Paradoksas: Lietuvos rodikliai gerėja, tačiau skurdas nesitraukia – kodėl taip yra?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laurynas19 2016-10-05 13:53
Pirmą kartą per daugelį metų Lietuvoje buvo tiek daug reklamos bei agitacijos, skatinimo žmonėms eiti balsuoti. Galbūt tikrai šį kartą kažką gero išrinksim.
sub 2016-10-05 15:59
LSDPDPTT turėtų nebūti koalicijoje, jei balsuos daugiau protingų nei kvailų žmonių. Ir labai gaila, kad šiknius Masiulis sugadino LRLS vardą, bet tiekiuosi žmonės atsipeikės, ir nenurašys visos partijos dėl vieno kvailio.
lucy 2016-10-05 16:26
Manau didžiausia Lietuvos problema yra atskirtis tarp skirtingų profesijų atlyginimų. Pvz anglijoje jie daug vienodesni, nėra tokių didelių šuolių kaip Lietuvoje. Ir už tą patį minimumą tu kuo puikiausiai gali gyvent. Kas juokingiausia jog kainos yra vienodos ar net dar pigiau ten. Jei būtų čia kažkas panašaus į "svarines" ir kiek ten pigiai viską galima nusipirkt tai gal nesijaustų tokios nelygybės.
technologas 2016-10-05 18:05
Socialinės politikos beveik nėra? Tas prasme išlaidos jai BVP kontekste nedidelės. Va kame šaknys. Ką ten Seimas, menkniekiai. Pažiūrėtumėt kiek per viešus pirkimus praplauna atkatų. Be to, nekilnojamo turto mokestis padėtų. Tai gal tiek. O atlyginimams pakelti veiksnios profsąjungos praverstų. Kaip Vakaruose. Nu va matot, viskas jau seniai išrasta, o vis dar popierių gadina dėl amžinų rusiškų klausimų - kas kaltas ir ką daryti.
daniel.thrink 2016-10-05 20:04
Ne gyvenimo lygis gereja, o tauta nyksta, zmones isvaziuoja. Draudziama dviguba pilietybe. Grobiama is kartos i karta. Profesijos negerbiamos ir ju atlyginimai pasiepiantys. Vakaruose valytojai, mesos cecho darbuotojai etc.. Sunkiai dirbantys tikrai gali viska tureti, ir masinas padorias iperka ir namus grazius turi. O Lietuvoje sunkiai dirbdamas tik i kapus nusivarysi. P.S Neturiu LT srifto.
Arthuras 2016-10-05 20:34
Taip, iš esmės, nėra. Tiksliau, lygiai taip pat, sunkiai ir tikslingai dirbdamas - gali ir Lietuvoj turėt namą, nusipirkt padorų automobilį... Lygiai taip, kaip čia ne visi tai turi - ten taip pat. Niekur nekvalifikuotą darbą dirbantys asmenys nesitaško pinigais. Bet apskritai, man gaila lietuvių, kurie gyvenimo tikslu laiko padorų namą ir automobilį.
daniel.thrink 2016-10-05 20:52
Tamsta iskreipete mano minti, padoriu gyvenimu laikau tai, jog atsigules i lova gali sau nesukti galvos del pinigu, zinodamas, jog visa seima soti ir patenkinta. Namas ir automobilis dalis to. Lietuvoje galima uzsidirbti? Nejuokaukite. Maisto produktu kainos kaip UK, o atlyginimai juokingi. Anglijoje uz minimuma ir uz buta susimokesi ir valgysi skaniai, ir dar turesi atsideti santaupoms. Bent jau kai visa seima dirba ir palaiko vieni kitus.
Robkinas 2016-10-05 21:17
Visa tai galima turėti ir Lietuvoje, bet, kadangi mes atsilikę nuo išsivysčiusių Vakarų ~30 metų, tai atitinkamai ir nuomojame senos statybos butus ir vairuojame ~15 metų senumo automobilius ir dar atsidedame santaupoms. Iš esmės viskas tas pats, tik kad nekilnojamas turtas biškį susidėvėjęs ir automobiliai daugiau mažiau nuvaryti nuo kojų.
Arthuras 2016-10-05 21:23
Dirbdamas už minimumą - dėl pinigų galvą suksi visur pasaulyje. T.y. pajamas ir išlaidas - skaičiuoti reikės ir gana detaliai. Taip, pragyvenimo lygis Vakaruose geresnis. Ir nieko keisto. Tam yra krūvos paaiškinimų. Bet pragyvenimo lygis nėra geresnis keliais kartais, kaip emigrantai nori pabrėžt. Skaičiuojate tik tai, kiek uždirbate. O kad būsto pirkimo/nuomos kainos, paslaugų kainos keliais kartais didesnės - net girdėt nenorite. Ir jei jau gyvenate užsienyje, tai ir gyvenkite kaip vietiniai - nevažiuokite į Lietuvą reikaliukų pasitvarkyt už lietuviškas kainas.
kiesza 2016-10-05 21:59
Man patinka vienos prorusiškos partijos mintis, kad reikia progresinių mokesčių, bei apyvartos mokesčio bankams. Šalia užsienio bankų įsteigt lietuviška, per kurį keliautų es pinigai, būtu palankesnės paskolų sąlygos, bei pigesnės kasdienės paslaugos taip būtų nukonkuruotas kartėlis, taip pat ir su vaistinėm, įsteigti valstybinį tinklą kuris nesiektų pelno ir palaikytų realias kainas, o dar kai atsirado galimybė skolintis už minusines palūkanas, kodėl valstybė nedalija piliečiams paskolų būstui geresnėmis sąlygomis? O žmonės toliau priversti žemintis prieš skandinavus už nepadoriais palūkanas..
Arthuras 2016-10-05 22:26
Komerciniuose bankuose šiuo metu - palūkanos labai, labai mažos. Progresinių mokesčių sakai reikia? Kaip tu juos įsivaizduoji? Papasakok.
Vytax 2016-10-05 22:41
Ir kokios tos „nepadorios“ palūkanos? 1.4-1.9%? Šios palūkanos ko gero neviršija infliacijos lygio. http://www.bankai.lt/paskolos/busto
SaMaras 2016-10-05 22:49
Kiesza, idėjos skamba gražiai, dar pridėkime kad ir gamyklos ir visos kitos sferose turėtų būti valstybinės įmonės kurios tiesiogiai ar netiesiogiai nukonkuruos špikuliantus.. ir prekių kainos visur bus vienodos.. su laiku visos darbo vietos bus valstybinės ir taip nebus engiami dirbantieji.. visi gaminantys turės kur parduoti savo produkciją.. ir bus taika ir ramybė, kad visi dirbs kiek galės kad tik visuomenei būtų geriau :wink:
Hmz 2016-10-05 23:57
Grigas nuo tariamai mobiliakų sukeliamo vėžio peršoko politikos kedofilo levelyje. Drąsiai svaidosi lozungais "valdžia Lietuvoje daro eksperimentus su žmonėmis", "Nemokšiškas šalies valdymas, didinantis žmonių atskirtį", bet nieko konkretaus taip ir neparašė - kas konkrečiai negerai ir ką reiktų keisti.
Šinšilas 2016-10-06 00:23
Už ką balsuot kad labiau pakenkti niekšams socialdemokratams ir konservatoriams? Liberalus Masiulis nubaudė.
- 2016-10-06 00:59
Kaip tau - balsuok už Paulauską, norintį jungtis prie Rusijos.
Erodas 2016-10-06 07:14
nes rusai puola ir del to reikia rinkti konservus, kad laimetumeme. o konservai yra desinieji kuriems yra visiskai po**i tas skurdziausias lietuvos gyventuoju sluoksnis, nes jis reikalingas tik tam kad pigiai ekonomika butu galima kelti
technologas 2016-10-06 07:37
Socdemai dar didesni dešinieji.
immortallt 2016-10-06 09:12
erodas, turbūt ir asmeniniame gyvenime įdedi skelbimą, "Ieškau kas duos pinigų, po to gal pradėsiu dirbti". Nesukti galvos dėl pinigų? Žmonės turi po kelis namus, po kelias mašinas ant galvos, jachtą ir lėktuvą, bet galvą dėl pinigų suka. Nori nesukti galvos dėl pinigų? Pirma susitvarkyk savo norus. Tada susitvarkyk su savo žiniomis, susirink patirtį ir pradėk normaliai dirbti. Apie pinigus dabar svarstau tik kaip susirinkti pradinį įnašą namui greičiau nei per du metus dirbant Lietuvoje. Dirbu samdomą darbą privačioje įmonėje, kur neturėjau jokių pažinčių. Konservatorius mėgsta kaltinti tamsaus proto žmonės, nes nesupranta, kad mėšlą mėžiant smirda. O mėšlą mėžti reikėjo, nes abu kartus, kai buvo valdžioje, buvo krizė. Kubilius padarė politinę savižiudybę, bet padarė sprendimus, kurie buvo pripažinti visame pasaulyje. Kubilius buvo pakviestas į prestižinį suvažiavimą Šveicarijoje, kur kviečiami tokie žmonės kaip Bill Gates, anksčiau ir Steve Jobs bei kiti verslo pasaulio bei politikos lyderiai.
vazzy 2016-10-06 09:47
Pritariu, Kubilius padarė labai didelę politinę auką, viską prisiemė ant savo pečių sprendžiant krizės problemą ir žinoma visos reformos dabar linksniuojamos su jo pavarde. Iš pradžių stebėjausi kodėl konservatoriai kėlė Gabrieliaus, o ne Kubiliaus kandidatūrą, bet poto tapo aišku, kad Kubiliaus pavardė asocijuojasi su krize, su atlyginimų, pencijų mažėjimu ir daryk tu ką nori, tas kas nesupranta ekonomikos iš to Kubilius pavogė penciją ir sau į banko saskaitą persivedė, nes jei nebūtų sumažinęs tai matyt viskas būtų buvę geriau.