Ar su 5 proc. dar likusių smegenų sugebėsime suvokti, kodėl „Lietuva taps anglakalbe ir bus tokia pat turtinga kaip Izraelis, Korėja ir Skandinavija“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

assa 2016-07-10 15:45
kol nuo scenos nenueis sovietine karta,su i krauja iaugusia korupcija,tol nelabai kas keisis
Šinšilas 2016-07-10 17:11
Cha-cha. Jaunąją kartą atstovauja E. Masiulis ir jo vagių partija. Jaunasis korupcionierius šiemet būtų tapęs vyriausybės vadovu...
Bagai 2016-07-10 17:31
Egidijus Masiulis: Gimė: 1974 m. spalio 15 d. (41 metai) Čia skaitai jaunoji karta? Aš pats būdamas 24, vyresnių, kaip 30 nelaikau jaunesniąją karta. Ir šiaip niekas nesakė, kad ir jaunojoje kartoje nebus korumpuotu politiku, skirsis tik jų kiekis ir pati pasaulėžiūra.
kiesza 2016-07-10 18:47
Ne diplomo reikia siekti, o verslo. Diplomas toli gražu negarantuoja, kad žmogus protingas. Dėl anglų kalbos tai tikrai ji greit neįsigalės, nes paprasčiausiai yra per skurdi, per daug paprasta mums. Nebent vietiniai bus pakeisti arabais, tada gali būti,kad taosim ne tik anglakalbiais..
Arns 2016-07-10 19:16
Ir kas ją pakeis? Neegzistuojantis jaunimas ar statytiniai, kurie mokėsi ir klausėsi senųjų patarimų? Bene vienintelis realiai naujas veidas Gabrielius, bet už kokius nuopelnus jis buvo išrinktas, paskirtas ir leidžiama savivaliauti kaip ir aišku. Daugiau? Nebent kaip Pilypai iš kanapių pradės kažkada lįsti, nes kol kas kitur nesimato net statytinių (jei neskaitysim sekretorių).
Šinšilas 2016-07-10 19:51
Ne Masiulis svarbu, o tie, kurie ruošėsi balsuoti už jį ir jo vagių partiją, t.y. besmegenių, beraščių, neoliberalių jauniklių karta.
Xdmin 2016-07-10 20:03
Lyg butu uz ka balsuoti, tik zmones labai kvaili tik to nemato. O jei taip is tikro yra, tai apsviesk mus.
M134 2016-07-10 20:06
Klausimas būna, ne už ką balsuoti, o kaip verčiame politikus atsiskaityti už jų rinkiminius planus. Renkama be jų pristatomų aiškių strategijų. Čia reikia ir kad išmirtų ta karta, kuri net nemąsto, kad galima questionuoti viršininką. Nors naujesnė dar irgi ne super ta prasme, bet vis tiek geriau.
Pumper 2016-07-10 20:32
Knygas tik anglų kalba skaitau ir galiu pasakyti, kad kaip tik lietuvių skurdi palyginus su anglų.
007 2016-07-10 23:54
Kiek žinau, liberalų ir konservatorių elektoratas yra labiausiai išsilavinę žmonės. Prieš Masiulio skandalą, pagal išsilavinusių rinkėjų kiekį LRLS ženkliai lenkė kitas partijas. Antrieji buvo konservatoriai. Dabar vaizdas bus kitoks, tačiau tai nėra blogai. Akivaizdūs rinkėjo prioritetai. Ankščiau liberaliai atrodė patikimi, o kada savo reputaciją susigadino, rinkėjų pasitikėjimas išgaravo. Taip pat ir reitingai. Tuo tarpu LSDP reitingai ilgai laikėsi aukštumose, nors partiją krėtė skandalas po skandalo. Rinkėjams tarsi dzin... Apie kitas partijas net nekalbu. Tai tu man pasakyk, kurią partiją renkasi tokie išsilavinę, išprusę rinkėjai kap Tamsta. Ir nepamiršk argumentų (ne debiliškų stereotipų) kodėl jaunas žmogus turėtų rinktis būtent tą partiją. Dar būtų įdomu sužinoti, kodėl vadinamasis "leftistinis" žmogus, esantis liberalių pažiūrų, pagal kai kuriuos veikėjus yra pasmerkiamas? Kas turi nustatyti mano politinės pažiūras ir lūkesčius?
geziokas 2016-07-11 09:29
Gabrielių pastatė pernelyg anksti, dar pritrūkos kokių 10 metų, kol visiškai subręs ir išmoks būti lyderiu. Iš pradžių ir aš tikėjausi iš konservatorių kažko daugiau, kai išrinko G. Landsbergį, bet jam dar nebuvo laikas perimti partijos vairo. Liberalai atsigaus. Galim palyginti su DP, kurios skandalas, mano manymu, buvo didesnis. O ir šių partijų vadovai elgėsi skirtingai: Uspaskichas bėgo iš Lietuvos, kad jo nesuimtų, slėpesi po mandatais, Masiulis padėjo savo mandatą, jog teismo procesai greičiau pasibaigtų. Visgi, DP reitingai 2012 metais buvo pakankamai aukšti. Lietuvos rinkėjai pamiršta tokius įvykius, skandalų atgarsiai tebūna trumpalaikiai. Nenustebčiau, jei LRLS reitingai reikšmingai pakiltų iki Seimo rinkimų
Šinšilas 2016-07-11 10:13
Žaviuosi tamstos naivumu, baisiuosi žioplumu. Iš vis, reiktų leisti balsuoti nuo 27 metų, nes, psichologų vertinimu, šiais laikais paauglystė baigiasi sulaukus 27, kai prieš šimtą metų jau 18-mečiai būdavo pilnai protiškai subrendę. Masiulis nelygintinas su Uspaskiu, nes Uspaskio imant kyšį už rankos niekas nėra pagavęs. Masiulis iš vis yra pirmasis su milžiniška suma pagautas už rankos. Ir mandatą jis padėjo ne tam kad teismai greičiau pasibaigtų (ką ten beužvilkinsi, kai viskas sužymėta, įrašyta ir nufilmuota), bet nėrė iš Seimo kiškio greičiu tam, kad Seimo komisija imuniteto nuėmimo klausimu negalėtų jo bylos atversti ir sužinoti, kas ten kiek ir už ką davė ir kas kiek paėmė. Na ir kad įrašyti kyšininko pokalbiai ir filmuota medžiaga žiniasklaidoje neatsidurtų. Juk toks moralistas buvo, su šventojo nimbu vaikščiojo... Atsimenu, kaip Venckienę TV ekrane ūdijo, ta sėdi, verkia, o Masiulis šalia ciniškai šaiposi. Prisivaipė šlykštukas, bet vis gi kodėl vagių partijai kaltinimai nepareiškiami? Šimašius, Gentvilas, Steponavičius - kiekvieno iš jų vertė kaip šimto uspaskichų.
Stebėtojas 2016-07-11 10:16
Tai rodo tik vieną, kad nemoki lietuvių kalbos.
immortallt 2016-07-11 10:37
Jo, liberalai supuvę nuo korupcijos, bet išlindus korupcijos galams - atsistadydino ir atsisakė neliečiamybės, priešingai negu socialdemokratai, kurie dar porą mėnesių dangsto, nors viskas vieša ir jokiu būdu neatsisako neliečiamybės. Kitaip nei Uspaskich'as, nepuola bėgti slėptis į Rusiją ir t.t. Svarbu yra progresas, o ne pasiekti tobulybę iškart. Svarbu kryptis, o ne galutinis taškas. Galutinio taško nėra. Visi žmonės, visi klysta. Kuris iš Jūsų atsiskaytų ant stalo 300,000€ už prabalsavimą dėl vieno įstatymo? 99% net nesusimąstytų, griebtų pinigus, bet kitus smerkti greiti. Uspaskį pagavo už rankos nuslėpus berods 50mln litų juodų pajamų. Klausimas iš kur tokie pinigai? O Masiulio istorijoje man pernelyg daug klausimų, pernelyg viskas "švaru". P.S. esu prieš korupciją, lengvai manęs nepapirksi, bet ir tai susimąstyčiau.
Šinšilas 2016-07-11 10:55
Anglų labai primityvi kalba, gaila kad ji de fakto tapo mokslo kalba. Kita vertus, dėl savo primityvumo lengvai išmokstama. Tikras vargas versti angliškus mokslo tekstus jei nežinai konteksto, net grynakalbis anglas, nematydamas viso teksto, negali paaiškinti apie ką kalba.
immortallt 2016-07-11 11:05
Šinšilas, neskiesk nesąmonių, jei tavo žodynas apsiriboja buitiniu, tai nereiškia, kad anglų kalba skurdi. Tiesa, tai nėra priežastis lietuvių kalbos išnykimui.
Šinšilas 2016-07-11 11:06
Ką vartoji - rūkai, tabletės, adata? Socdemai neturi dėl ko atsisakyti neliečiamybės, nes jų nieks niekuo nekaltina, nėra kaltinimo. O Masiulio istorijoje tikrai yra klausimų - kodėl iki šiol nepateikti kaltinimai partijai? Juk apskritai savo esme liberalas - vagies sinonimas. Visus juos vienija įteisinto vagies privilegijos.
Niemand 2016-07-11 11:15
Visų pirma, ne 50, o tik 5 mln. Visų antra, ne "juodų pajamų", o neteisėto partijos finansavimo iš Uspaskicho asmeninių, baltų pajamų. Esmė - pas mus labai griežtai ribojamas partijų finansavimas. Net partijos nariai negali neribotai finansiškai remti partijos, vienam asmeniui yra ribojimas apie 5 tūkst. EUR per metus. Uspaskichas įmetė savo apie 5 mln. LTL ir dėl akivaizdžių priežasčių neatspindėjo buhalterijoje. Dėl to ir straipsnis jam piešiamas ne mokesčių vengimas, ne pinigų plovimas, o apgaulingas apskaitos tvarkymas. Mano asmenine nuomone, baudžiakas už tokį pažeidimą tikrai neadekvatu. P.S. Aš nesimpatizuoju Uspaskichui, bet man nepriimtini jo atžvilgiu taikyti metodai
Šinšilas 2016-07-11 11:15
Aš nesakiau skurdi, sakiau - primityvi. Aišku, anglas nesugebės pasakyti „undinėlė“, bet tiek atleistume. Apie primityvą galima spręsti analizuojant pagalbos šauksmus vertimui, kai matai didelę straipsnio dalį ir be konteksto negali suprasti ar ten astronomijos straipsnis, ar glamūro žurnalas.
Šinšilas 2016-07-11 11:21
Tik nereikia čia uspaskio ginti, ten niekšelis kokių reta, susiraskit žurnalisto (šiuo metu Seimo nario) Vytauto Matuliavičiaus straipsnius ir pareiškimus Uspaskio adresu. Bet Masiulis vis tiek šlykštesnis. Uspaskis bent verslininkas, dalį pinigų jis sąžiningai uždirbo, o Masiulis - vien šlykštus, ciniškas vagis.