jam irgi patiktų tokia dovana.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(5)
(20)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: