Vienas kaimas Vengrijoje paskelbė karą musulmonų kultūrai  (11)

Vengrijos kaimas Asotthalom uždraudė musulmoniškus apdangalus ir kvietimus maldai. Paskelbęs "karą musulmonų kultūrai", kaimas tikisi pritraukti daugiau krikščionių iš Europos, kurie nusiteikę priešiškai multikultūralizmo atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Pirmiausia, laukiame žmonių iš Vakarų Europos - žmonių, kurie nenori gyventi multikultūrinėse visuomenėse", - britų žurnalistams sakė Laszlo Toroczkai, kaimo meras. "Nenorėtume į kaimą pritraukti musulmonų", - pridūrė jis.

Asotthalom - atokus Vengrijos kaimas, 2 valandų atsumu nutolęs nuo Vengrijos sostinės Budapešto.

"Kaimui labai svarbu išlaikyti tradicijas. Jei čia atvyktų daug musulmonų, jie negalėtų integruotis į krikščionių bendruomenę. Mes matome dideles musulmonų bendruomenes Vakarų Europoje, kurios negali integruotis - todėl nenorite čia patirti to paties", - sakė L. Toroczkai.

"Norėčiau, kad Europa priklausytų europiečiams, Azija - azijiečiams, o Afrika - afrikiečiams. Tiesiog taip paprastai", - kalbėjo Vengrijos politikas.

Pabėgėlių krizė prisidėjo prie antiimigracijos nuotaikų Europoje. Vengrija - ne išimtis. Migrantų krizės metu 10,000 pabėgėlių kasdien kirto sieną iš Serbijos į Vengriją - Asotthalom kaimas įsikūręs vos kelių minučių atstumu nuo šios vietos.

Šiame kaime be to, kad nelegalu dėvėti musulmoniškų apdangalų ir kviesti maldai, taip pat neteisėta viešai demonstruoti gėjų meilės. Taip pat ateityje ketinama uždrausti statyti mečetes, nors šiame kaime šiuo metu gyvena tik 2 musulmonai.

Tiesa, daug teisininkų įsitikinę, kad tokie kaimo draudimai kertasi su Vengrijos konstitucija. Vengrijos vyriausybė dėl jų balsuos šį mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(26)
(3)
(23)

Komentarai (11)