Va čia tai požiūris į sukčiavimą egzaminų metu: nusirašei - gausi 7 metus kalėjimo (Video)  (2)

Daugumai žmonių baigiamieji brandos egzaminai yra vienas svarbiausių įvykių gyvenime. Kiekvienas stengiasi egzaminus išlaikyti kuo geriau, kad įstotų į norimą specialybę. Kai kurie šį tikslą mėgina pasiekti netgi sukčiaudami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukčiauti niekuomet nėra gerai, o Kinijoje už tai nuo šių metų galima gauti ir 7 metų laisvės atėmimo bausmę. Kinijoje abiturientai laiko matematikos, kinų ir anglų kalbų bei dar vieną pasirenkamąjį egzaminą.

Pastaraisiais metais egzaminų metu ėmė plisti masiniai sukčiavimo atvejai, netgi buvo išaiškinti organizuoti mokytojų ir mokinių sindikatai. 2013 metais vienoje mokykloje išaiškėjus sukčiavimo atvejui buvo mėginta nutraukti egzaminą, tačiau mokykloje kilo riaušės.

Tačiau nuo šių metų egzaminų laikymo tvarka buvo sugriežtinta – pagavus sukčiaujant abiturientui neleidžiama perlaikyti egzamino net kelis metus, o išaiškinus organizuoto sukčiavimo atvejį ar už pinigus pasisamdžius asmenį, kuris laikytų egzaminą už abiturientą, gresia net iki 7 metų laisvės atėmimo bausmė.

Negana to, egzaminų metu ėmė budėti policijos padaliniai – vienoje egzamino salėje budi ne mažiau nei 8 policijos pareigūnai. Paskata sukčiavimui yra išties nemaža, kadangi Kinijoje brandos egzaminai yra itin svarbūs. Šiemet 9,4 milijonai abiturientų pretendavo vos į 3 milijonus vietų aukštosiose mokyklose.

Pernai vos 1 iš 10 abiturientų buvo priimtas į geriausius šalies universitetus, o ketvirtadalis nesugebėjo patekti į jokią mokymo įstaigą. Blogai išlaikius egzaminą ir niekur neįstojus laukia juodadarbio karjera. Dauguma absolventų yra vienturčiai savo šeimose dėl neseniai panaikintos, tačiau ilgą laiką galiojusios vieno vaiko politikos.

Dėl keblios socialinės apsaugos padėties dauguma žmonių senatvėje tikisi, kad juos išlaikys būtent jų vaikai. Dėl šių priežasčių net ir sąžiningiausi mokiniai ima sukčiauti.

Tėvai netgi samdo neseniai geriausiais balais egzaminus išlaikiusius studentus, kad šie padėtų jų vaikams, taip pat šalia egzaminų centrų užsako viešbučius, kad prieš egzaminą jų vaikai galėtų kuo ilgiau pamiegoti.

Kiti abiturientai mėgina sukčiauti netiesioginiais būdais – jie mėgina savo gyvenamąją vietą užregistruoti Kinijos didmiesčiuose, kadangi juose esantys universitetai dažniausiai priima vietinius abiturientus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai (2)