Sunku patikėti, kad paprasti kaklo skausmai gali baigtis taip blogai  ()

Statistika rodo, kad 70–85 procentai ne tik senyvo amžiaus, bet jaunų šalies gyventojų kenčia nuo skausmų kaklo srityje. Šiuos negalavimus daugelis yra linkę ignoruoti, tačiau jie gali turėti baisias pasekmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaklas sudarytas iš 7 slankstelių, tarp kurių yra tarpslanksteliniai diskai. Tai kremzlinės pagalvėlės, skiriančios vieną stuburo slankstelį nuo kito.

Žmogui senstant kremzlės dėvisi greičiau, mažėja tų pagalvėlių elastingumas ir tarpai tarp slankstelių, rašoma all-4-woman.ru.

Kaklo srityje yra daug kraujagyslių ir nervų ir viena stambiausių arterijų – stuburo. Kanalai, per kuriuos eina tie nervai, yra siauri, todėl mažiausias kaklo slankstelių poslinkis gali sukelti stuburo arterijos spazmus. O kai pradeda ją nuolat spausti, blokuojamas smegenų aprūpinimas deguonimi - atsiranda kaklo osteochondrozė.

Skausmas gali plisti į ranką, sutrinka rankų judesiai, gali pasireikšti pirštų tirpimas, pakaušio, pečių skausmai, sunku pasukti galvą. Gali pykinti, sutrinka pusiausvyra, svaigsta galva. Padidėja kraujospūdis, gali aptemti akyse, galite pradėti knarkti ar net suprastėti jūsų regėjimas, pablogėti dantų būklė.

Dažniausiai ši problema kyla daug praleidžiantiems daug laiko sėdint prie nepatogiai įrengto darbo stalo. Prisideda ir infekcinės ligos, prasta fizinė būklė, medžiagų apykaitos sutrikimai, nutukimas, dažnas aukštakulnių avėjimas, stuburo iškrypimas, peršalimas.

Tokie kaklo sužalojimai gali peraugti į lėtines ligas ir negydomi sukelti rimtesnes pasėkmes. Ilgainiui galite nebepajudėti.

Ką daryti? Pirmiausia pasirūpinti tinkama darbo vieta: įsigykite ergonomišką kėdę ir patogų darbo stalą. Stalas bei kėdė turi būti pritaikyti kiekvienam žmogui pagal jo ūgį. Nedirbkite pasidėję kompiuterį ant kelių. Tai daryti reikėtų tik prie stalo. Miegoti reikėtų ant neišgulėto čiužinio, taisyklingai kelti ir nešti sunkius daiktus, reguliariai mankštintis.

Dirbdami darykite dažnas pertraukas ir atlikite paprastus pratimus pečiams ir kaklui atpalaiduoti. Išmanųjį telefoną laikykite tiesiai sau prieš akis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(46)
(4)
(42)

Komentarai ()