Įrodymas, kad tikėti viskuo, ką matote – neverta: kompanija prisipažino suklastojusi dešimtis ypač populiarių vaizdo įrašų (Video)  (1)

Vieną dieną melas vis tiek išaiškėja. Viena Australijos kompanija, besivadinanti „The Woolshed“, prisipažino, jog dvejus metus kūrė apgaulingus vaizdo įrašus tik tam, kad pelnytų populiarumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net per žinias rodyti vaizdo įrašai, kuriuose lokys vejasi snieglentininką, ryklys pastebėtas Sidnėjaus laivų uoste, liūtas, besivejantis medžiotoją, ar tornadas, įsukantis žmogų, sugebėjo žmones įtikinti, jog tai tikra.

Kai kurie iš šių vaizdo įrašų iš karto sukėlė įvairias diskusijas, tačiau juos matę žmonės daugiau diskutavo, nei bandė išsiaiškinti, kas vyko iš tikrųjų. Kompanija teigė, jog tai buvo tiesiog socialinis eksperimentas.

„Mes norėjome suprasti, koks turi būti vaizdo įrašas, kad juo visi dalintųsi, kad jis būtų šokiruojantis“, – rašė kompanija savo internetiniame puslapyje. Daug kompiuterinių manipuliacijų ir darbo į trumpus filmukus įdėję manipuliatoriai sugebėjo pavergti žmones ir priversti pagalvoti, jog tai gali vykti iš tiesų.

Pamatykite šiuos vaizdo įrašus ir pabandykite pastebėti, kas su jais negerai:


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(30)
(12)
(18)

Komentarai (1)