Nuolaidų daugiau nebebus: „Pigu.lt“ radikaliai keičia kainodarą ir tikisi pakeisti rinkos įpročius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerealiai 2016-12-31 11:55
Pagaliau susiprotėjo nebedaryti tų pseudo akcijų. Gal su laiku ir lojalumo kortelių nebereikės pilnos piniginės nešiotis.
Kubietis 2016-12-31 12:02
Neįsivaizduoju, kas tuos tyrimus darė ir kur juos darė. Kartą teko Lidl apsilankyti, tai pensininkai maišais tempė mandarinus, nežinau ar jiems nuolaida buvo, bet jei pensininkas velka kažką maišais tai turėtų juos vos ne nemokamai dalinti. Yra du skirtingi dalykai, kai daromos tikros nuolaidos ir kai tik rėkiama išpardavimas, o kainos pakeltos. Užsienio šalyse yra taikoma kitokia kainodara: jei pas konkurentą pigiau, parduosim už tą pačią kainą. Žinoma, Vakarų šalys atsilikusios, Pigu.lt rinkodaros specialistai geriausi Visatoje, duokit jiems darbą NASA. Aš nesipiktinu jų kainodara, kiekvienas savo verslą kuruoja kaip jam patinka. Bet užsakinėti straipsnius ir girtis ant visos Lietuvos, jau šiek tiek žemas lygis. Jiems yra bepigu kalbėti apie savo mokslinį tyrimą, nes tai tik internetinė parduotuvė, jų atstovybės kišenės dydžio, visa apyvarta daroma internetu. O žmogus dažniausiai nėra durnas, lygina ne nuolaidos dydį internetu, bet galutinę kainą tarp kitų parduotuvių, net yra puslapis, kuriame parodo, kiek kainuoja tam tikra prekė skirtingose parduotuvėse. Bet, jei žmogus užeina į Topocentrą, kalbu apie materialią parduotuvę ir jam reikia tam tikro daikto čia ir dabar, nubraukta kaina ir šalia parašyta mažesnė sudaro labai didelę įtaką. Jau nekalbu apie maisto parduotuves.
Arns 2016-12-31 12:15
"Sėkmės". Kodėl nieko nebevilioja nuolaidos? Vertingesnes prekes perkantys gali ne vieną savaitę domėtis kainomis ir mato kuris pasiūlymas geras, o kuris tiesiog apgaulė. Visgi matyt savo paskutine kompanija raginusia šluoti sandėlius net ir naivesnius privertė pasiskaičiuoti kokios tos tikros jų siūlomos nuolaidos. Va tada ir prireikė tokių savęs balinimosi akcijų. Kaip 15min giriasi savo "interneto švara" taip ir pigu.lt eilinį kartą ragins keistis. Tik jie ne pirmieji tą bandę. Vargu ir ar paskutiniai. Nepakeitus savo mąstysenos vėl grįš prie klientų gręžimo.
FtBall 2016-12-31 13:56
Man dar mokykloj ekonomikos mokytojas yra sakęs, kad NIEKADA neparduoda prekės pigiau, nei pats pardarvėjas už ją mokėjo. Tai jei prekės vertė yra 100€, vienas pardavėjas parduoda už 500€ su 200€ nuolaida, o kitas - iškart už 300€ parduoda - pirkčiau pas antrajį.
amas 2016-12-31 14:00
Aš tai pirkčiau tiesiai iš kiniečio jei tik įmanoma, ir nepalikčiau nei procento pirikupam.
GM 2016-12-31 14:38
Beveik visais atvejais tos nuolaidos yra fiktyvios. Nesuprantu kodėl tai yra "legalu"?.. Aš suprantu, kad čia reiktų daryti sunkų ir ilgą tyrimą, bet įrodyti kaip apgaudinėja tikrai įmanoma.
ISG 2016-12-31 15:03
Kai man reikia konkretaus daikto, laaaabai lengvai patikrinu jo kaina VISOSE parduotuvese... i tuos procentus net neziuriu... ir nei kart nepirkau sitoj pardoj, nes VISADA randu pigesne
Vytax 2016-12-31 16:13
Netiesa. Būna tam tikrų atvejų kai pardavėjas prekę parduoda pigiau nei pats ją pirko. Pvz.: Pardavėjai kartais padaro klaidų. Ir užsako mažai paklausių prekių. Kadangi sandėliavimas kainuoja, tai pardavėjui apsimoka darant nuolaidas tokių prekių atsikratyti kuo greičiau. Kai kurios prekės savaime itin greitai nuvertėja. Pvz.: elektronika (mobilieji telefonai, televizoriai, kompiuteriai), rūbai („išeina iš mados“). Tad visai tikėtina, kad pirma tokia prekė iš konkrečios siuntos bus pardavinėjama su dideliu antkainiu, paskutinė - su minusu. Kartais atsitinka tokia situacija, kad prekių sandėlys būna pilnas, o pritrūksta apyvartinių lėšų. Tad staigiai parduoti su nuolaida yra būdas gauti trūkstamų apyvartinių lėšų. Tai gali būti pigiau nei tarkime imti kreditą iš banko. Kartais būna tiesiog sandėlio ar lentynų valymas, keičiant asortimentą ar tiesiog mažinant darbo sąnaudas. Bet vėlgi tokios nuolaidos taikomos retai. Jeigu nuolatos parduotuvėje kabo užrašas „nuolaida“, ji netenka prasmės.
zet 2016-12-31 18:05
pigu.lt neradau dominanciu kokybisku produktu. Apsrkitai perku is Japonijos, Amerikos internetu. Daug geru smulkmenu galima is pacios kinijos turegeliu. Pigu.lt esu pirkes brangius kvepalus. Nors tuos pacius kita karta susiveikiau is UK. Paskutini karta Pigu.lt ieskojau kokybisko siuoliuko presui (atsilenkimams), tik ten dazniausiai piguva kur max svoris iki 80 kg arba vaikams, kieno ugis iki 160cm. I metus internetu apsiperku nuo 500 iki 2000 euru. Man truksta musu parduotuvese dvieju dalyku: 1. Kokybisku prekiu 2. Gero prekiu aprasymo.
Creatium 2016-12-31 18:08
Čia tai galbūt galioja ne maisto prekėms, tačiau maisto prekių segmente yra visai kitaip. Ten gana dažnai yra pardavinėjamos prekės žemiau savikainos. Ir, aišku, ne dėl to, kad baigiasi galiojimas. Čia ne iš oro sakau, turiu gerą šaltinį.
RealasLT 2016-12-31 20:34
Galetu prie prekiu prideti diagrama su kainos pokyciu per tam tikra laika. Uz klastojima bauda.
zaliaakis 2016-12-31 20:59
Turi bloga saltini... Praktiskai niekas lt neparduoda prekiu i minusa. Kad ir kokios butu nuolaidos... Cia tik iliuzija arba "viena boba sake" Daug yra variantu padaryti, kad ir tikrinant atrodys , kad preke i minusa...
kestutisz 2016-12-31 21:52
Na tai padarys - tipo "kainų" grafiką, o va tau ir tik šiandien parduos su nOlaida kuri nieko bendro neturi su tom kainom grafike :) Bet šiaip tai taip, vaikų žaidimai tos akcijos ir nuolaidos, bet realiai prekybos įmonėse tirkai yra tokios pareigybės "komersantai" kurie tikrai tiki jog daro rimtą darbą burdami skaičiukais ir kažkaip nepastebi, kad net gyvoj parduotuvėj klientui mažiausiai įdomi ta skaičiukų magija ir jis ten pat telefonu pasižiūri kiek ta prekė kainuos kitur. O perkant internetu dar paprasčiau. Galų gale net googlo analytics structured data sufeikintos bijosi pateikti bijodamas piktojo google sankcijų (galima ten aišku prirašyti "discount" elementų, bet google to sh nerodo), gal pagaliau susiprato :)
Luftwaffle 2017-01-01 02:45
Arba tavo ekonomikos mokytojas buvo Keturkojis, arba tu kazko nesupratai. Dabar pagalvok, uzsipirkai prekiu, sakykim 10 vnt po 100 EUR, staiga visur nukrito kainos ir konkurentai parduoda ta pacia preke uz 90 EUR.. Bet tu gi i minusa neisi, ane? Kaip moke ismintigasis Ekonomistas- laikysi savo prekes 20 Metu ir nesvarbu, kad pardaves uz savikaina, ar pigiau, atgausi BENT KAZKA.. NEEE, tu laikysi tas prekes, ir prarasi visus 1000 EUR.. Nu, nes gi logiska.. ane?
Creatium 2017-01-01 12:48
Šaltinis: tarptautinės įmonės vadovas Baltijos šalims, kurių produkcija užima nemažą dalį prekybos centrų prekių. Labiau juo pasitikiu, negu tamstos informacija.
Shinigami 2017-01-01 13:16
Tai niekuo nepadės, nes jie tik gavę preke užsidės 300 proc. antkaini, palaikys savaitę, o paskui padarys 30 proc. nuolaidą ir parduos prekę su 200 proc. antkainių. Viskas grafike atrodys labai gražiai ir tvarkingai. Nes jame niekas nerodys, kad konkurentas ta preke nuo pat pradžių pardavinėjo tik su 100 proc. antkainiu.
Putulis 2017-01-01 19:55
Prieš atidarant Lidlą, tie patys po 70ct pirkti bananai kainuodavo 1,44Eur be akcijos. Su akcija nebepamenu, bet kazkur truputį virš Euro. Ir tik po Lidlo, visur sąžiningai nusistovėjo neakcijinė kaina 0,99Eur. Dėl pardavinėjimo ar nepardavinėjimo pigiau už savikainą galima ginčytis kad ir visą dieną, nes tai jau komercinės paslaptys. Tačiau faktas, kad prekybininkai ne mus pamaitint susirinko, o pinigų uždirbt, taigi lups kiek galės ir kol galės. Konkrečiai pigu.lt atveju, tai net juoką kelia. Jau vien pavadinimas melagingas. Po to jei perki ten už mažiau, negu kažkiek, tai atsiimant dar administravimo mokestį susimoki ir t.t. ir pan.
AAA000 2017-01-02 11:18
Prekes kaina buna ne pagal tai, uz kiek pardavejas ja isigijo "kazkada", o pagal tai, uz kiek gali isigyt konkreciu momentu. Jei isigijo uz 100€, o siuo metu gali isigyt uz 50€ ta pacia preke - tai pardavinet pilnai gali ir uz kokiu 60-70€ net isigytas uz 100€ prekes. Tavo variantas galioja nebent vienetinems/unikalioms prekems, arba pagal spec uzsakyma. Aplamai dabar realus pardavejai tera tik kelios logistines bazes. Dauguma "pardaveju" tera tik pristatinetojai iki galutinio kliento, kurie teturi nebent kelis prekiu pvz. Galetu iskart reklamuot ne "kainas", o pristatymo greiti, rysiu su didmeninkais kieki, atsiskaitymo ivairove ir savo antkainio procenta.
immortallt 2017-01-02 11:28
Putulis, o nepamiršti vieno dalyko, kad bananų derlius skirtingas kiekvienais metais? Šįmet geras bananų derlius ir dar prastesnis vynuogių derlius. Jei bananus atpigino LIDL'as, tai gaunasi pagal tave, kad vynuoges pabrangino daugiau nei dvigubai. Blogas tada tas LIDL'as, vynuogės per brangios pirkti kasdien.
Putulis 2017-01-02 13:20
Immortallt, beveik nevalgau vynuogių ir labai mėgstu bananus, dėl to ir kalbu tik apie pastaruosius. Žinau apie visus tuos derlius ir kad jie įtakoja kainą, nu bet sąžiningai sakau - pastaraisiais metais bananai kainuodavo tiek pat, nepriklausomai nuo derliaus. Kalbu apie NEakcijinę kainą. Ir kalbu ne apie turgus ar lauko prekeivius, o apie prekybcentrius. Taip, kai derliaus daugiau, dažniau akcijos pasitaikydavo, tačiau rodant (dažnesnes ar retesnes) akcijas, vis tiek nubraukiama nuolat būdavo ta pati 1,44Eur kaina. Aišku, aš galiu būti neteisus, nes tyrimo nedariau ir neužsirašinėjau. bet būtų įdomu perversti visus pvz. praėjusių metų akcijų lankstinukus. bendras vaizdas susidarytų. Ir dar - gudrus tas Lidlas - atsidarė grynai sulig gausiu ir nauju bananų derliumi, kuris tebesitęsia ligi šiol - nuo pat pernai metų birželio NEakcijinė bananų kaina prekybcentriuose - 0,99Eur