Kaip pakvaišęs amerikietis per tamsųjį internetą žudė savo žmoną (Video)  ()

Sklando gandai, kad vadinamojo tamsiojo interneto gelmėse galima ne tik įsigyti vergą, bet ir nesunkiai rasti samdomą žudiką ir užsakyti jo paslaugas, kad jis susidorotų su jūsų priešais. Lenta.ru mėgino išsiaiškinti, kaip yra iš tikrųjų ir kas nutinka su tokių paslaugų užsakovais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tamsusis internetas (angl. – Darknet) – pasaulinio tinklo sritis, kurioje vyksta įvairi nelegali veikla: prekyba ginklais, narkotikais, žmonėmis, nelegalios lažybos. Šie interneto užkulisiai pasiekiami tik įdiegus į kompiuterį specialią įrangą.

Įkaltis – naršyklės istorija

Šių metų sausio pabaigoje Minesotos valstijos gyventojas Stephenas Carlas Allwine'as buvo apkaltintas savo žmonos nužudymu. Prieš tai tyrėjai kelis mėnesius aiškinosi, kaip auganti neapykanta sutuoktinei privertė vyrą apgalvoti ir išmėginti vis naujus jos numarinimo būdus.

Iš pradžių S. C. Allwine'as kreipėsi į tamsiajame internete populiarią platformą „Besa Mafia“. Ši svetainė pažadėjo ne tik parūpinti samdomą žudiką, sugebantį ne tik nepaliekant pėdsakų įvykdyti žmogžudystę, bet ir rasti programišių, galinčių įbauginti auką.

2016 metų vasarį pseudonimu dogdaygod prisidengęs vyras domėjosi „Besa Mafia“ atstovų, kiek kainuos jo žmonos nužudymas. Užsakovas norėjo, kad žudikas inscenizuotų automobilio avariją.

Tuo pat metu S. C. Allwine'as ieškojo svetainių, kuriose galėtų dolerius iškeisti į bitkoinus, kad galėtų apmokėti užsakymą. Kaip vėliau nustatė tyrėjai, S. C. Allwine'as nenaudojo anoniminę prieigą garantuojančių serverių, o internete naršė namų kompiuteriu. Be to, jis nė karto nepasistengė ištrinti naršyklės istoriją, tad visi šie įkalčiai leido vėliau pareikšti jam sunkius kaltinimus.

Po to, kai vyriškis sėkmingai iškeitė dolerius į bitkoinus, jis „Besa Mafia“ atstovams pranešė, kad auka ketina vykti į šunų parodą Ilinojaus valstijoje, ir nurodė tikslų jos vardą – užsakant nusikaltimą kalbėta apie Amy Allwine. Moteris iš tiesų domėjosi šunų dresūra ir nuolat lankydavosi parodose.

Joks žudikas į A. Allwine taip ir nepasikėsino, tačiau į moters elektroninį paštą ėmė plaukti anoniminiai grasinimai. Kažkas net pažadėjo susidoroti su ja ir pamėgino įtikinti auką, kad ji pati nusižudytų.

Vaistai nuo pykinimo nenumarino

Prabėgus keliems mėnesiams po nesėkmingo sandėrio S. C. Allwine'as vėl kreipėsi į „Besa Mafia“, tačiau šį kartą nusprendė ne patikėti savo užsakymą samdomam žudikui, o pasikonsultuoti su „nužudymų specialistu“.

„Specialistas“ parekomendavo jam įsigyti preparato nuo pykinimo, kuris paprastai skiriamas pacientams pooperaciniu laikotarpiu. Naršyklės istorija rodo, kad 2016 metų gegužę S. C. Allwine'as buvo įnikęs į pavojingų vaistų temą. Jis vėl įsigijo bitkoinų, o po to ir gigantišką kiekį rekomenduoto preparato. Pusę metų jis paslapčiomis maitino žmoną tabletėmis, įmaišydamas jas į maistą, bet nesulaukė jokio efekto.

2016 metų lapkritį policija atvyko į Allwine'ų namus, kai vyras telefonu pranešė, kad jo žmona nusišovė. Policininkai plika akimi pastebėjo, kad savižudybė greičiausiai neprofesionaliai inscenizuota.

Kilusius įtarimus netrukus akivaizdžiai patvirtino kompiuterio ir S. C. Allwine'o telefono turinys: vyriškis ilgą laiką buvo lyg apsėstas žmonos nužudymo idėjos. Jis buvo įsigijęs net penkis mobiliuosius telefonus, kad galėtų bendrauti su neaiškios reputacijos veikėjais iš tamsiojo interneto, gavo ginklo savigynai, kuriuo ir buvo nužudyta moteris, licenciją. Nužudytosios kraujyje buvo aptikta to paties minėto preparato, jo kiekis normą viršijo 45 kartus.

Kompiuteryje likusi informacija parodė, kad S. C. Allwine'as, prisiskaitęs pasakojimų apie nužudymų užsakymus „su šimtaprocentiniu rezultatu“, iki paskutinio momento tikėjosi tamsiojo interneto veikėjų pagalbos ir buvo pasirengęs sumokėti bet kokią sumą. Tačiau jis nepagalvojo, kad kiekvienas jo žingsnis liks interneto naršyklės atmintyje.

Potencialiems žudikams – išbandymas ugnimi

2016 metų gegužę nenustatyti programišiai įsilaužė į „Besa Mafia“ svetainę ir paviešino milžinišką informacijos apie žmogžudysčių užsakovus ir jų aukas kiekį. Internete atsirado vardai, elektroninių mokėjimo priemonių duomenys, susirašinėjimams naudoti elektroninio pašto adresai, taip pat – didelis detalios informacijos apie aukų privatų gyvenimą archyvas su užsakovų pateiktomis jų fotografijomis.

Visiems prieinamas tapo ir „Besa Mafia“ administratorių susirašinėjimas su potencialiais samdomais žudikais. Paaiškėjo, kad būsimi žudikai turėjo atlikti išbandymą: padegti bet kokį tuščią automobilį, įrašyti nusikaltimą vaizdo kamera, o įrašą netikru vardu paviešinti svetainėje „YouTube“.

Instrukcijoje žudikais norintiems tapti asmenims buvo aiškiai nurodyta, kad padegėjai per įrašą neturėtų kalbėti. Tačiau kai kuriuose įrašuose „žudikai“ nevykėliai arba kalba patys su savimi, arba ką nors šūkauja savo pagalbininkams per padegimą.

Ne žudikai, o sukčiai

Kibernetinio saugumo ekspertai peržiūrėjo visą archyvą ir aptiko įdomų laišką, kurį platformos administratoriai parašė vartotojui, prisistačiusiam teisėsaugos institucijų atstovu.

Tame laiške žudikų bendruomenės moderatorius perdavė visą asmeninę galimo žudiko informaciją.

„Mes priimame užsakymus nužudymams, bet iš tiesų jokių žudikų tarp mūsų nėra. Paprastai mes apie užsakymus ką nors nužudyti informuojame policiją ir jai perduodame duomenis apie aukos buvimo vietą“, – tvirtinama laiške.

Tačiau laiškuose įprastiniams klientams „Besa Mafia“ kūrėjai prisistato albanų nusikaltėliais, palaikančiais ryšius su „geriausiais Amerikos, Kanados ir Europos samdomais žudikais“. Už nužudymą „mafijozai“ prašo nuo penkių iki dviejų šimtų tūkstančių dolerių. Bet, kai kuriais duomenimis, sukčiai tik siurbia iš užsakovų bitkoinus, visame internete barsto palankius atsiliepimus apie save ir nuolat redaguoja straipsnį apie albanų mafiją Vikipedijoje, stengdamiesi įrašyti savo platformą į nusikalstamo pasaulio istoriją.

Tiesą sakant, kol kas nėra nė vieno įrodymo, kad būtų buvusi įvykdyta nors viena tamsiajame internete užsakyta žmogžudystė. Nepaisant to, cirkuliuoja daugybė gandų apie slaptas interneto svetaines, kuriose neva įsikūrę tikri samdomi žudikai. Tačiau dažniausiai tokios svetainės tėra jaukas, už kurio slepiasi arba policininkai, arba svetimų bitkoinų įsigeidę sukčiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(33)
(3)
(30)

Komentarai ()