Vilniuje atidarytas iliuzijų kambarys apgauna akis ir protą - kas milžinas, o kas nykštukas? (Video)  ()

Penktadienio popietę Vilniaus Šeškinės seniūnijoje pakvipo Kalėdomis – čia prasidėjo dar vienas „Kalėdų sostinėje 2016“ renginys bendruomenėse. Vilniečius Kalėdas švęsti bendruomenėse paskatinęs meras Remigijus Šimašius džiaugėsi, kad seniūnijos gyventojai šįmet realizavo projektą „Iliuzijų kambarys“. Pagrindinėje aikštėje duris atvėręs kambarys lankytojus nustebins optine apgaule ir skleis šventinę nuotaiką iki pat Trijų karalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą Lietuvoje realizuotas projektas „Iliuzijų kambarys“ lankytojus pritrauks ne tik optinėmis apgaulėmis, bet ir šventine nuotaika. „Iliuzijų kambaryje“ bus ir židinys, ir elniai, ir Kalėdų seniai. Lankytojai jame galės pasijusti tarsi pasakoje, bet su optinės apgaulės elementais. Projektą sostinei padovanojo Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentai. Kaip teigia VTDK direktorė Liucija Nijolė Kikutienė, tai – unikalus projektas, kuris neturėtų palikti abejingų.

„Iliuzijų kambarys“ – tai patalpa, kurioje specialiai iškreipiama perspektyva. Žiūrint iš tinkamo kampo vieni objektai jame atrodo labai dideli, o kiti –  maži ir t.t. Projekto iniciatoriai pataria į „Iliuzijų kambarį“ eiti su išmaniaisiais telefonais ar fotoaparatais, mat optinės apgaulės geriausiai veikia jas fotografuojant iš tam tikro kampo.

„Iliuzijų kambario“ atidarymo akimirkos video siužete

Vieno iš projektų autorių, VTDK dėstytojo, dizainerio Jaroslavo Daveiko teigimu, šio projekto kūrimas buvo ilgas ir sudėtingas procesas, pareikalavęs daug laiko.

„Viskas prasidėjo nuo 3D modelio. Mūsų komandos programuotojas praleido daugybę valandų atlikdamas pačius įvairiausius matavimus. Po to buvo pagamintas specialus karkasas, prie kurio irgi teko ilgai padirbėti, nes jame negali būti nei vieno lygaus kampo. Trečioji dalis – grafinis apipavidalinimas, kuris būtinas tam, kad sustiprintų kuriamas iliuzijas“, – projekto kūrimo paslaptimis dalijosi dėstytojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(15)
(6)
(9)

Komentarai ()