Paskutiniojo 2016-ųjų savaitgalio galvosūkiai pastabumui ir loginiam mąstymui lavinti - ar išspręsite juos?  (1)

Metai jau visai juda į pabaigą. Tai - paskutinis 2016-ųjų savaitgalis. Visiems norisi atsipalaiduoti ir pasiruošti artėjančių metų darbams. Todėl šiam savaitgaliui paruošėme labai paprastus galvosūkius protui ir pastabumui lavinti. Kur paveikslėlyje slepiasi berniukas? Kaip į gretas sustatysite kareivius? Kas negerai su šiuo garažu?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio savaitgalio galvosūkiai taip pat nėra nauji, kaip ir praeitą kartą publikuotos kelių dešimtmečių senumo užduotys. Jums prireiks pastabumo ir šiek tiek loginio mąstymo.

Pirmasis galvosūkis yra „surask paslėptą objektą“ pobūdžio - tokie galvosūkiai seniau buvo labai populiarūs. Šiame paveikslėlyje jums reikia surasti pasislėpusį berniuką. Tai nebus labai lengva, todėl apžiūrėkite paveikslėlį labai įdėmiai.

Antrasis galvosūkis nėra vizualinis - nuotrauka tik iliustravimui.

Būryje buvo 24 kariai. Įprastai jie stovėdavo šešiose eilėse po keturis - tai buvo įprasta šio būrio formuotė. Deja, vieną dieną 12 karių susirgo ir tarnauti negalėjo. Būrio vadas, sužinojęs, kad pusė būrio karių iškrito iš rikiuotės, likusiųjų nepasigailėjo ir liepė jiems vis tiek greitai sustoti į šešias eiles po keturis. Kariai labai išsigando gręsiančios bausmės, tačiau vienas popieriaus lape greitai nubraižė paprastą figūrą, kuri kariams ir padėjo išsisukti.

Kaip turi sustoti šie kariai, kad būtų šešios eilės, o kiekvienoje būtų po keturis karius?

Trečiasis galvosūkis taip pat yra iš senų pastabumą lavinančių galvosūkių serijos. Ar pastebėsite, kas negerai šiame paveikslėlyje?

Savo spėjimus galite pasitikrinti antrame straipsnio puslapyje pateikiamuose atsakymuose.

Pasidalinkite su draugais
(23)
(7)
(16)

Komentarai (1)