Iki ko gali privesti fanatiška religija ir poligamija: 25 žmonos ir 146 vaikai (Video)  ()

Kanadoje teismo kirčio sulaukė du vyrai, vienas iš kurių turi 25 žmonas ir 146 vaikus. Abu vyrai buvo nubausti dėl to, kad pažeidė 127 metų senumo įstatymus, kurie draudžia poligamiją, rašo „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

53 metų Jamesas Marionas Oleris, kuris turi penkias žmonas, ir 61 metų Winstonas Blackmore'as, turintis penkiskart tiek žmonų, teisme buvo pripažinti kaltais dėl užsiiminėjimo poligamija.  Per pastaruosius du dešimtmečius trys prokurorai bandė apkaltinti šiuos du vyrus, tačiau baiminosi pažeisti kanadiečių konstitucinę teisę į religinę laisvę.

Video reportažas apie bylą teisme

Tačiau 2011 metais Britų Kolumbijos provincijos Aukščiausiasis teismas nusprendė, kad poligamijos keliami pavojai leido suvaržyti religinę laisvę, dėl to J.M.Oleriui ir W.Blackmore'ui oficialiai buvo pateikti kaltinimai.

W.Blackmore'as žiniasklaidos atstovams pasakojo, kad jis laikėsi savo religijos principų ir poligamija buvo labai svarbi tiek jam, tiek jo šeimos nariams. Vyro advokatas Blairas Suffredine'as žadėjo mesti iššūkį Kanados poligamijos įstatymams, jei jo klientas bus pripažintas kaltas.

Video reportažas apie Winstono Blackmore'o gyvenimo būdą, religiją ir verslą

J.M.Oleris ir W.Blackmore'as abu priklauso religinei sektai, kuri atskilo nuo Mormonų bažnyčios. Mormonai poligamijos oficialiai atsisakė 1890 metais.

Atskalūniškosios poligaminės sektos nariai beveik 60 metų gyvena kalningame ir atokiame Britų Kolumbijos regione, kur bendruomenė pati auginasi ir medžioja maistą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(7)
(-3)

Komentarai ()