Išsamus eksperto komentaras: Rusija nėra tokia kvaila, kad pradėtų karą prieš Lietuvą, bet jei tai nutiktų - iš jos teliktų šlapia vieta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2016-04-30 13:25
Tikrai informatyvios ir teisingos įžvalgos. Pritariu 100%
vanduo4 2016-04-30 14:20
- Sakyčiau nereiktų Rusijos vertinti kaip vieno, Vakarams prieštaraujančio, subjekto. Čia reiktų įvertinti Kinijos bendradarbiavimo su Rusija galimybes. - Aš netgi manyčiau, kad Demokratiniai pokyčiai Kinijoje įvyks greičiau nei Rusijoje: ......... - Kas artimu metu gali įvykti Rusijoje, tai subirs NVS likučiai, bet Rusija išliks. - Rusija gyvuos tol, kol pasaulyje gamtiniai ištekliai turės kažkokią vertę.
lucy 2016-04-30 14:55
Kas bent kiek masto viską suprato jau senų seniausiai ir visi tie "Rusija tuoj tuoj puls" atrodė/o absurdiškai. Bet tiesa niekam neįdomi, nes gi ant ko krausi šūdą ir kaip kelsi paniką/ įvarysi baimę/ kontroliuosi runkelius/ nukreipsi nuo Lietuvos pačios problemų, gi visada lengviau rodyti pirštais į kitų problemas, nei spręsti savas.
vanduo4 2016-04-30 14:58
- Gal galėtum įvardinti kokiose srityse Rusija lenkia Amerikonus? ;D ;D - Kiek žinau Amerikonai lėktuvų turi tiek, kiek Rusija ir Kinija kartu sudėjus. O antrą pasaulinį karą daug modernesnė Vokietija pralaimėjo todėl, kad ji nesugebėjo prigaminti tiek daug modernios technikos, kiek prastesnės turėjo Rusija ir sąjungininkai. Pvz.: tarkim 1 vokiečių "Tiger" kovėsi prieš 10 rusų "T"
Simplicity 2016-04-30 15:57
.
MindaugasV85 2016-04-30 16:44
Jei Rusija puls - judėsim į vakarų Europą. Kokios problemos? Ai tiesa, bliovikų cechas liks negintas. Nu ir gerai - patys prisibazarino
Creatium 2016-04-30 17:05
Juokinga, kai Lietuvai primetamas "rusai puola", kurį sugalvojo ir pradėjo naudot tie patys rusai. Tuo tarpu Rusija visur, kur tik gali skundžiasi kaip čia NATO prie jos sienų tik artėja, tik ruošiasi pult, išteklius pasiimt. "Rusai puola" yra toks pat rusiškos propagandos įrankis, kaip ir visi kiti. Neva žiūrėkit, kokie lietuviai debilai, mano, kad juos kažkas puola. Tuo tarpu Rusijos naikintuvai atlieka apgaulingus puolamuosius manevrus prieš JAV laivus Baltijos jūroje arba slapta vykdo prasiskverbimus pro sienas, tiek pėstininkais, tiek ir aviacija.
Arns 2016-04-30 17:28
Dešimt balų Creatum. Sužinojom šiandien jog joks tikras lietuvis nenaudos "rusai puola", taip gali padaryti tik samdyti kremliaus agentai. Kalbėjimas, jog Lietuvoje kalafioro kaina per didelė, tai taip pat užsakymai iš latvių gatvės, nes bandoma piršti whataboutizmo korta, kad lietuviai save žemintu ir skaldytusi. Turi kitokią nuomonę nei oficiali politinė linija? Ne kitaip, hibridinis Kirkorovas atvažiavęs praplovė smegenis ir suėdė širdį. Sveiku protu neišduotumei Tėvynės!
Zebediejus 2016-04-30 17:34
Kaip gerai informuotas šaltinis gal pavardintumėt kuriose?
Zebediejus 2016-04-30 18:12
Deja, Creatum yra teisus. "Rusai puola" yra suabsoliutintas ir suabsurdintas posakis, kuriuo bandoma pajuokti raginančius saugotis tokios kaimynės veiksmų ir intrigų. Tuo tarpu analitikai, ekspertai, politikai ir kiti tuo besidomintys žmonės nerėkia "rusai puola". Jie sako, kad Rusija tipo pratybos prie kitos valstybės sienų, puolamojo tipo laivų užsakymai ir t.t.) kelia nerimą ir reikalauja reaguoti. Jie vardina ir tokius dalykus, kaip iki nesuvokiamo dydžio išaugęs propagandos srautas, kibernetinės atakos prieš spaudą bei valstybines institucijas, radikalų finansavimas, karinės galios demonstravimas (pvz. Sirijoje). Ir dar vienas svarbus jų argumentas - užsienio priešas mirtinai reikalingas pačio Putino, kaip tautos gynėjo įvaizdžio palaikymui. Ukrainos pavyzdys rodo, kad tai veiksminga priemonė pakelti ir palaikyti prieš tai kritusius reitingus. Kaip ir tai, kad retą savaitę Rusija nesiskundžia kaip "NATO artėja prie jų sienų". Taigi, skirtumas tarp rėkimo "rusai puola" ir raginimo nebūti lengvu taikiniu caro reitingų kėlimui yra akivaizdus. Gaila, bet nemažai žmonių jau įtikėjo, kad visi raginantys būti budriems šalia savęs turint nestabilų daug stipresnį kaimyną yra paranojiški rėksniai. Paskutinių 20 metų Rusijos istorija rodo, kad jie visgi teisūs. Saugotis ir stiprėti reikia, panikuoti - ne. Ir paskutinis pastebėjimas - raginantys gintis ir stiprėti nelabai ir gali dangstyti korupcijos ar vidinių problemų. Dažnai jie kaip tik kelia į viešumą problemas, ypač, kurios susijusios su krašto gynyba. Raginantys gintis ir likti budriems nevaldo spaudos (priešingai, nei "dvasingoje" kaimynėje). Kas kita - korumpuota pačių išrinkta valdžia arba lengvai paperkama žiniasklaida. Čia problemų tikrai esama.
vanduo4 2016-04-30 18:14
- Prieš pora dienų Baltijos jūroje susidūrė Rusijos ir Lenkijos povandeniniai laivai. Rusų apgadintas nuplaukė, o lenkų teko partempti. Kokia viso to istorija?
vanduo4 2016-04-30 18:16
Tai nesiginčyk ir nesidangstyk aukštomis frazėmis, o tiesiog pateik faktus - nuorodas.
Creatium 2016-04-30 18:40
Jo... juokiasi puodas, kad katilas juodas.
mnv 2016-04-30 19:00
Degtinės suvartojimas Šansonas Trumpesnė gyvenimo trukmė - aplenkia amerikiečius Propaganda Korupcijos indeksas Kūdikių mirtingumo indeksas Vaizdo registratorių kiekis/automobiliui ai tingiu, pratęskit kas nors
Arns 2016-04-30 19:11
Zebediejus, savo teorijai pagrįsti patarčiau šių metų VSD ataskaitą bei jų vadovo paaiškinimus pasiskaityti. Ten jau net kritika šalies vadovams raginama kriminalizuoti. Apie tai, kad bet kurios profsąjungos streikas (mokytojų, policininkų ir t.t) iškart politikų viešai vadinamas "naudingu kremliui" nė nereikia kalbėti... Tai apie kokius neskaidrių dalykų, opių problemų kėlimus valstybėje galima kalbėti, jei už viską kas nepatogu esi apšaukiamas dirbantis rusams? Dar geriau, kai viešai esi įvardijamas keliantis grėsmę Lietuvos saugumui, nes tave pacituoja kitos šalies žiniasklaida (net neimdama pati interviu). Čia aš nė lašo nematau sveiko proto ir tos teorijos apie be emocijų valstybės stiprinimą. Greičiau citadelės statybą, jog jei yra problema, ją kažkas surežisavo.
Simplicity 2016-04-30 19:18
Nepamenu, bet ar tik ne policijos kursantai mokėsi kaip reikia mokytojų streiką vaikyt?
Talkatif 2016-04-30 19:32
Po tiek vakariečių kliedesių Rusijos atžvilgiu, nei kiek neįtikina jų besitesiančios blevyzgos. O "rusai puola" yra Arno chebrantų terminas.
Creatium 2016-04-30 20:32
Vienintelis protingas šio posto teiginys. Aš irgi čia pas tave nematau jokio sveiko proto.
Arns 2016-04-30 20:51
Kai savo neturi... Ką padarysi. Tikiuosi tau atsikvošėjimui nereiks sulaukti iki kol pasakęs "premjero žentas man įtartinas", būtumei tampomas po teismus, o VSD pradėtu ateidinėti į darbovietę paklausinėti bendradarbių, kokių dar erezijų prieš valstybę esi paskleidęs.
Zebediejus 2016-04-30 20:52
Opios problemos? Visada prašom, jei tai nėra populistinis marazmas apie "parduodamą žemelę", pažeidžiamas lenkų teises laikant lietuvių kalbos egzaminą ar "pabėgėlių srautų stabdymą". Tikrai reali, objektyvi išsakyta kritika buvo priskirta "dirbantiems rusams"? Galbūt, už visus atsakyti negaliu, bet vis tiek būtų įdomu gauti pavyzdį. Vienintelį tokį pamenu, tai dėl nelietuviškų simbolių rašymo pasuose, bet ten labiau kritika apskritai Tomaševskiui ir jo svitai (net pati Lenkija juos peikia), nei pačiai problemai.