Nusikaltėlių poelgius galima prognozuoti: prievartautojai atskleidė kur ir kaip pasirenka aukas  (1)

Kalėjime buvo apklausta grupė prievartautojų, aiškinantis, pagal kokius kriterijus jie pasirenka potencialią auką. Kai kurie nusikaltėlių pasakyti faktai tiesiog šokiruoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmas dalykas, į kurį atkreipia dėmesį prievartautojas, – šukuosena. Jie mėgsta sekti paskui moterį su kasa, surišta uodega ar bet kokia kita šukuosena, į kurią lengva įsikibti. Ne išimtis ir moterys su palaidais ilgais plaukais, o štai merginas su „berniukiškomis“ šukuosenomis jie persekioja retai.

Antras dalykas – drabužiai. Nusikaltėliai seks paskui moterį, nuo kurios lengva nuplėšti drabužius. Daugelis prievartautojų nešiojasi žirkles.

Taip pat jie nusižiūri moteris, kalbančias mobiliuoju telefonu, besirausiančias rankinėje arba kažkuo užsiėmusias – taip lengva jas užklupti netikėtai.

Dažniausiai moterys grobiamos prekybos centrų, įstaigų automobilių stovėjimo aikštelėse ir viešuosiuose tualetuose.

Paprastai prievartautojai stengiasi pagriebti moterį ir greitai ją nutempti į vietą, kur jų niekas nesugaus.

Jeigu bent kiek nors kovosite ir ginsitės, jie nusivils, nes supras, kad jūs galite atkreipti nepageidaujamą dėmesį, o nuraminimas užims daug laiko. Bet dauguma merginų to nedaro, nes bijo ir tikisi gailestingumo.

Nusikaltėliai papasakojo, kad nepuls moters su lietsargiu ar bet kokiu kitu daiktu, kuriuo galima pasinaudoti per saugų atstumą, neprisileidžiant prievartautojo arti.

Raktai prie šių daiktų nepriklauso, nes jūs turite būti labai arti užpuoliko, kad panaudotumėte juos kaip ginklą. Pagrindinis jūsų tikslas – duoti jiems suprasti, kad jūs neverta jų laiko ir pastangų.

Saugumo priemonės, kurias verta įsiminti:

1. Jeigu kas nors jus persekioja gatvėje arba automobilių stovėjimo aikštelėje, pažiūrėkite jam į veidą ir paklauskite, kiek valandų. Taip jūs pamatysite žmogaus veidą ir, jei ką, galėsite jį atpažinti, o kartu nustosite jį dominti kaip auka.

2. Jeigu kas nors eina link jūsų, ištieskite rankas į priekį ir sušukite: „Stok!“ Daugelis prievartautojų prisipažino, kad palieka moterį ramybėje, jeigu ji surinka ar parodo pasirengimą duoti atkirtį. Atminkite – jis ieško lengvo grobio.

3. Jeigu nešiojatės dujų balionėlį, galite pagąsdinti prievartautoją, įspėjusi jį apie tai, laikydama balionėlį prieš save. Tai padės sulaikyti prievartautoją.

4. Jeigu kas nors jus užpuls, vargu ar nugalėsite jį jėga, bet gudrumu – visai įmanoma tai padaryti. Jeigu jus sučiupo iš užpakalio, pasistenkite labai stipriai trenkti nusikaltėliui į sritį tarp pažasties ir alkūnės arba į vidinę klubų dalį. Galite pabandyti sau trenkti iš visų jėgų į šias vietas – pamatysite, kad tai iš tiesų labai skausminga.

5. Po pirmojo smūgio taikykitės į kirkšnis. Smūgis į „vyriškas“ vietas labai skausmingas. Galite pagalvoti, kad supykdysite vaikiną, ir jis panorės jums smogti dar stipriau, bet iš tiesų prievartautojai ieško aukos, su kuria nebus problemų. Todėl kurkite šias problemas ir apsaugokite save.

6. Jeigu prievartautojas ištiesė į jus rankas, sučiupkite jį už dviejų pirštų, išsukite juos ir atlenkite, kiek tik įmanoma.

7. Taikvando pačiu stipriausiu smūgiu laikomas smūgis alkūne. Todėl, jeigu esate pakankamai arti, trenkite su alkūne.

8. Jeigu užpuolikas reikalauja jūsų piniginės ar rankinės, neperduokite jam, o numeskite kuo toliau. Kol jis skubės prie jos, bėkite kiek įkabinate priešinga kryptimi.

9. Jeigu jus įkišo į bagažinę, išmuškite žibintą, iškiškite ranką ir mojuokite, kaip išprotėjusi. Pagrobėjas to nepamatys, bet kiti vairuotojai gali pastebėti. Tai ne kartą išgelbėjo dešimčių moterų gyvybes.

10. Moterys dažnai mėgsta sėdėti automobilyje po pietų, po darbo, pasivaikščiojusios po parduotuves, sudarinėdamos sąrašus, tikrindamos savo dienotvarkes. To nedarykite! Jeigu užpuolikas sekė jus, jam tai – puiki galimybė atsisėsti ant keleivio sėdynės, įremti jums į galvą pistoletą ir pasakyti, kur važiuoti. Kai tik įsėdote į automobilį, iš karto uždarykite duris ir nuvažiuokite.

11. Jeigu nusikaltėlis turi ginklą, bet jūsų nelaiko – bėkite. Šaulys pataiko tik į 4 iš 100 bėgančių aukų. Net jeigu jus sužeis, tikėtina, tai nebus mirtinas sužalojimas. Todėl bėkite.

Pasidalinkite šia informacija su visomis moterimis, kurias pažįstate. Ji gali kam nors išgelbėti gyvybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(3)
(28)

Komentarai (1)