Kitoks žvilgsnis į terorą Europoje: „Kažkaip reikia atimti duonriekį peilį iš žudiko maniako rankų“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2016-07-19 23:03
Tu nė vieno žodžio nepasakei apie, tai kam ir kuo išstojimas bus naudingas, net pats nepaneigei mano teiginio, kad atsiras visokių administracinių kliūčių – netgi jas patvirtinai, tik numojai, kad čia nieko tokio, taip visada buvo. Tai tokio ir rimtumo šita „diskusija“.
Audrius 2016-07-19 23:52
nu okay, visai pabaigai. Neimanoma pasakyti, kam isstojimas butu naudingas, o kam ne. Viskas priklauso nuo to, apie kokia sali eina kalba + kokiom salygom butu susitartos naujos prekybos, akcizu, zmoniu judejimo ir kitos sutartys. Jei esi i vidaus rinka orientuotas verslas, tada protekcionizmas gal ir i nauda, jei gyveni is prekybos su ES, tada liudniau...butu ir laimetoju ir pralaimetoju. Galima tik spekuliuoti..Pvz, jei UK vizgi istos is ES ir ives Australijos tasku sistema imigracijai, bei susideres normalias prekybos sutartis su pagrindinem pasaulio ekonomikom, mano nuomone, jei laimes is Brexit. Jei, vigi, uzsidarys savyje, isbujos nacionalizmas tai tada kalusimas kaip ten baigsis. Kaip bus istikruju-pamatysim. Istojimas is ES gali buti ir teigiamas ir neigiamas, esme tame, kad tai tikrai nera pasaulio pabaiga. Cia tik lietuviam atrodo, kad uz ES geriau buti negali. Konkreciai del LT, jau sakiau, kad dziaugiuosi, kad esam ES ir manau, mums istoti butu nenaudinga. Del vieno dalyko tikrai aisku, kad daugeliui tu, kurie yra uz brexit'us svarbu ne tik BVP skaiciai, bet ir ju emocine busena. UK daug balsavusiu to leave, buvo labai svarbu pasiust savo ir ES valdantyji elita na... Tai sakyciau visi taip maste yra dideli brexit laimetojai. Cia man primena LT sankcijas Rusijai. Visi skaiciai rodo, kad LT ekonomiskai del to bene daugiausiai nukentejo visoj ES, bet ne vien skaiciai svarbu. Daug kam esme yra ikasti ar parodyti, kad musu taip lengvai nepastumdys ar, kad mes gerieciu komandai ar bla bla bla... Taip ir su ES, Britus nervina teisuoliai vokieciai, todel gave sanca jiems parode pirsta. Nujauciu, kad Prancuzijoj nuotaikos panasios. Jei i viska ziuresi tik pro ekonominius akinius, nieko nesuprasi.
didibotas 2016-07-20 02:36
kiek esu turejes klientu su vardu audrius, tiek debilas... pardavineju itin brangius daiktus, ir cia 4-5 metu statistika. nu nei vieno normalaus. matau ir su komentarais tas pats P.S. gyvenimu as nesiskundziu, ir man px rusai, turkai ir iliuminatai. cia siaip pastebejimas ir nuoskauda is asmenines patirties
immortallt 2016-07-20 09:01
Puikiai gyvenu, mano nesenai sukurtoje šeimoje trys butai Vilniuje (tėvų turto neskaičiuoju), planuoju namo statybas, perku mašiną iš salono ir su žmona bendros pajamos daugiau nei du kartus viršija Lietuvos vidurkį. Galėčiau ir daugiau, bet galima ir pailsėti. Ačiū, kad rūpiniesi mano gerove, bet puikiai tai sugebu ir pats Audriau, skiri investicijas nuo pašalpų? ES investuoja į infrastruktūrą, gamybos įrangą. Tiesa, esu prieš tiesiogines išmokas už pasėlius, bet ES daug daugiau nei šios išmokos. Šių išmokų gali visai nebūti, bet ES gali išlikti ir klestėti. ES tai visų pirma rinka, kuri vis labiau darosi bendra - kai prekės gali laisvai judėti, kai atsiskaitoma didžiojoje dalyje ta pačia valiuta, tad sumažėja rizika. Bet ne tau, vergui suprasti, kuo skiriasi investicija nuo pašalpų. ES subyrėjimas vienareikšmiškai būtų gerai tik trečiosioms šalims, tokioms kaip Rusija, kurios įtaka išaugtų, o "klientų" derybinė pozicija susilpnėtų. Pats ES egzistavimas skatina prekybą ir sukuria šimtus tūkstančių darbo vietų, nes optimizuojama gamyba ir prekyba. Imigracija Europoje yra tų pačių šalių politikos pasekmė. Dalina išmokas į kairę ir į dešinę - tai ir sulekia kaip musės prie šūdo. Nedalintų pinigų - emigrantai nesiveržtų pas juos. Ir ne ES primeta socializmą, o patys šalys renkasi tai. Juokingiausia, kad euroskeptikai kalba apie imigrantų pažabojimą, bet dabar va Brexit prasidėjus paaiškėja, kad emigrantų nevarys laukan ir naujų niekas neblokuos. Kodėl? Todėl, kad trūksta darbo jėgos. Taip pat dėl imigrantų ir tos pensijos didesnės UK, jei jų nebūtų, kukuotų jau senai UK, Vokietija ar ta pati Norvegija.
Audrius 2016-07-20 10:26
Taip, as irgi dziaugiuosi, kad ES "investuoja" i LT infrastruktura ir kitus strateginius objektus. Kalbant apie skirtumus tarp pasalpu ir investiciju: O tu bent zinai, kaip vadinasi sitos tavo taip megstamos ES "investicijos"? Strukturiniu fondu PARAMA . Nesu girdejes, kad kada Google savo, duomenu centru pletra vadintu "Parama Indianos Valstijai" ar Honda savo fabriko statyba UK, vadintu "Hondos Parama Mancesteriui"... Zinai, kaip reikia gauti tas "investicijas"? Buti biednai saliai ir istoti i ES. Gauna visos naujos nares be issimties, nes tokie ES nuostatai. Nera cia konkurencijos, kekvienam yra skirta suma, kuria reik isisavint. Kaip tau tokia laisva rinka, faina ne? Zinai koks situ "investiciju" ROI? Tokio daikto nera, nes cia ne laisva rinka ir privatus investuotojai, o solidarumo principu (t.y. issivysciusios salys padeda visoms biednoms salim) veikianti ES. Zinai kiek tesis tokios "investicijos"? Tiek, kiek nurodyta ES sutarty, berods prades mazeti nuo 2017, o 2020 subsidiju nebeliks. Zodziu, galima begalo vardint ES "investiciju" Lietuvoje savybes ir kuo jos skiriasi nuo pasalpu. Pamatysi, kad niekuo. Cia eilinis atvejis, kai valstybes p*p* burnoj turintis "laisvos rinkos, mazos valstybes" gynejes, aiskina, kad ES yra gerai, o ypac ES strukturiniu fondu PA-RA-MA. Nu, bet jau ne pirma krata tu taip atsiskleidi Del tavo kitu minciu, nelabai turiu ka pridurti.. Ten kaip visada, mixas tarp poros faktu ir tavo fantazijos. Plius, jau n kartu sakiau, kad dziaugiuosi, kad LT yra ES nare, t.y. narysteje matau daugiau pliusu nei minusu..Bet tai jokiais budais nereiskia, kad ES yra tobulas reikalas, be kurio visos jos nares prazutu. Jei buciau prancuzas ar britas balsuociu uz exitus. Pasaulis pilnas pavyzdziu, kur be jokiu sajuzu salys sugebejo puikiai issivystyt. Japonija, Pietu Koreja, Naujoji Zelandija, Australija ir n kitu. immortallt, gali nesivargint kartotis, jau zinau, kad kaip ir visada visi mano pateikti pavyzdziai, neatinkatys tamstos sapnu yra vienokios ar kitokios issimtys, ane?
Kupse123 2016-07-20 10:36
Manau, kad vakarų šalys yra labiau suinteresuotos, kad visokios biednos šalys ES viduje klestėtų, nes kol jos biednos, jos remia Kinijos, NVS ekonomikas, o kai pasiekiamas padorus išsivystimas, atsiranda poreikis gerų, kokybiškų prekių ir čia laimi Vokietija, JK, Prancūzija.
immortallt 2016-07-20 10:41
Audrius, demonstruoji toliau savo neišmanymą. Pinigus skiria ES infrastruktūros plėtrai pagal tai, kur mato, kad didžiausias poreikis ir pagal tai, kaip derybininkai sugeba įrodyti poreikį.O kaip jau pavadina, tai skirtumas mažas. Pvz., ISM pavadinime yra žodis mokykla, nors tai universitetas. Kai sakoma dieta, turima omeny apribotas maisto racionas mitybai, nors iš tikrųjų tai bet koks maisto racionas kurio laikosi individas ar jų grupė. Ir daug tokių netikslių pavadinimų yra, kurie susiklostė istoriškai. Antra vieta, kur paslįsta visi nieko neišmanantys apie ES, tai mistiško subsidijų nelikimo kiekvieno plano pabaigoje. Jau trečiąkart ant to paties kaip tu pasimauna, bet kaip parama padidėjo, taip padidėjo. Tai yra penkių metų planas. Pasibaigus šiam planui, prasideda kitas. Pasaulio pabaiga neateina kasmet suėjus gruodžio 31d ir pasibaigus naudojamam kalendoriui - imi kitą. ES atsiima šias investicijas per didesnius sumokamus mokesčius į tą patį ES fondą, augančią prekybą, stiprėjančius partnerius. Infrastruktūros projektų ROI skaičiuojamas sudėtingai, nes nėra tiesioginių pajamų. Žinoma, užsiiminėti tuo reiktų, bet ne pagal tavo įsivaizduojamas formules, o prioretizuojant pagal didžiausius teigiamus išorinius poveikius. O dabar parodyk man nors vieną vietą, kur sakiau, kad ES tobula, melagi tu. Negana to, kad melagingais teiginiais bandai savo tiesą įrodyti, tai dar prisigalvoji ir ką bandai paneigti. Japonija, Pietų Korėja, Naujoji Zelandija, Australija - visos jos eina į TPA. Ups... Visgi tavo faktai neatitinka tikrovės.
Audrius 2016-07-20 10:56
Trumpai. Viska ka isvardijai apie ES parama yra teisinga. Tai yra turtingu valstybiu parama biednoms salims. Taskas. Gali ten svaigt, ka nori, bet faktas islieka, kad visos biednos salys i ES biudzeta imoka maziau nei gauna atgal..Jei cia tau laisva rinka-I rest my case.. Ar tai logiska? Zinoma,as visada buvau ir busiu uz didziuli valstybes vaidmeni ekonomikoje, ypac investuojant i infrastruktura. Kaip pats sakai, ilgainiui tas pagerina visos salies konkurencinguma. Del Japoniju. Tai pala, apie ka mes kalbam? Kiek matau, visi cia mane prie kryziaus kala, nes sakau, kad galima gyvent ir be ES ir be Shengeno. T.y. muitai ir laisvo zmoniu judejimo praradimas-neproblema, ypac didelems valstybems. Japonija, Pietu Koreja ir t.t. yra puikus tokios tavrkos pavyzdys. Japonui gauti darbo viza Australijoj sudetinga, bet abi salys turi milijardinius verslo santykius. Tas pats ir su kitom. Australam Japonai neaiskina, kiek jiems reikia pabegeliu is filipinu pasiimti. Yra prekybos sutartys ir yra vidaus dalykai-win win.
immortallt 2016-07-20 11:18
Laisva rinka=investicija? Pritempinėji ir tikiesi, kad nepastebėsiu. Juokingiausia, kad net ne čia ieškai laisvos rinkos. Jokioje pasaulio šalyje dar nemačiau, kad kelių infrastruktūra, elektros laidai ar pan. būtų laisvoje konkurencijoje. Parama skirta gamybai šiaip išlieka laisva konkurencija - gauna geriausiai projekto kriterijus atitikusios įmonės. Neatsiranda pakankamai - negauna niekas. Parama skiriama pvz atliekų tvarkymui - siekiama sumažinti taršą ES lygiu ir mažinti priklausomybę nuo žaliavų importo. Beje, ta pati Vokietija ir Prancūzija dėl metalų perdirbimo daugiausia laimi. Žinoma, galima įvairiai egzistuoti, tik reikėtų žiūrėti visas aplinkybes. Japonija yra sala. Australija sala-žemynas. Singapūras - sala, su itin gera geografine padėtimi. Siūlai pritaikyti jų ekonominį modelį Vokietijai ar Lietuvai? Abi žlugs iš karto. O šiaip, kodėl tada apsiribojam, kad sąjungos yra blogai? Tada ir valstybės blogai, kodėl tada aukštaičiai aiškina žemaičiams kiek mokesčių mokėti? Po to kodėl Mogiliovas aiškina Mažajam kaimeliui kur jam dirbti, o kur ne. Po to kodėl Kupiškio gatvė aiškina Biržų gatvei kaip tvorą statyti. Tada kodėl vieno namo gyventojai aiškina kitam, kad po 2 nakties negalima muzikos leist garsiai. Tada nesutarimai name. Su tokia logika net daugialąsčiai organizmai neturėtų egzistuoti. P.S. Investicija yra tai, kas ateityje generuoja grąžą, pašalpa yra tai, ką pravalgai ir išsižiojęs prašai vėl.
Audrius 2016-07-20 11:44
Oaky, tai apie ka mes kalbam? Tu rasei: Audriau, skiri investicijas nuo pašalpų? T.y. ES parama Bulgarijoms, Latvijoms, Lietuvoms ir pan priskirtum prie investiciju o ne prie pasalpu, taip? Pagal mano knyga, pasalpa yra skiriama ne ieskant geriausio ROI, o, visu pirma, remiantis lygybes ir solidaromo principais. Gauna visi. kuriems ju reikia, gauna, nes yra biedni, gauna daugiau negu tie kurie jau sotus, gauna daugiau nei sumoka ir t.t. Investicjos pagal mane, yra lesos, kurios visu pirma iesko geriausio ROI, nepriklausomai nuo to ar ju gavejes turtingas ar biednas. Tu, manau, turi savo standartus, kuriu as nesuprantu... Kaip ten bebutu, smagu, kad musu didysis "laisvos rinkos, liberalas pro-busines" sauklys pagaliau pripazino, kad be solidarumo ir "svieto lyginimo" principu neliktu nei ES nei geru keliu LT. Pirmas zingsnis logikos link. Nezinau ka pasakyti apie blevyzgas apie lasteles ir Birzu gatves...what ever makes you happy.. Viasada sakiau, kad mane knisa ES kisimasis i vidaus politika, ES demokratijos stoka ir ES valstybiu nariu suveriniteto praradimas. Jei buciau turtingos ES valstybes pilietis mielu noru atsisakyciu lenku bedarbiu cunamio ir bemuiciu trasu is LT vardan savo salies suveriniteto ir demokratijos. Pasirasai prekybos sutartis su visu issivysciusiu pasauliu ir ramiai gyveni toliau. Taip kaip ir visos kitos issivysciusios ne ES salys. Del LT sitoj vietoj, deje, esu linkes sukast dantis, nes is ES dar vis tebegaunam daug pasalpu/paramos/investicju. Pozicija aiski?
Arns 2016-07-20 12:11
Gali visokie immortallt ir toliau seilėdamiesi taškytis kaip "tas bankrutuos", "tas neturi ateities","šitai negali kisti", "išstojimas bus lygu katastrofai",bet pasaulis juda į priekį. Faktas jog rožinio drambliuko ES sapnas baigėsi. Nebegalima nieko nedaryti, tikėtis jog į problemas nežiūrint jos praeis. Tokia kokia buvo ES, egzistuoti nebegali, ir kiek besiputotum, daugumai žmonių norisi galų gale susėsti ir suvesti visus galus. Tas šiuo metu ir yra daroma. Pirmasis skambutis, kad iki tol buvusi tvarka nebeveikia buvo dar senais bandyta priimti "Europos konstitucija". Kelios valstybės (pvz Airija) po referendumų sustabdė projektą ir pareikalavo esminių permainų bei išlygų. Dabartinė krizė dar stipresnė, dar daugiau valstybių nori žinoti kokia jų vieta prie stalo, dar daugiau gyventojų panoro pasidomėti kokie jiems variantai yra siūlomi. Tai esminė permaina sąjungoje, kurioje iki tol niekas nesidomėjo ką ten kas daro, vos ne kaip į tremtį išsiųsdavo pabodusius politikus, jei kas nepatikdavo, tiesiog į anekdotus sudėdavo. Britų paskelbtas "Brexit" nėra ekonominė bomba, kaip bandoma kalbėti, tai grynai politinių sprendimų ir valdžios dalybos konfliktas. Atkreipkime dėmesį,kokie buvo svarbiausi argumentai: migrantai ir kieno priimti įstatymai yra viršesni. Panašius klausimus girdime ir iš Suomijos (kurioje pirmojoje Euroskeptikai įgijo svaresnį vaidmenį politinėje arenoje), Olandijos, Prancūzijos, Austrijos, Vengrijos, Lenkijos, Graikijos. Su tokiais šūkiais skinasi kelią į valdžią ir vokiečių opozicinis avangardas. Niekas iš jų nekvescionuoja ekonominės politikos, bet turi pastabų dėl judėjimo laisvės ir suteikiamų privilegijų(gauti išmokas). Nepatinka prievartiniu būdu kišami įstatymai. Prieš kelis dešimtmečius iškėlus tokius klausimus būtum palaikytas paiku. Visas ES procesas judėjo gaivališkai trindamas nacionalines jėgas. Tačiau iš gyventojų reakcijų matom jog taip toliau važiuoti nebegalima. Arba bus išlipančių arba reikia susitarti kaip dėlioti bėgius Europos projekto traukiniui.
immortallt 2016-07-20 12:13
Gauna daugiau, nes yra didesnis poreikis. Po ~5-10 metų į Prancūzijos elektros infrastruktūrą pinigai pradės plaukti. Tai kelias yra parama? Kažkas kramto jį nuo krašto ir negeneruoja jokios vertės šaliai į kurią investuojama ir jos kaimynėms? Nu bet kas per įsivaizdavimas, kad liberalumas, tai solidarumo priešingybė. Jei net nesupranti už ką yra liberalai, tai kokio velnio eini čia ir aiškini nesąmones, kaip kad nuo 2020 neliks paramos. Ar kad tai pašalpa. Beje, privatus draudimas irgi pašalpa? Ir šiaip pagalba kitam nėra blogas dalykas, kol tai netampa pašalpa - tai, iš ko gyvenama ir neieškoma būdų, kaip pačiam užsidirbti. Kai žmogui praradusiam darbą skiriama pinigų suma pragyvenimui ir skiriami mokymai, po kurių susiranda darbą - tai investicija. Kai duodi pinigus neribotai ir jis į darbą negrįžta - tai pašalpa. Kodėl? Todėl, kad jis negrįžta į darbo rinką ir negrąžina tai, ką gavo. Tavo pozicija nėra tvari, nes nesupranti, kad be laisvo žmonių judėjimo nieko gero nebus ir sąjunga sužlugtų. Beje, Rusija irgi yra laisvos prekybos narė, bet tai jai netrukdo uždėti muituis ar uždrausti tam tikros kilmės prekių importą. Taip pat nedraudžia prisigalvoti tvarkų durnų ir t.t. Ir šiaip matau niekad nesi susidūręs su prekyba ne ES šalių. Susidurtum, žinotum, kokios problemos tai verslui ir kaip tai neigiamai veikia prekybą. Va dėl tokių nesusipratėlių, kurie nieko nemokėdami mano, kad supranta, kas yra ES ir kokia nauda iš jos, būtų labai gerai, jei UK išeitų iš ES. Būtų geras pavyzdys ir niekam klausimų nekiltų.
UTF16 2016-07-20 12:30
Visiškai. Vienintelis realus „argumentas“ – neracionali neapykanta kitataučiams, ksenofobija. Ir viskas tuo pasakyta.
Audrius 2016-07-20 12:38
what ever... is tavo padriko minciu kratinio atrodai kaip zmogus be principu ir ideolgijos, (kame nieko blogo nematau, beje). Taip sakant, priklausomai nuo oro stumi arba dziaugiesi pasalpom ir subsidijom ir t.t-esme, kad butu nauda tau, o dar svarbiau, kad islaikyt savo pseudo teorijas (kuriu beje, gyvenime nesi suartikuliaves, nu nes jos doesn't make sense). Kas knisa, tai tavo manieros, kai n-taji karta savo pseudo teoriju logikos skyles kaisai kazkokiom lastelem ir kitu sh.. Pastabele ateiciai, nuo siol visas socialines ismokas vadinsim "lietuvos investicijas i zmogiskuosius resursus, ok?" gi tas pats pagal tavo logika
Audrius 2016-07-20 12:41
cia vel tu imortal? wtf? siena tarp vilniaus ir kauno? ta prasme...? pas tave aiskiai yra siena tarp snekejimo ir mastymo... dar karta padaryk savo verbalines diarijos santrauka, nes nieko nesupratau
Kirtiklis 2016-07-20 13:09
Ir visada atsiranda proto bokštai kurie vis rėkia - pažiūrėkit į Šveicarija, Japonija, Australija ir t.t. Ar tikrai taip blogai su galva ar kas jiem yra? Japonija - pastatyta ant JAV investicijom ir kitkuo. Lygina Australija - žemyną(!) kuris turtingas iškasenom ( geležis, akmens anglis), kaip čia dar kokios Afrikos neįtraukė.. O kur dar Šveicarijos kišimas.
Absoliutas 2016-07-20 13:25
Audrius yra vienas ir NEPRIKLAUSOMAS savo kedes karalius. Idomu ko jam dar reikia sitame forume, negi jam nepatinka buti vienam ir NEPRIKLAUSOMAM?
immortallt 2016-07-20 13:51
Audriau, bandau nusileisti iki tavo suvokimo lygio pateikdamas ekonominio išsilavinimo neturintiems pritaikytus pavyzdžius, matau nepavyksta ir to suprasti. Ką galiu pasakyti, pradėk mokytis ekonomikos bent jau iš mokyklinių vadovėlių, jei iš tikrųjų nori kažką suprasti ir rimtai diskutuoti, o ne traukti pavienius faktus, kurie mažai susiję ir naudoti juos kaip argumentus. Kai perskaitysi jį ir išspręsi užduotis parašyk, gal tada suprasi bent elementarius dalykus. P.S. Audriau, žinai kas juokingiausia? UTF aš užblokinęs, kad nematyčiau ir nesivelčiau į ginčus, bet net jis tau sako tą patį.