„Amazon“ pristatė pirmą eksperimentinę parduotuvę: jei projektas pasiteisins, mažmeninėje prekyboje įvyks perversmas (Video)  (7)

Interneto prekybos gigantas amerikiečių kompanija „Amazon“ atidarė pirmą eksperimentinę parduotuvę, kurioje nėra nei kasininkų, nei savitarnos kasų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nedidelė bakalėjos ir greitųjų užkandžių parduotuvėlė kelias dienas veikia Sietle – mieste, kur įsikūrusi pagrindinė ‚Amazon“ būstinė. Kol kas ji aptarnauja tik kompanijos darbuotojus, o apie šią parduotuvę sužinojusiems vietos žurnalistams neleidžiama imti interviu iš pirkėjų ir aiškintis, kaip ji veikia.

Pati kompanija savo reklamoje teigia, kad parduotuvė veikia panašiais principais kaip robotizuoti automobiliai, tai yra, naudodama vaizdo ir kitus jutiklius bei dirbtinį intelektą.

Kompiuterių ekspertų nuomone, „Amazon“ parduotuvė greičiausiai pilna kamerų, kurios filmuoja paimamas, padedamas atgal į lentynas ir krepšiuose atsidūrusias prekes.

Visa tai analizuoja galingas kompiuteris. Taip pirkėjui užtenka turėti registruotą apsipirkimo programėlę telefone, kuri fiksuoja apsipirkimo vietą, kad išėjęs iš tokios parduotuvės iškart gautų sąskaitą.

Jei šis „Amazon“ projektas pasiteisins, prognozuojamas didelis perversmas mažmeninėje prekyboje, o tai – viena didžiausių rinkų ir Amerikoje, ir visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Saulius Masalskas
(40)
(1)
(39)

Komentarai (7)