Gali skambėti keistai: septynvietis triratis "aštuonkojis" – mini į priekį, važiuoji šonu (Video)  (1)

Pavadinti tai dviračio išradinėjimu vargu ar būtų tikslu. Vis dėlto kai žmogaus kūrybiškumui ribų nėra, pasaulį išvysta ir štai tokie riedantys metaliniai "aštuonkojai" su septyniomis dvikojėmis, nuo ausies ligi ausies išsišiepusiomis "aukomis".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas tokią nesąmonę sugalvojo? Menininkas iš San Fransisko Ericas Stalleris. Jo sukurtas prototipas iš serijos "Urban UFO" buvo skirtas 8 asmenims. Jis norėjo, kad jo meno kūrinys ne tik stovėtų galerijų ekspozicijose, bet ir riedėtų gatvėmis. Gatvėse jis sulaukė tiek dėmesio, kad buvo sukurta komercinė 7-vietė šio triračio versija.

Išradėjas šį velodirižablį pavadino 'konferencijų dviračiu", ant kurio "įmonės personalas ne tik aptarinėja reikalus, bet tuo pat metu keliauja, juda ir sportuoja."

Kainuoja šitoks septynvietis minamas džiaugsmas tikrai ne pigiai – jo užsimaniusiems reikės atseikėti visus 20 tūkst. dolerių. Ir tai – ne pokštas. Maža to, 650 dolerių kainuos "aštuonkojo" atgabenimas (sveria jis beveik 200 kg) ir surinkimas. Tiesa, sumą padalinus septyniems šį aparatą minsiantiems asmenims, išeina maždaug po 3 tūkst. dolerių "ant galvos". Vis tiek nemažai.

Užtat kokie potyriai! Tai savotiškas šeimyninis ar kolektyvinis pasivaikščiojimas gryname ore, tik ant ratų ir minant, užuot žingsniavus. Keistas jausmas turėtų apimti ir sėdint šitokio velo-dirižablio šone: rodos, mini į priekį, o važiuoji šonu.

Tikrai keista transporto priemonė. Blogiausiu atveju, bent jau sukels šypseną. Na, ir galima tik įsivaizduoti, kaip mindami toookį dviratį turėtų džiūgauti šeimos atžalos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai (1)