JAE vėl parodys pasauliui, ką galima padaryti, kai pinigai nėra kliūtis: pradės statyti dar neregėtą 685 mln. JAV dolerių vertės projektą (Video)  ()

Jungtiniai Arabų Emyratai, ne sykį pribloškę pasaulį unikaliais statybiniais projektais, tą daro dar kartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dubajuje, Persijos įlankos pakrantėje, statybų bendrovė „Kleindienst Group” imasi įgyvendinti neregėtą projektą, pavadintą „Plaukiojanti Venecija“ („The Floating Venice”). 

685 mln. JAV dolerių vertės projektas iškils prie supilto archipelago The World. Tai bus 37 tūkst. kvadratinių metrų laivo principu pastatyta plaukiojanti platforma. Ji plūduriuos 4 km nuo kranto. 

“The Floating Venice” numatyta įrengti keturių aukštų prabangų viešbutį. Vienas jo aukštas bus visiškai paniręs po vandeniu.  Žadama, kad viešbutyje apsistoję svečiai panirs į tikrą venecijietišką gyvenimą.

Pagrindinė viešbučio dalis primins Venecijos Šv. Morkaus  aikštę. Kurorte, kurio centras ir bus viešbutis, taip pat bus įrengti 24 baseinai, kai kurie jų – permatomais dugnais, kad klientai galėtų grožėtis išaugintais koraliniais rifais, o taip pat – 12 plūduriuojančių paplūdimių, du paplūdimių klubai ir povandeninis SPA centras.

“The Floating Venice” pristatymas

Išsyk komplekse galės lankytis 3 tūkst. žmonių.  Atvykti į viešbutį svečiai galės vandeniu arba oru. Įžengę į “The Floating Venice” jie pateks į vadinamąją Šv. Morkaus aikštę, kur po vandeniu įrengtame fojė bus įkurta viešbučio registratūra.

Patekti į savo kambarius viešbučio svečiai galės arba plaukdami iš Venecijos atgabenta gondola, plauksiančia vingiuotais kanalais, arba pėsčiomis eidami gatvelėmis ir tilteliais. 

“The Floating Venice” darbų pabaiga numatyta 2020 metais. Teigiama, kad kompleksas tarnaus ne trumpiau nei šimtą metų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()