10 turizmui netinkamiausių šalių - tarp jų ir lietuvių pamėgtos vietos  ()

Pasaulio ekonomikos forumas pateikė ataskaitą, kurioje apžvelgiamas saugumas 136 šalyse. Tyrėjai orientavosi į turizmo sektorių, analizavo, ar saugu turistams tose valstybėse. Apžvalgos rengėjai didžiausią dėmesį skyrė smurtui ir terorizmui, kariniams veiksmams, tačiau nepamiršo ir smulkių nusikaltimų. Tarp pavojingiausių šalių yra ir kelios tarp lietuvių populiarios šalys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

10.Ukraina

Pasaulio ekonomikos forumas apibūdino šią lietuvių pastaraisiais metais itin pamėgtą šalį, kurioje apstu UNESCO saugomų paminklų, kaip pavojingą turistams. Grėsmę čia kelia Rusijos palaikomų separatistų veiksmai rytinėje valstybės dalyje, taip pat Krymo okupacija. Neramumai, anot Pasaulio ekonomikos forumo, smarkiai apkarpė turizmo mastą.

9.Hondūras

JAV įspėjo savo piliečius gerai pagalvoti, ar vykti į šią šalį. Taip reaguojama dėl gausių žmogžudysčių, smurtautojų išpuolių

8. Kenija

Šalis, kuri garsėja safariais, nesaugi dėl terorizmo išpuolių.

7.  Egiptas

Šalis, kurią aplankė dažnas lietuvis, kelia pavojų dėl ekstremistinių grupuočių galimų išpuolių. 

6.  Venesuela

Čia, anot tyrėjų, nesaugu dėl politinių mitingų ir demonstracijų, taip pat Venesueloje – vienas aukščiausių nusikalstamumo lygių pasaulyje, čia dažni ginkluoti apiplėšimai, pagrobimai.

5. Nigerija

Į sąrašą ši Afrikos šalis įrašyta dėl terorizmo grėsmės.

4. Pakistanas

Įspūdingi istorijos paminklai ir gamtos grožis traukia turistus, tačiau turistams, anot Pasaulio ekonomikos forumo, kelia grėsmę šalies vidaus konfliktai ir teroristiniai išpuoliai.

2. Salvadoras

Ataskaitos rengėjai pabrėžė aukštą smurto ir nusikalstamumo lygį.  2. Jemenas išskiriamas kaip terorizmo grėsmės šalis.

1. Kolumbija

Ši šalis kadaise nebūtų atsidūrusi šiame dešimtuke, ji vadinta netgi viena geriausių turistinių vietų. Tačiau nusikalstamos grupuotės, plėšimai, prekyba narkotikais pakeitė padėtį. 

Parengta pagal www.ttoscandinavia.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(18)
(-8)

Komentarai ()