Rytų medicinos gudrybės: nustebsite, kas atsitiks, jei atliksite šį veiksmą  (3)

Kinų medicina kūną suvokia kaip energijos sistemų kompleksą, kurį galima paveikti masažuojant ir spaudant tam tikrus taškus. Šie metodai padeda energijai plūsti į reikiamus organus, rašo justhealthylifestyle.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinai tiki, kad uždėjus ledo kubelį ant sprando taško pagerės sveikata, nuotaika, energija užplūs visą organizmą. Taškas yra tarp kaklo sausgyslių prie kaukolės pagrindo.

Taškas vadinamas Feng Fu – Vėjo prieglobsčiu. Atsigulkite ant pilvo, pasiimkite leduką, įvyniokite  jį į rankšluostį ar medžiagos skiautę.

Ant taško leduką laikyti reikėtų apie 20 minučių. Šis metodas turi būti kartojamas du kartus per dieną: ryte ir vakare.

Procedūros metu kraujyje pagausės endorfinų, jausitės tarsi apimti euforijos. Nuolatinis procedūros kartojimas pagerins ir miegą, virškinimą, gali padėti esant dantų, galvos ir sąnarių skausmams.

Dar manoma, kad gali padėti nutukusiems, sergantiems degeneracinėmis stuburo, kvėpavimo takų, širdies ir kraujagyslių ligomis, turintiems skydliaukės problemų, padidėjusį kraujospūdį, kamuojamiems streso ir nuovargio ar emocinių sutrikimų.

Moterims taško stimuliavimas leduku gali padėti sureguliuoti mėnesinių ciklą. Tiesa, skelbaima, kad metodo negalima naudoti, jei turite širdies stimuliatorių, laukiatės kūdikio, sergate epilepsija ar šizofrenija.

Nors temperatūros poveikis įvairiems organizmo organams - mokslinis faktas, šis konkretus metodas nėra moksliškai ne įrodytas nei pagrįstas. Tad galima patiems pabūti tyrėjais ir nustatyti, ar tai iš tikro veikia, ar tėra eilinis placebas, kaip ir su akupunktūros atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(42)
(19)
(23)

Komentarai (3)