Kodėl bitės dvi dienas vijosi automobilį?  ()

Net dvi dienas apie 20 tūkstančių bičių persekiojo vieną keturių durų automobilį. Tai buvo 48 valandas trukęs košmaras, kurį sukėlė viena priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, automobilio gale užstrigo bitė motinėlė, kurią visa ištikima apie 20 tūkstančių bičių šeima stengėsi išgelbėti. Visa tai įvyko Jungtinėje Karalystėje.

Net penki bitininkai, aikštelės prižiūrėtojai ir praeiviai plušo, siekdami sidabro spalvos „Mitsubishi Outlander“ mašinos galą išlaisvinti nuo bičių ir suvaryti šiuos vabzdžius į kartoninę dėžę.

Kaip interneto puslapiui „Metro“ pasakojo mašinos gelbėjimo operacijoje dalyvavęs bitininkas Rogeris Burnsas, mašinos šeimininkas netyčia išvažiavo, nežinodamas, kad automobilio gale užstrigo bitė motinėlė. Dėl šios priežasties mašiną ėmė vytis visas bičių spiečius, kurį ant automobilio galo savininkas pastebėjo tik kitą dieną.

65 metų bitininkas Rogeris, į pensiją išėjęs daktaras, pasakojo: „Manome, kad bitę motinėlę kažkas priviliojo į automobilį, galbūt kas nors saldaus, ir ji greičiausiai įstrigo bagažinės ar durų angoje.

Maždaug 20 tūkstančių bičių spiečius ją sekė ir aptūpė automobilio galą. Atsinešiau kartoninę dėžę ir atsargiai bei kaip įmanoma greičiau bites sušlaviau į ją, nes tai buvo didžiulis spiečius judrioje gatvėje.

Buvau sugeltas apie 15 ar 20 kartų. Vėliau palikau kartoninę dėžę ant stogo laukdamas, kad likę keli šimtai bičių apleistų bagažinę, bet dėžę nupūtė vėjo šuoras ir motinėlė vėl nuskrido į bagažinę.

Deja, turėjau eiti pietauti, tad kitas bitininkas ėmė rūpintis spiečiumi. Tačiau vėliau grįžo mašinos šeimininkas ir išvažiavo, nesuprasdamas, kad jo mašinos gale vis dar liko įkalinta bitė motinėlė.

Manau, kad savininką turėjo kiek išgąsdinti spiečius, kuris skraidė aplink ir jis tiesiog stengėsi pabėgi, nesuprasdamas, kad bites mašina patraukė dėl motinėlės.

Mes likome su bitės motinėlės netekusiu spiečiumi dėžėje ir tada išgirdome, kad kitą dieną buvo pastebėta mašina, kurią vis dar vijosi spiečius.“ 

Rogeris pridūrė: „Jau 30 metų bitininkauju, bet niekada nemačiau, kad spiečius taip elgtųsi. Bitėms natūralu sekti motinėlę, bet keista matyti ir gana nuostabu, kad jie automobilį persekiojo dvi dienas. Tai gana juokinga.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(42)
(3)
(39)

Komentarai ()