Lietuvos kariuomenėje rengiamasi visuotiniam šaukimui: „kitos išeities nėra“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Instruktorius 2017-07-17 22:46
Arnai, tikrai, atsakyk, kam tada rusija tokias didelias pratybas rengia prie musu sienos, jei viskas yra gerai ?
AP0323 2017-07-18 00:09
Tik profesionalų kariuomenė turi būti. 10 profesionalų išguldytų 100 šauktiniu po 9 mėnesio mokymų, atitinkamai ir su modernesne ginkluote, o kaina išlaikymo būtų panaši, nes reiktų ne šaukštus pirkti, o modernesnę įrangą. Švietimas svarbiausias dalykas. Reiktų ruošti specialistus kiberatakoms atremti, o pigiau atseinantį bazinį karinį paruošimą galėtų atlikti vidurinės mokyklos 10-12 klasėse.
AAA000 2017-07-18 01:08
mergas reikia varyt i bordeli padirbet po 3 menesius ir uzskaityt kaip karine tarnyba arba alternatyvi tarnyba - pagimdyt 1 busima sauktini. juk problema ta, kad truksta sauktiniu. o kodel truksta? nes kazkas mazai gimdo matyt cia visokias gimdymo lengvatas skaiciuoji, bet statistiskai lengvatos perteklines, nes jas atgauna ne tik per atostoga, bet ir per ankstesni pensijini amziu ir per alimentus ir per ismokas vaiko pinigais ir t.t. o efekto valstybei ner... valstybe turi rupintis ne tik merginu/moteru gerove konkreciai, o ir valstybes testinumo/saugumo problemomis - nes cia susije dalykai. dabar gaunasi kad moteriska lytis gauna pertekline nauda, o sauguma sabotuoja...
Ar_as? 2017-07-18 08:47
Čia iš kokio fūristų suvažiavimo protokolinio nutarimo atsišaukimo šitos mintys? 1. Atostogas? Kokias? Tą paskutinį nėštumo mėnesį, kai moteris sunkiai į antrą aukštą užlipa nepadusus? Čia tos atostogos yra "lengvata"? Gimusį vaiką gali ir tėvas ir motina auginti, tik kažkaip tėveliai nesiveržia. Kodėl? a) tai nėra tokios nuostabios atostogos apie kurias mačo svajoja; abr b) dėl buduliško visuomenės ir/ar paties tėvo požiūrio tai yra "ne lygis". 2. Pensijinis amžius - teko girdėti, kad yra vienodinamas? ir liko vos kelių metų klausimas, kada jis bus toks pat? Tos kurios gimdo dabar ars kartu su vyrais ir turbūt ilgiau nei vyrai aria dabar. 3. Alimentus? Ar bent suvoki kas tai yra? Kada jie ir už ką mokami? Ar čia tas klasikinis budulis kalba, kuris duoda "šimta pem jevrų" ir ta buvusi lobsta blin iš tos sumos, nes vaiką išlaikyt gi nieko nekainuoja, pravirei bulvikių... Ar apskritai, pati prisigimdė, pati tegul ir išlaiko? 4. Vaiko pinigai? Teko girdėti kam jie mokami ir kokio juokingo dydžio yra? O gi vaikui, t.y. šeimai, tevui, motinai ir tam vaikui. Tai ne mamos kišenpinigiai. 5. ir t.t. todėl, kad atsišaukimo rašytojo ranka pavargo marazmus rašyt, atsirado ar tiesiog fantazija baigėsi? Aš taip pat manau, kad tarnyba tikroji, alternatyvi, privalomoji, savanoriškoji ar selektyvinė turi būti nepriklausoma nuo lyties, bet rašinėt tokius vėjus kaip "argumentus", tai reikia geram akmens amžiaus urve gyvent.
HardAxe 2017-07-18 20:28
man atrodo, kad padarius mišrius būrius šauktinių gausis labiau bardakas nei bus naudos. Aš tai visom keturiom už tai, kad kuo labiau didintų savanorių skaičių. Netgi siūlyčiau savanoriam daryti keliais mėnesiais trumpesnę tarnybą, gal tada mažiau kas norėtų rizikuoti būti pašauktas ir pats ateitų.