Išsamus eksperto komentaras: Rusija nėra tokia kvaila, kad pradėtų karą prieš Lietuvą, bet jei tai nutiktų - iš jos teliktų šlapia vieta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mobilunkas 2016-04-30 21:27
Aisku Rusija nepuls baltijos valstybiu, bet jei ir uzpultu ir grestu pasaulinis branduolinis karas arba pabaltijo aneksija, tai europa ir jav atiduotu rusijai pabaltiji, kad pacios isliktu nesunaikintos. Pabaltijis nevertas 7 milijardu gyvybiu. Jeigu grestu tik paprastas karas tai taip- NATO kariautu kazkiek, gal ir laimetu
Arns 2016-04-30 21:32
Atsiprašau, kodėl Lietuvos lenkas neturi teisės reikšti SAVO nuomonės apie įstatymus, kurie jį tiesiogiai liečia? Kodėl ūkininkas neturi teisės reikšti savo nuomonės dėl žemių? Gal tuoj pasakęs jog abejoji dėl VAE reikšmingumo irgi būsi paskelbtas už įstatymo ribų, nes viršyji savo kompetenciją? Pvz Šveicarijoje net referendumo būdu žmonės balsuoja ar leisti statyti minaretus. Demokratijoje politikai atstovauja visuomenę ir jos teiraujasi ko jai reikia, o ne visuomenė prisitaiko prie geriau viską žinančių politikų.
Instruktorius 2016-04-30 22:13
Arnui. Lietuva ne Sveicarija. Sveicarija nebuvo okupuota. Todel ten daugybe kartu zmones labiau pazenge tiek issilavinimu tiek savo salies valdymo kulturoje. Tavo palyginimai, nusibode jau, matosi kad gini kazka, ir visai ne uz tiesa, kaip kad esi uzsirases. Gali Lietuvoje lenkas reiksti savo nuomuone, kaip ir tu cia reiskiesi. Ukininkai tai pat gali reiksti savo nuomuone, ir i ja yra reaguojama. Buvo referendumas, nubalsavo kad atomines nereikia, tai kaimynas pastatys salia Vilniaus. Iskarto sake kad tokius klausimus turi spresti specialistai, nevisada referendumai yra gerai.
Zebediejus 2016-04-30 23:35
Dar Šveicarijoje visi turi ginklus ir moka jais naudotis. Kas tinka vienoms šalims ne visada tinka kitoms. Dėl tos pačios visuomenės skirtumų. Pavyzdys siektinas, bet ne viskas iš karto. Kai žmogus renka prezidentą, nes tas žada kelti minimalų atlyginimą, arba jei jis bijo, kad užsienietis nupirkęs žemę ją pavers radioaktyvių atliekų aikštele, tai tik parodo, kad ankstoka dar mūsų visuomenei viską spręsti referendumais. Tavo minėtas premjero pasisakymas yra gyvas to pavyzdys (tarp rinkėjų tai populiariausias politikas jau daug metų). Nors realiai netgi tai nėra draudžiama - surinkai parašų kiekį ir renk referendumą apie ką tik nori.
lucy 2016-04-30 23:45
Tas referendumas buvo 100% nenuginčijamas įrodymas, kad mūsų valdžioje sėdi durnų debilų gauja, kurie neturi žalio supratimo ką jie turėtų daryti (Jei kam dar tas nebuvo aišku).
Creatium 2016-05-01 00:51
Oho... Arns'ui net tiesioginis viešas melavimas yra nuomonės reiškimas. Na tai su tokiu požiūriu reikėtų slėptis po medžiais ir savo tokią nuomonę pasilaikyti sau. Akivaizdus viešas melavimas turi būti baudžiamas, kaip ir bet kuris kitas nusikaltimas, nes tai dažniausiai yra daroma siekiant konkrečių tikslų, kurie neigiamai atsilieptu tam, apie kurį yra meluojama. Ar tai bus valstybė, kažkokia mažuma, valdžios pareigūnai, kita šalis, konkretus 'paprastas' pilietis ar bet kas kitas. Jeigu jums, mielieji, viešas ir akivaizdus tikslinis melavimas yra nuomonės reiškimas ir neturi būti baudžiamas, važiuokit kur nors toli toli iš Lietuvos, nes tokių žmonių čia nereikia.
Arns 2016-05-01 06:44
Žiūriu dedate pliusiukus tam, kuris sako jog Lietuvai toli iki normalios Vakarų demokratijos ir dalinatės patys, kai sakote jog priėmus slidų įstatymą, jis bus suprastas teisingai. Toli pavyzdžių ieškoti nereikia, prezidentės patarėjos Ulbinaitės skandalas, viešai nutekinta pažyma su prierašu "slaptai" nėra valstybės paslapties išdavimas; neteisėtos BNS spaudos tarnybos kratos kai jie atsisakė įvardinti koks jų informacijos šaltinis (nors tokią teisę žurnalistai turi). Jei turėtumėte bent lašą proto,suprastumėte jog tai toks pat slidus įstatymas kaip prieš savaitę skandalais pavirtęs patvirtinimas draudžiantis "išnešti" informaciją iš uždaro teismo proceso. Idėja graži, bet patys politikai susivokė kaip (žurnalistų padedami) kaip dažnai yra prašomi tokie posėdžiai (ypač jei reikalas susijęs su politikais). Tai žiūrėkime, VSD į grėsmes įtraukia visus keliančius problemas (net Lietuvos nepriklausomybės akto signatarus), jei jie kelia problemas. Elementari situacija, ir šiame forume yra kalbančių jog "atsinaujinančiais šaltiniais galime pakeiti AE". Pacituoti kalbas, jog strateginių valstybei objektų menkinimas, protestavimas prieš juos, pavyzdžių pateikimas (kuris gali būti melagingas(juk pavyzdys nėra 100%, tik galima analogija)) gali būti traktuojamas kenkimas valstybei? Ir štai, lieka tik politikų pakantumo klausimas, nes dėl VAE statybos buvo priimtas sprendimas jog tai valstybinės reikšmės objektas. Viskas, jei tave paduos į teismą vyriausybė (ji skiria, o prezidentė tvirtina teisėjus, generalinius prokurorus, jų algas) būsi nuteistas. Už kenkimą ir dezinformaciją. Na kaip analogija, kaip dar neįvykęs dalykas gali būti faktu? Kai prielaida gali būti ir dezinformacija. Su tokiais įstatymais nusiristume iki Turkijos, Azerbaidžiano, Vietnamo, Kinijos ar net Š. Korėjos lygio. Kada už nuomonę netinkančią politiniai linijai, nuomonę kuri nekuria konsensuso valstybėje, už nuomonę kuri sklaidytu sakomus melu (tegu ir valstybės lūpomis) gali būti apšauktas valstybės priešu ir sėkmingai pasodintas už grotų. Pralenktume net Rusiją, ten tiesiogiai už tai nieko nesodina (netiesiogiai pasitaiko, bet čia iš tos situacijos, kad kai nori, rasi kurį straipsnį pritaikyti). Tad dar kartą? kai valdžioje sėdi tokios partijos, ar kas norėtu patikėti joms galimybę jus įkišti į kalėjimą? Jei prieš N. metų būtu galiojęs toks įstatymas, tai pajuokos, protestai ir Pakso vertimas iš prezidento posto, būtu akivaizdus perversmas ir valstybės destabilizavimas. Visus stipriau pasisakiusius būtu buvę galima bausti. Pagal projektą iki 7-ų ar net 10 metų... P.S Gera nuoroda: http://www.delfi.lt/news/daily/world/r- ... d=69750922
Instruktorius 2016-05-01 07:38
Nu tikrai, ar esi buves Turkijoje? ka tu cia pasidalinai,,,, ? cia nepavizdys, Turkija musulmoniska salis, su vos vakarietisko gyvenimo apraiskom, (turistu nemeta i duobe jei merginos vaiksto su bikiniu), o atvaziavus i viesbuti Turkijoj, Gide jau antru sakiniu, pasako kad apie Turkijos Prezidenta tik gerai arba nieko, Jis yra gerbiamas zmoniu, ir jo plakatai , daugelyje vietu iskabineti, kaip ir Turku veliava. Tai zinoma kas taip pajuokavo, zinodamas kad taip daryti negalima, dabar kentes, mums buvo pasakyta kad apie prezidenta nejuokauti, nes Turkai to nesupranta mes nejuokavom ta tema, ir Turkija pasirode yra puiki salis, zmones svetingi malonus. Lucy man geriau jau tokia valdzia nei buvo, o ar bent esi kada bendraves su jais ? sveikinesis, spaudes ranka, sandorius kokius nors sutares, kad vadini juos taip negraziai. Kiek esu susidures su valdzios zmonem visi kaip tik issilavine, graziai apsirenge, diplomatiski, sneka grazia taisiklinga kalba, ziuri i akis, stipriai spaudzia ranka. Ar tik uz kompiuterio ekrano visus gali vadinti visokiais zodziais? Bet vis pagalvoju kam tokias paklodes Arnai rasai, ? Supratau , o gi tam kad nutraukti skaitytojus nuo straipsnio temos, prie ko cia prezidente ir Turkija? puiku Arnai jums pavyko, beveik visa diskusija nuejo taip kaip ir reikia , bet ne Lietuvos saugumui didinti aptarti? Jei manai idealiam pasauly gyvenam tada iseidamas is namu nerakink duru.
Simplicity 2016-05-01 09:01
Na, nebūk tu toks vaikiškai naivus. Ministrai su pačiu premjeru priešakyje įžūliai melavo iškilus Vijūnėlės dvaro istorijai į viešumą. Yra ir kitų užfiksuotų politikų melų duodant interviu, dalyvaujant pokalbių laidose, bet dar nemačiau jog už tai būtų nubaustas bent vienas iš grietinėlės. Tai kodėl tu pasisakai už dar didesnį paprastų piliečių teisių suvaržymą? (Kaip rodo istorija, Lietuvos politinis elitas yra nebaudžiamas.) Po sampratomis "melas ir dezinformacija" galima pakišti viską ką tik nori. Komentaruose pasakysi, kad "greičiausiai, kvailių vyriausybė dirba Rusijai" ir jau gali eiti į teismą už dezinformacijos ir melo skleidimą. (Skamba gal absurdiškai, bet žmonės Lietuvos teismuose ir dar už juokingesnius "nusižengimus" atsiduria.) Teismuose pratampys kaip kokią "teroristę" Kusaitę penkis metus, nuteis, pasodins, o galiausiai apeliacinis teismas išteisins ir išmokės kelių tūkstančių eurų kompensaciją. p.s. Pagal galiojančius LR įstatymus, viešai melavusį privatų ar juridinį asmenį galima paduoti į teismą už šmeižtą ar realybės neatitinkančios informacijos paskelbimą. Dar vieno įstatyminio akto, kurį įkyriai bruka VSD tikrai nereika, nes jis labai jau neskaniai kvepia. (Kvapas labai jau primena aną, tarybinę santvarką, kai buvo viena partija ir viena nuomonė, o už kitokios nuomonės turėjimą grėsė sušaudymas (prie Stalino) arba sunkus priverstinis darbas (vėlesniais laikais).
Creatium 2016-05-01 09:58
Tai ko tu čia sėdi? Tavo valstybės premjeras su ministru viešai apsimelavo, o tu sėdi komentaruose ir piktiniesi nebūtais dalykais.
lucy 2016-05-01 11:15
Žiūrėk ir Kim Jong Unas sveikinasi ir šneka gražiai viešumoje ir išsilavinęs yra Man svarbu, kad nepašnekėtų ir gražiai atrodytų, o kad su galva dirbtų ir nesąmonių nedarytų.
Instruktorius 2016-05-01 11:36
Svarbu yra viskas, isorinis vaizdas rodo vidini zmogaus atvaizda, Kim jong unas, tik svarka tvarkinga teturi, Paziurek koks ansvoris pas ji cia reiktu Pagirti Rusijos prezidenta, Jei atvirai tai Putinas tikras vyras, kaip 60 metu vyrui tikrai gerai atrodo, nekreipkime demesio kiek jis turi pinigu, bet kitu valstybiu vadovai taipat turi lesu save priziureti, tai nesulyginsi.
Arns 2016-05-01 14:21
Instruktorius, bet pats nejauti kaip nusišneki. Yra tokia šalis, kur negali sulenkti laikraščio per pus jei ten vado nuotrauka. Yra šalis, kur fotografuoti tik dalį vado statulos yra didžiausia nepagarba. Bet tu iš jos šaipaisi, bet gini panašia linkme judančią Turkiją... Taip, buvo laikai kai turkai buvo moderniausia musulmoniška valstybė, tačiau dabar jau teliko butaforija. Bet kokia kritika vadovui negalima (http://www.veidas.lt/sultono-erdogano-k ... emokratija), į įtakingus postus paskiriami giminės, bet kas pasakęs jog turkai vykdė genocidą gali būti įkalintas, bet kas prisipažinęs jog jis kurdas (o ne turkas) gali būti įkalintas. Viešai perima radikalų kalbą prieš Izraelį (http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pa ... -57-312024). Galiausiai šiemet paskelbė jog Turkija privalo įsivesti islamo teisę(nesupratusiems, ta teisė įprastai vadinasi šariatu) (http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pa ... -57-617533) Tad ką mato turistas nėra tikra Turkija kaip ir nuvykęs į Š. Korėją nepamatysi kas yra tikroji Šiaurės Korėja.
lucy 2016-05-01 15:47
Nenustebčiau jei Š.Korėjoje būti storu yra gražu. Panašiai kaip viduramžių standartais storas reiškia gražus, pavalgęs, turtingas ir sveikas(nebadaujantis).
Instruktorius 2016-05-01 16:41
Neginu Turkijos... tik kaip pavizdi pateikiu, nes ten esu buves, snekejes su turkais ir ten nevienakarta esu buves. Zurnalai lieka zurnalais, o gyvai pamatyti kas kita. O tu aklai gini Rusija,,, Gink Lietuva, ...juk Lietuvoje gyveni. Esu mates filma apie Katyne, tai nzn kaip reikia pasiekti toki lygi kad karininkas leistusi kad jam nuplestu nuo peciu rango titulus. Aisku visi cia narsus uz kompiuterio sedeti ir nenusisneketi, pabandyk taip gyvai padiskutuoti su kitaminciais tada pamatysim. Reikia ginti savo krasta, nuo netvarkos. Tam ir yra sitas straipsnis, o tu Arnai nuvairuoji visa tema i Turkija
Simplicity 2016-05-01 16:48
Pritrūkai argumentų ir tik tiek tesugalvojai? "Piktinuosi nebūtai dalykais"? Apie ką čia kalba eina?
Talkatif 2016-05-02 10:47
Senas lietuvių priežodis sako, - neik su arnu riešutauti.
Profesorius :) 2016-05-02 16:23
oho tikro eksperto komentaras tai sakai mus atiduotu ruskiams ane? o kas poto? gi tas paragaves negaletu sustoti. ziurek poto uzsimanytu ir Lenkijos gal dar kokios Cekijos,Rumunijos,Bulgarijos ir pan... tai ir juos paaukotu? kodel iskart atominis karas? ir 7mlrd auku? ir tu eksperte sakai,kad Rusas krautu malku galingiausiam kariniui blokui? tu gal pirma pasidomek NATO pajegumais ir technologine pazanga.